Ageeth Boomgaardt: ‘Tevreden met een punt’

Laren-coach Ageeth Boomgaardt kon zondagmiddag leven met het gelijkspel van haar ploeg in de topper tegen Den Bosch (2-2). Laren kreeg in de slotfase nog de kans om de overwinning binnen te slepen, maar de koploper had in de eerste helft ook met 2-0 achter kunnen staan.

‘Het was een wedstrijd met twee gezichten’, vond Boomgaardt. ‘De eerste helft waren wij duidelijk niet goed genoeg. We waren te afwachtend, durfden niet voluit te spelen en Den Bosch had dan ook het initiatief.’

Den Bosch kwam na 12 minuten op voorsprong door een treffer van Lieke Hulsen, die daarna ook een kans kreeg om de 2-0 binnen te schieten. Daarna waren de rollen omgedraaid. Laren knokte zich 2 keer terug van een achterstand en ging aan het eind van het duel op zoek naar de winnende treffer. ‘In de tweede helft speelden we inderdaad een stuk beter’, zegt Boomgaardt. ‘Als je op het laatst nog kunt winnen, wil je ‘m natuurlijk binnenslepen, maar je moet ook reëel blijven. Over de hele wedstrijd gezien is 2-2 een terechte uitslag. Ik ben tevreden met een punt.’

Zonder Kim Lammers

Laren speelde de hele wedstrijd zonder Kim Lammers. De oud-international keerde afgelopen dinsdag terug van haar avontuur in de Australian Hockey League, maar toch bleef ze aan de kant. ‘We hebben besloten om geen risico met haar te nemen. Kim is ook de jongste niet meer. Ze heeft een tijdsverschil moeten overbruggen en kampte ook met wat ouderenkwaaltjes. Ze had wel wat minuten kunnen maken, maar we zitten nu in een fase van het seizoen dat ik haar niet per se nodig heb.’

Voor Boomgaardt was het geen probleem dat Lammers midden in het seizoen voor anderhalve week naar Australië vertrok, waardoor ze drie wedstrijden moest missen. ‘Die gesprekken hebben in de zomer al plaatsgevonden. Kim heeft hart voor Laren en altijd klaargestaan voor de club. Voor haar was dit een hele mooie ervaring die we haar gunden. Als een speelster van 19 met deze vraag was gekomen, was het antwoord nee geweest. Maar in het geval van Kim maak je een uitzondering.’