Pro League (D): Verdiende 2-0 zege Duitsland op België

Nadat de FIH Pro League maandenlang stillag vanwege de coronapandemie werd de internationale competitie dinsdagmiddag hervat met het duel tussen de dames van Duitsland en België. In Düsseldorf won Duitsland met 2-0. Morgen spelen beide team opnieuw tegen elkaar

Er viel weinig af te dingen op de overwinning van Die Danas. De 2-0 was nog een magere afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide ploegen. De Duitse ploeg was duidelijk de meerdere van de Red Panthers. Het kwam 38 keer in de Belgische cirkel, loste 22 schoten op doel en mocht dertien keer aanleggen voor een strafcorner, maar slechts Naomi Heyn en Lena Micheel wisten het overwicht in doelpunten uit te drukken.

Protocol

Bij de eerste wedstrijd van de hervatting van de Pro League waren toeschouwers niet toegestaan en moesten alle betrokkenen een negatieve coronatest kunnen overleggen. Overeenkomstig het protocol werden er ook geen handen geschud door de speelsters voorafgaand aan de afslag.

Het duel met de Red Panthers was voor de Duitse dames pas de eerste wedstrijd dit jaar in de Pro League. Het duel tussen beide landen stond voor 19 maart gepland, maar werd dus wegens corona uitgesteld. De Belgische ploeg speelde begin dit jaar al duels tegen Australië en Nieuw-Zeeland. In die vier wedstrijden haalde de ploeg van Niels Thijssen zes punten dankzij een zege, twee remises en een nederlaag.

België gevaarlijk

De Red Panthers zorgden voor de eerste gevaarlijke momenten van het duel. In vrije positie in de cirkel kon Alix Gerniers net niet tot een schot komen en bij de eerste Belgische strafcorner redde Rosa Kruger eerst met de voet en moest ze zich bij de rebound uitstrekken om de bal met de stick weg te werken.

Daarna nam Duitsland het initiatief in handen. Charlotte Stapenhorst ontpopte zich in de eerste twee kwarten tot de gevaarlijkste Duitse speelster. De voormalige aanvalster van SCHC, die na vijftien maanden blessureleed terugkeerde en haar honderdste interland speelde, had het vizier niet op scherp of vond de Belgische keepster Elena Sotgiu op haar weg.

Duitsland scoort

Het Duitse doelpunt viel na rust. Anna Schröder legde de bal vanaf de achterlijn terug op Naomi Heyn die Duitsland verdiend op voorsprong zette. België kwam sporadisch in de Duitse cirkel, vijf keer in totaal, maar was toch dichtbij de gelijkmaker. Ambre Ballenghien vond met een kort en slim passje Alix Gerniers, die de bal niet langs keepster Nathalie Kubalski kreeg, die Kruger in de rust had vervangen.

In het vierde kwart gooide Duitsland het duel op slot. Eindelijk leverde de strafcorner een doelpunt op. Bij de elfde poging stuitte Lena Micheel eerst nog op keepster Elodie Picard, die Sotgiu had vervangen, maar de backhand van de Duitse tikte Picard ongelukkig in eigen doel. Pia Maertens kreeg daarna nog een goede kans op het derde Duitse doelpunt, maar met een duik wist Picard de inzet van Maertesn uit het doel te houden.

Duitsland – België 2-0 (0-0)

35.Naomi Heyn 1-0
47.Lena Micheel 2-0 (sc)