Prinsenbeek opent zelf gefinancierd waterveld

Geheel op eigen kosten moest Prinsenbeek het nieuwe waterveld aanleggen. De gemeente Breda gaf namelijk al in een vroeg stadium aan geen cent bij te gaan dragen. Verschillende acties werden er opgezet, waaronder bijvoorbeeld Heel HCP Bakt, waarbij er allemaal lekkernijen op de bar werden gezet om geld mee in te zamelen. Vrijdag 16 september was de grote dag eindelijk daar: het nieuwe waterveld werd geopend.

Dat werd gedaan door het oudste en het jongste lid van HCP. Samen gaven zij een ferme druk op de knop die de sproeiers van het waterveld activeerde. Naast het veld stond bovendien een stokoude brandweerwagen opgesteld, die met luide sirenes en een extra dosis water de feestelijkheden een extra dimensie gaf.

'Oude Bertha'

‘Oude Bertha’

Voorzitter Peter van der Meulen is bijzonder trots op de opening van het nieuwe veld. “Een groot deel is vanuit eigen middelen betaald, door jarenlang te sparen. Leden hebben samen met hun ouders op verschillende manieren geld bij elkaar gesprokkeld. De ‘Heel HCP Bakt’-actie is daar een mooi voorbeeld van. Ook was er speciale waterveld-wijn te koop en waren er t-shirts die konden worden aangeschaft. De rest van het geld is bij elkaar gebracht door middel van crowdfunding binnen het netwerk van de club’.

Naast het nieuwe veld werd ook gelijk de ‘HCP Walk of Fame’ geopend. De tegels die in de blauw-gele clubkleuren op het terrein van Prinsenbeek liggen konden worden gekocht door teams, families en sponsoren. Dat geld werd ook weer gebruikt voor de bekostiging van het waterveld.

Lees ook


1 Reactie

  1. rpphermans

    Toch jammer dat een gemeente niet mee wil financieren .


Wat vind jij? Praat mee...