Round-up HWL3: Belgen nipt langs Ierland

Op de achtste speeldag van de HWL3 in Brasschaat stonden vier mannenduels op het programma. Pakistan – Frankrijk eindigde in 2-2 en Groot-Brittannië won met 3-1 van Maleisië. Australië rolde India op met 6-2 en gastland België kwam pas in de laatste seconden tot winst tegen Ierland.

België – Ierland 2-1 (m)

De Ieren streden voor een overwinning maar John-John Dohmen gleed de winnende treffer 25 seconden voor het einde in een leeg doel. Het was een minuut nadat Ierland met een man minder was komen te staan als gevolg van een gele kaart voor Stephen Dowds en de Ieren hadden ook al hun keeper David Harte gewisseld voor een vliegende keeper in hun jacht naar de winnende treffer. Maar juist daarvan profiteerde Dohmen, op aangeven van Briels. Veel discussie was er over beslissingen van de video-umpire die nadelig uitpakten voor Ierland. Olympische uitschakeling lijkt nu een feit voor Ierland dat het woensdag in de kwartfinale moet opnemen tegen Australië. België mag als groepswinnaar aan de bak tegen Frankrijk, dat het zondag overigens een 2-2 gelijkspel boekte tegen Pakistan.

19. Loic Luypaert 1-0
23. Shane O’Donaghue 1-1
60. John-John Dohmen 2-1

India – Australië 2-6 (m)

Australië houdt flink huis in Brasschaat met een gemiddelde van 6,5 doelpunten per wedstrijd en kreeg er slechts drie tegen waarvan twee zondag tegen India. India had geen antwoord op de kracht van de Aussies, voor de eindrangschikking in de groep maakt het weinig uit. Australië is groepswinnaar en mag zich woensdag in de kwartfinale zo goed als zeker uitleven tegen Ierland. India speelt waarschijnlijk tegen Maleisië.

Groot-Brittannië – Maleisië 3-1 (m)

De Maleise spelers kwamen op voorsprong via Shamsul en hielden die vast tot het begin van de tweede helft. Groot-Brittannië maakte toen gelijk en vervolgens namen ze het heft in handen. De 3-1 zege was verdiend te noemen. De Engelsen zijn voor de groepszege afhankelijk van het resultaat van België – Ierland dat vanavond wordt gespeeld. Het wordt voor Groot-Brittannië in de kwartfinale of Pakistan of Frankrijk als tegenstander.

14. Muhammad Shamsul 0-1
31. David Condon 1-1 (sc)
49. Ashley Jackson 2-1 (sc)
50. Sam Ward 3-1

Pakistan – Frankrijk 2-2 (m)

De Pakistanen en de Fransen vermaakten het publiek met gepassioneerd hockey met de nodige gele kaarten. Imran miste na drie minuten een strafbal en daarna leek de wedstrijd de kant van de Fransen op te gaan. Pakistan kwam echter twee keer terug van een achterstand en had vervolgens ook nog kansen op de winnende derde treffer. Een knap resultaat overigens van de Fransen die de HWL begonnen met een 10-0 nederlaag tegen Australië. De twee teams eindigden door dit resultaat als derde en vierde in de poule en spelen waarschijnlijk respectievelijk tegen Groot-Brittannië en België.

21. Simon Martin Brisac 0-1
36. Muhammad Waqas 1-1
38. Charles Masson 1-2
45. Muhammad Dilber 2-2