Tip-in #13: Ellen Hoog heeft een nieuwe sport gevonden: curling

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Ellen Hoog
Het is een bekend fenomeen in de wereld van oud-topsporters. Nadat ze hun carrière hebben beëindigd, gaan ze een andere sport beoefenen om toch enigszins fit te blijven. Dit bekende fenomeen geldt ook voor oud-international Ellen Hoog. Wij dachten dat zij voor tennis zou kiezen, of hardlopen. Maar het werd iets heel anders. Iets olympisch, dat wel. Curling.

Wat we dan weer wel van Ellen hadden verwacht, is dat ze het op tv gaat doen. Ze heeft een rol te pakken in de De Curling Quiz, een kennisquiz op het ijs gepresenteerd door Frans Bauer. Hij heeft twee teamcaptains aan zijn zijde, naast Miss Backhand ook voormalig topschaatser Mark Tuitert.

Twee teams van bekende Nederlanders gaan de strijd met elkaar aan. Het doel is om zoveel mogelijk punten te vergaren door het beantwoorden van sportieve en winterse vragen en vervolgens zo goed mogelijk te curlen.

En we hebben leuk nieuws: jullie kunnen de opnames (op maandag 18, dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 december) gratis bijwonen. Aanmelden via deze link.

 


Het mysterie rondom Matz
Wij zijn stiekem een beetje verliefd op de schattige, 11-jarige krullenbol Matz Eskes, superfan van Oranje-keeper Sam van der Ven. Tijdens de Hockey World League Final in India, waar Matz aandachtig toeschouwer is, nam onze verslaggever Sander Collewijn onderstaande vlog met hem op. Daaruit blijkt dat Matz echt een superleuk kereltje is. Maar één ding vroegen wij ons wel af. Moet die jongen, in deze eerste week van december, niet gewoon naar school?

Hockey en… breien???
Een warme sjaal is altijd welkom. Zeker nu de winter voor de deur staat. Zou het niet leuk zijn om een sjaal in onze clubkleuren te hebben, dachten ze daarom bij HC Rotterdam. Maar ja, wie breit er tegenwoordig nog?

De oplossing bleek simpel. Een van de buren van Rotterdam is verzorgingstehuis Humanitas Akropolis. Laten die nou toevallig een breiclub hebben 🙂

Zo kon het gebeuren dat vorige week in het clubhuis van Rotterdam een aantal bejaarde dames dolenthousiast groen-witte sjaals zaten te breien. Enkele jonge speelsters keken aandachtig mee. ‘Ik vind het heel knap dat de dames zulke leuke dingen kunnen maken, maar ik ben zelf beter in hockey!’

Bekijk hier de reportage die RTV Rijnmond maakte.

Leraren staken, dus hockeyen!!!

De volgende staking in het basisonderwijs (12 december) was amper aangekondigd of wij ontvingen het eerste bericht over een hockeyclinic op stakingsdag. Ditmaal was HC Zwolle de eerste, waar Heren 1 de rol van actieve kinderopvang gaat verzorgen. Gezien het succes van de vorige stakingsdag toen tientallen hockeyclubs in Nederland gezamenlijk duizenden kinderen opvingen, verwachten wij dat opnieuw veel clubs dit voorbeeld gaan volgen.
Wij hebben de actie destijds van harte ondersteund, maar houden ons dit keer een beetje afzijdig. Dus: alle clubs meedoen, maar het is dit keer niet nodig onze mailbox met de aankondigingen te vullen. Tips over andere ludieke acties zijn natuurlijk van harte welkom.


1 Reactie

  1. vostammer

    En Ellen gaat ook met haar backhand curlen?


Wat vind jij? Praat mee...