De nieuwssite van de KNHB

Dinsdag mogelijk meer bekend over promotieduels

Ga terug

Zeer waarschijnlijk komt er dinsdag meer duidelijkheid over de invulling van de play-offs van de Overgangsklasse en Eerste Klasse. Donderdag beginnen de promotie/degradatie-wedstrijden voor deze twee afdelingen.

Het is echter nog onbekend hoeveel plaatsen er in beide competities vrijkomen. Duidelijk is dat door de fusie van Forward en Tilburg een plaats in de Overgangklasse mannen en in de Eerste Klasse vrouwen vrijkomt.

De toekomst van Aeolus is daarentegen nog onduidelijk. In eerste instantie leek het erop dat beide teams van de satellietclub van Rotterdam uit de competitie zouden verdwijnen, waardoor er in de Overgangsklasse mannen en vrouwen een plaats vrij zou komen.

Afgelopen week kwamen plannen naar buiten dat Aeolus eventueel gaat fuseren met Leonidas. Hierdoor zou Aeolus mogelijk de Overgangsklasseplaatsen behouden, zodat er minder plekken te vergeven zijn in de play-offs.

De eerste nacompetitieronde wordt donderdag afgewerkt op de velden van ’t Spandersbosch en Fletiomare. Op zondag 5 juni en maandag 13 juni volgen de tweede en de derde speelronde. (RB)

Deel dit artikel
30 mei 2011 10:32

Partners KNHB