Tip-in #13: Albert Kees Manenschijn de Gordon van het hockey?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

De opvolger van Albert Kees Manenschijn is Albert Kees Manenschijn
Wat ons betreft had Albert Kees Manenschijn nooit weg gehoeven als assistent bij de Oranje Dames. Een aardige gozer, een goede trainer, een hockeyliefhebber pur sang, er is helemaal niks mis met hem. Toch lazen we in december dat er een opvolger voor hem en voor de andere assistent van Alyson Annan, Santi Freixa, werd gezocht. Marieke Dijkstra was al tot één van hun twee opvolgers benoemd en de zoektocht naar een andere assistent was nog in volle gang. Vanochtend werd bekend dat die zoektocht inmiddels is voltooid: de opvolger van Albert Kees Manenschijn is Albert Kees Manenschijn.

Dat doet ons denken aan een andere, bijzondere rentree. Die van Gordon bij De Toppers. In 2009 stapte Gordon uit het extravagante meezingtrio, dat op dat moment verder bestond uit René Froger en Jeroen van der Boom. Maandenlang werd er gespeculeerd over wie Gordons vervanger zou worden. In december kwam het verlossende antwoord: hij was het zelf. Samen met Gerard Joling, die na een jaar afwezigheid ook terugkeerde, was Gordon de opvolger van Gordon.

Twitterfittie Kampong-coach Santi Freixa en Jacques Brinkman

Zeg het woord hockeycriticus en je moet uiteraard meteen aan Jacques Brinkman denken, de oud-international die tegenwoordig – of moeten we zeggen totdat zijn zoon Thierry het EK gaat spelen – naam maakt als criticus van onze mooie sport. Deze keer bleef het bij grommen, toen hij ‘Blamage voor de grootste hockeyclub van Nederland. Degradatie dreigt voor Kampong op EC indoor’ de ether in tweette.

Waar we weten dat er nogal wat hockeyers liever in de foetushouding gaan liggen als ze iets van Brinkman lezen, dacht de voormalige aanvoerder van het Spaanse nationale team daar anders over. De coach van de hockeysters van Kampong – die nogal moeizaam presteerden in een hockeyzaal in Zwitserland – vroeg zich af wat Brinkman eigenlijk van zaalhockey wist. ‘Hoeveel EK zaal heb jij gespeeld of gekeken? En hoeveel minuten van deze EK zaal heb jij gezien? #topcommentaar’, reageerde de grote Santi Freixa.  Vaak reageert Brinkman niet op tweets van criticasters, dus een reactie was eigenlijk een groot compliment voor de Spanjaard. Omdat Kampong zich onverwachts handhaafde vanuit een moeilijke positie, had Brinkman geen munitie meer. Anders was het #twitteroorlog geweest. En heel veel #ophef enzo.


1 Reactie

  1. Topkeepertje

    Ik ben blij dat we iemand in Nederland hebben zoals Jacques Brinkman , iemand die de waarheid durft te vertellen en zijn mening durft te geven . Ik ben een grote "fan" van hem . En zaalhockey stelt in Nederland niets voor , het is alleen leuk voor de spelers zelf . En Santi Freixa Escude is een goeie vent maar of hij goed kan coachen weet ik niet , ik ga binnenkort even kijken .


Wat vind jij? Praat mee...