Het weekend: goalenmachine, kleine shout-out en dubieuze beslissingen

Van Maastricht tot Hattem en op Ares tot Leonidas, het afgelopen weekend werd er weer volop gehockeyd. Wij bekijken de socials van de Vierde tot en met de Overgangsklasse. Een greep uit de Instagramparels van de standaardteams.

Jouw team volgende week in deze rubriek? Stuur ons een DM.

Ons laatste overzicht voor de herfststop beginnen we in de Vierde Klasse met Bleiswijk. De dames hadden wel wat te vieren. Uitgeest werd namelijk met liefst 10-1 verslagen. Dat was het gevolg van een sterk begin en vervolgens die lijn het hele duel door te trekken. En dan kan men terecht spreken van een heerlijke thuiswedstrijd. Een eervolle vermelding ofwel een kleine shout-out was er voor Xammie. Ze maakte zeven doelpunten.

De heren van Boxmeer waren al helemaal in sfeer van het Oktoberfest op de club. Hun Instagrampost begint dan ook met: wir holen die drei Punkte! TatsΓ€chlich. Druten werd met 6-2 verslagen. Eindelijk liet Boxmeer weer zien wat ze kunnen. In de taak spelen, met overtuiging en passie. Jawohl. De neuzen staan in ieder geval weer dezelfde kant op. Het is nu zaak deze lijn door te trekken. Maar eerst de club op zijn kop zetten met het Duitse oktoberfestijn. TschΓΌss.

Ook blije gezichten in de Derde klasse bij de dames van Ypenburg. Door de 3-1 zege op Wateringse Veld konden niet alleen drie punten bij worden geschreven, maar ook de winning streak worden voortgezet. Inmiddels heeft Ypenburg zes van de zes competitiewedstrijden in winst omgezet.

Terwijl op Boxmeer de polonaise is ingezet, zien we trieste gezichten bij Culemborg. Na een veelbelovende start werd met 3-1 verloren van Bommelerwaard. Er was met veel zelfvertrouwen uitgekeken naar deze ontmoeting na de overtuigende bekerzege op Uden. Maar het duel tegen Bommelerwaard liet echter een bittere nasmaak achter. Het is zaak om de komende wedstrijden te werken aan de stabiliteit en veerkracht.

Na de leuke en gezellige teamavond op vrijdag hadden de dames van Best weer helemaal zin om samen te hockeyen. En om tegenstander Son eens te laten zien hoe goed Best wel niet kan hockeyen. Grootspraak? Zeker niet. Meteen vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat er voor Son niets te halen viel in Best. Het resulteerde in een 2-0 zege. Een mooie zakelijke overwinning zoals dat wordt genoemd door coach Leon.

Dat trainingen zijn vruchten afwerpt, bewezen de heren van Leeuwarden nog maar eens. Zowel in de beker tegen Flevoland als in de competitie tegen Wijchen werd de nul gehouden. Wat ook een compliment waard is, dat Leeuwarden rustig bleef spelen zelfs als het bij vlagen tegenzat. Een mooie opsteker voor de heren als zij na een weekje rust het op moeten nemen tegen koploper Leusden.

De vreugde was groot bij de dames van Wijchen. Yes Yes Yeeeees! Niet alleen belandden zondag de eerste drie punten in de welbekende pocket ook werd de laatste plaats in de Eerste Klasse B verlaten. De 3-4 zege op Deventer was het resultaat van goed veldspel. Marloes was op schot voor Wijchen. Zij schreef een hattrick op haar naam.

Chaos. Veel kaarten en dubieuze beslissingen. Dat was in een notendop het duel tussen Warande en Groen-Geel. Een frisse start bezorgde Warande een 2-0 voorsprong. Groen-Geel knokte zich terug naar 2-2. Warande leek het duel naar zich toe te trekken door vijf minuten voor tijd uit een strafcorner te scoren. Helaas moesten de punten uiteindelijk toch worden gedeeld omdat Groen-Geel een minuut voor het eindsignaal de 3-3 maakte.

Hard werken wordt beloond. Dat bewezen de dames van Xenios nog maar weer eens. Het leverde tegen Maastricht een overwinning op. De 3-1 winst kwam onder meer tot stand dankzij een sterke pot met goede combinaties. Op naar de volgende!

Helaas sluiten we ons overzicht af in mineur. De heren van Groningen verloren met 4-3 van Roomburg. Dat was vooral te wijten aan het eerste kwart. Wij lezen: wat een slecht eerste kwart hebben we gespeeld. Dat slechte viel niet te repareren. In de overige kwarten kon Groningen wel zijn eigen spel spelen, maar toen had Roomburg al vier keer gescoord. In het laatste kwart werd de goalenmachine nog wel aangezet, maar het mocht niet baten. Herkansing op 3 november thuis tegen Leonidas.


Wat vind jij? Praat mee...