Nederlands Meisjes B slaat pas laat toe tegen Engeland

Nederlands Meisjes B heeft op het zeslandentoernooi in het Ierse Cork gewonnen van concurrent Engeland. Uiteindelijk werd het 2-0 voor de Nederlandse meisjes. Nederlands Jongens B heeft een dag vrij vandaag en speelt morgen weer, eveneens tegen de Engelsen.

Nederlands Meisjes B – Engeland 2-0

Nummer twee tegen de nummer drie op de ranglijst van het zeslandentoernooi in Cork. Nederlands meisjes B won de laatste wedstrijd van België met 6-0, terwijl Engeland gisteren verloor van koploper Duitsland (3-0). Daardoor stonden de meisjes van Robbert-Jan de Vos voorafgaand aan de wedstrijde boven de Engelsen in de stand. In de wedstrijd waren beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd en uiteindelijk won Nederland met 2-0. De overwinning kwam wel laat tot stand: pas in de tweede helft werden de twee doelpunten gescoord.

Eerst was het Mikki Roberts die een strafbal mocht nemen in de laatste minuut van het derde kwart. De speelster van Tilburg maakte geen fout en scoorde de bevrijdende 1-0. Vijf minuten later gooide Isis van Loon de wedstrijd in het slot uit een strafcorner. Door de overwinning staat Nederland op doelsaldo voor even boven Duitsland. Zij spelen zometeen tegen Spanje, de huidige nummer vier op de ranglijst.