Tip-in #14: Keepster MA1 vrouw van de wedstrijd in duel van Heren 1

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

One of the guys
Keepster Isa Plooij van HBS MA1 beleefde onlangs een dag die ze niet snel zal vergeten. Omdat de vaste keeper van Heren 1 tijdens het oefenzaaltoernooi van HBS vroegtijdig moest vertrekken, werd zij gevraagd voor hem in te vallen. Bij de mannen!

Als we de toeschouwers in de Kennemer Sporthal mogen geloven, keepte Isa in de betreffende wedstrijd tegen zaalhoofdklasser Reigers Heren 1 ook nog eens ijzersterk. Sowieso stopte zij een strafbal van Jasper Brinkman (zie de video hieronder), die op het veld voor Bloemendaal speelt. Mede dankzij deze prachtige redding won HBS uiteindelijk met 2-0. Goed gedaan, Isa!

Broer en zus van Fiji (!) topscorers van de Hockey World League 16/17
Of ze het talent van hun vader of hun moeder hebben, weten we helaas niet. Maar feit is dat de twee topscorers van de Hockey World League 16/17 toevallig broer en zus zijn. Minstens net zo bijzonder is dat ze niet uit Nederland, Argentinië, India of een ander hockeygek land komen, nee, de twee fenomenen komen van Fiji.

Bij de vrouwen eindigde Tiara Dutta bovenaan de topscorerslijst met 27 goals, gemaakt tijdens de HWL 1 en 2. Een duizelingwekkend aantal dat niet meer werd overtroffen, zelfs niet als we de HWL 3 en HWL 4 erbij optellen, de rondes waarin de grote landen instromen. Haar broer Leevan Dutta was ook op dreef. Hij scoorde 25 keer, waarvan 23 keer tijdens de HWL 1. Strafcornerfenomeen Gonzalo Peillat komt daar met zijn drie goaltjes tijdens de HWL 4 niet eens bij in de buurt.

Gave kerstgroet van Venlo H1
Dat de mannen van Venlo Heren 1 een aardig balletje kunnen raken, blijkt wel uit de stand in de eerste klasse C. Met 35 punten uit 12 wedstrijden lijkt een terugkeer naar de Overgangsklasse aanstaande. Maar de Limburgers blijken niet alleen vaardig aan de bal, maar ook voor de camera. Als feestgroet maakten ze namelijk onderstaande video.
We zijn nu al benieuwd naar de kampioensvideo!

Kampioenschap verdwijnt bijna als eeh…sneeuw voor de zon
De meiden van Spitsbergen MD1 uit Veenendaal kregen afgelopen zaterdag slecht nieuws te horen. Hun wedstrijd tegen Naarden MD1 – die om promotie naar de Topklasse ging – was vanwege de sneeuw afgelast. Later inhalen was geen optie. Daardoor zou de stand van de ranglijst van dat moment tevens de eindstand zijn. Niet Spitsbergen MD1, maar SCHC MD1 zou eerste worden en promoveren.

Erg zuur voor Spitsbergen MD1. Zo zuur dat Team Veenendaal, een organisatie die het topsportklimaat in Veenendaal wil promoten, meteen in actie kwam. Ze reden naar de club en maakten het veld sneeuwvrij, waardoor de wedstrijd ‘s middags alsnog kon doorgaan. En het sprookje kende een goede afloop, want Spitsbergen MD1 won met 2-0. Daardoor promoveren zij alsnog naar de Topklasse.


Wat vind jij? Praat mee...