Pro League: Argentinië wint met zestien spelers van Nieuw-Zeeland

Met slechts zestien in plaats van de toegestane achttien spelers heeft Argentinië zondagmorgen in en tegen Nieuw-Zeeland in de Pro League met 1-2 gewonnen. Coach German Orozco trad met een jonge en incomplete ploeg in Auckland aan door het ontbreken van veel vaste waarden. Ook de in Nederland spelende Argentijnen Agustin Mazzilli (Pinoké), Nicolas Keenan en Nicolas Cicileo (beiden KZ) waren niet naar Nieuw-Zeeland gevlogen, omdat zij zondagmiddag met hun clubs moeten aantreden in de Hoofdklasse.

Met twee debutanten in de gelederen kwam Argentinië, dat in de vorige wedstrijd Nederland met 4-3 versloeg, na 21 minuten op een 0-1 voorsprong. Na een foute aanname in de Nieuw-Zeelandse defensie profiteerde Martin Ferreiro door de bal over de Black Sticks-goalie te liften.
In het vervolg van het duel hielden Nieuw-Zeeland en Argentinië, waar strafcornerster Gonzalo Peillat weer ontbrak, elkaar behoorlijk in evenwicht: het balbezit was gelijk verdeeld (49 procent-51 procent), net als het aantal strafcorners (twee om twee). Beide ploegen benutten ook een corner. In de 48ste minuut was het Maico Casella, die de bal hard en laag pushte en Argentinië op een 2-0 voorsprong zette. Vier minuten later imiteerde Kane Russel dit kunststukje namens Nieuw-Zeeland, maar verder dan 2-1 kwam de thuisploeg ondanks een slotoffensief niet. Benieuwd hoe de treffers tot stand kwam, kijk het duel dan terug op fih.live.

Argentijnse dames winnen eenvoudig

De Argentijnse vrouwen hadden zondagmorgen minder moeite met Nieuw-Zeeland. Onder aanvoering van aanvoerster Delfina Merino, die de herstart van Livera Hoofdklasse Dames met SCHC dus mist, versloegen Las Leonas de Black Sticks met 3-0.

Delfina Merino in actie namens Argentinië tegen Nieuw-Zeeland. De sterspeelster ontbreekt daardoor zondagmiddag bij SCHC. Foto: Phil Walter/Getty Images/FIH

Door doelpunten van Agustina Albertarrio en Micaela Retegui stonden de gasten uit Zuid-Amerika na twee kwarten al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Nieuw-Zeeland gaf zich zeker niet zo maar gewonnen, maar de thuisploeg grossierde vooral in het missen van kansen. Ook Olivia Merry, met zes treffers topscorer in de Pro League voor vrouwen, kon daarin geen verandering brengen. Nieuw-Zeeland kreeg zes strafcorners, maar benutte daar niet een van. De beslissing in het duel viel al aan het begin van het derde kwart. Na een voorzet van Albertarrio scoorde Rosario Luchetti met een fraaie tip-in de 0-3. In het vervolg van het duel deed de thuisploeg er alles aan om terug in de wedstrijd te komen, maar de Argentijnse dames hielden het hoofd eenvoudig koel.

Kijk het duel Nieuw-Zeeland – Argentinië terug op fih.live.