De nieuwssite van de KNHB

Bijzonder huwelijk voor international Kim Lammers

Ga terug

Kim Lammers (tweede van rechts op de foto) is getrouwd. De spits van Laren en Oranjetrad vrijdag in Amsterdam in het huwelijk met haar vriendin. Het stel werd in de echt verbonden door de burgemeester van de hoofdstad, Eberhard van der Laan. Het was dan ook niet zomaar een huwelijk.

Het was precies tien jaar geleden dat er een burgerlijk huwelijk tussen partners van een gelijk geslacht werd gesloten zo meldt de site Amsterdam.nl. Dat gebeurde toen ook in de hoofdstad. De toenmalige burgervader Job Cohen had de regie. Een historisch moment. Nederland was namelijk het eerste land ter wereld waar mensen van hetzelfde geslacht met elkaar konden trouwen.

Cohen verbond in 2001 drie mannenparen en een vrouwenpaar in de echt. Bij Van der Laan ging het om twee paren: twee mannen en twee vrouwen. De gebeurtenis vond plaats in het Amsterdams Museum. De huwelijken werden voltrokken aan een tafel die speciaal werd ontworpen voor de trouwdag van prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

Ter ere van het jubileum werd in het stadhuis van Amsterdam de fototentoonstelling ‘10 jaar homohuwelijk’ geopend. Kijk voor meer informatie op www.10jaarhomohuwelijk.nl.

Deel dit artikel
1 apr 2011 17:15

Partners KNHB