De nieuwssite van de KNHB

‘Wedstrijden tegen Amsterdam zijn altijd lastig’

Ga terug

In het Amsterdamse Bos werd afgelopen weekend de derby gespeeld tussen Pinoké en Amsterdam Jongens B1. De jongens van Pinoké boekten een verdiende 6-2 zege. De Steekneuzen hebben hiermee de aanval ingezet op de eerste plaats. Zij staan nog maar één punt achter op koploper Oranje-Zwart. Het technische duo van Pinoké, Harm Bruin en Teun Backer, blikken terug op de belangrijke overwinning van hun ploeg.

‘We begonnen de wedstrijd niet zo goed, het was een beetje slordig’, zegt Bruin over de eerste wedstrijd na de winterstop. ’Maar daarna hebben we het goed opgepakt. De jongens werkten hard, het was een mooie overwinning. Wedstrijden tegen Amsterdam zijn altijd lastig. We kennen elkaar goed, sommige jongens zitten zelfs bij elkaar in de klas. Met die spanning is het team goed omgegaan. Ze hebben verdiend gewonnen.’

Amsterdam begon aan het einde van de eerste helft beter te spelen en kreeg een paar grote kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Pinoké ging beter met de kansen om. Mede dankzij een benutte strafbal van Floris Kuiper gingen de gastheren met een 3-1 voorsprong de rust in.

‘Bij vlagen vond ik Amsterdam erg goed spelen’, vult Pinoké-assistent Teun Backer aan. ‘Zij hadden af en toe een sterke counter waar wij soms moeite mee hadden. In de rust hebben we ‘afgesproken’ dat het gewoon weer 0-0 stond en dat we weer wilden winnen. En zo wonnen we de tweede helft ook met 3-1, ik ben erg tevreden.’ (Annigje de Jonge)

Foto: Annigje de Jonge

Deel dit artikel
14 mrt 2012 11:47

Partners KNHB