De nieuwssite van de KNHB

Vooruitblik Rabo Hoofdklasse vrouwen 11 maart

Ga terug

Bij de vrouwen in de Rabo Hoofdklasse staan weer gewoon zes duels op het programma. De wedstrijden beginnen zoals altijd om 12.45 uur. Hockey.nl, altijd in voor een stuntje, blikt vooruit.

Hurley – Klein Zwitserland
Als de ploeg van Rick Mathijssen in eigen huis net zo van start gaat als vorige week op bezoek bij Den Bosch, zien we het somber in voor de bezoekers van Klein Zwitserland. Of de voormalige Hurley-coach Eric van der Pol moet nog een troefkaart achter de mouw hebben in duel met zijn oude assistent.

Kampong – SCHC
Nog altijd zonder Michelle van der Pols gaat SCHC op bezoek bij de regiogenoten van Kampong, die vorige week niet in actie kwamen. Het duel met haar oude club komt te vroeg voor de langdurig geblesseerde technicus. Maar de Utrechtse formatie krijgt wel te maken met Claire Verhage, tegen Oranje-Zwart goed voor twee goals.

Laren – Pinoké
Wil Kim Lammers enigszins in de buurt komen van het doelpuntenrecord bij de vrouwen in de Hoofdklasse dan moet ze met haar 28 goals ook zondag in eigen huis flink aan de bak tegen Pinoké. Wij vragen ons af wie coach Etienne Spee in gedachte heeft om ‘La Lammers’ zoveel mogelijk in de weg te lopen.

Oranje-Zwart – Den Bosch
Laten we hopen dat Oranje-Zwart zich in eigen huis tegen de grote voorbeelden van Den Bosch niet zo eenvoudig aan de kant laat zetten als vorige week op bezoek bij SCHC. Bij de regerend landskampioen zien we uit naar de eerste speelminuten voor Emilie Mol (foto) in 2012.

MOP – Rotterdam

Ook Rotterdam mag eindelijk de competitie hervatten, maar moet wel gelijk op appèl bij MOP, getergd door de onnodige nederlaag van vorige week bij Pinoké. Allesbehalve een makkie voor de ploeg van interim Hans Streeder, die zijn rentree maakt als coach in de Rabo Hoofdklasse.

Amsterdam – HDM
De blessuregevoelige ploeg van Patrick Bakker mag dan het duel met Klein Zwitserland zonder kleerscheuren zijn doorgekomen, die twee tegengoals van Alessia Padalino verraden een weinig solide verdediging. Tijd voor een stuntje van HDM?

>> Stand Rabo Hoofdklasse vrouwen

Foto: KNHB/Frank Rozendaal

Deel dit artikel
10 mrt 2012 12:45

Partners KNHB