Tip-in #15: Wat doe jij met je team als je 100.000 euro wint?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Noor Holsboer

In 2004 kreeg verdediger en international Noor Holsboer hard een bal op haar hoofd. Ze hield er hoofdletsel aan over en speelde vanaf dat moment met een helm op. Sindsdien maakte ze zich er sterk voor dat alle spelers voortaan hoofdbescherming zouden dragen, iets wat haar niet is gelukt.

De carrière van de wereldkampioen van 1990 (Sydney), Europees kampioen van 1987 (Londen) en 1995 (Amsterdam) en bronzen medaillewinnares op de Olympische Spelen van 1988 (Seoul) en 1996 (Athene) is natuurlijk al lang ten einde. Maar nu kwamen we de 50-jarige Holsboer opeens tegen op de spelerslijst van HGC Dames 1 in de Hoofdklasse Zaal.

Niet als verdedigster, maar als keepster! Inderdaad, met helm.

Overigens laat HGC ons weten dat Holsboer na haar carrière bij Dames 1 is gaan keepen bij de Veterinnen. Tot een optreden in Dames 1 Zaal komt het waarschijnlijk niet, want indien nodig valt niet Holsboer, maar de keepster van Meisjes A1 in. Jammer.

Noor Holsboer droeg tijdens wedstrijden een helm.

Battle of the blaashal: Tilburg vs HOD

Het was een spannende strijd wie het eerst was, maar uiteindelijk kwam er een duidelijke winnaar uit. Bij twee clubs uit de provincie Noord-Brabant staat sinds dit zaalseizoen een blaashal, maar bij Tilburg stond ie net een weekje eerder dan bij HOD. Van harte. Allebei, met jullie mooie blaashal.

De blaashal van Tilburg. Foto: Willem Vernes

Veteranen Hockeer winnen een tonnetje

Wat doe je als je met je team honderdduizend euro (lees: €100.000 euro) wint. Over die vraag mogen de veteranen van Hockeer uit Cadier en Keer (Die club in Limburg met de hoogste gelegen velden van Nederland (fotoreportage)) zich buigen nadat ze de hoofdprijs wonnen bij de Grote Club Actie. Je weet wel, die actie waaraan je elk jaar meedoet voor je club maar waarvan je niemand kent die er ooit ook maar iets mee heeft gewonnen. Het bewijs is nu geleverd dat er toch geld wordt uitgekeerd, want er is een heuse video van de uitreiking gemaakt.

Wij van de Tip-In zijn de beroerdste niet en daarom hebben we een paar suggesties voor de veteranen op een rij gezet. We zijn benieuwd welke jullie zouden kiezen. Antwoorden graag hieronder in de reacties.

  1. Een trip voor onze vrouwen, aangezien zij het elke zondag weer lang zonder ons moeten stellen na weer een lange derde helft.
  2. Gewoon uitgeven aan bier. We trakteren ook elke wedstrijd onze tegenstander. Zo gastvrij zijn we.
  3. We kopen een bus en huren een chauffeur in, zodat we ook bij uitwedstrijden na afloop een biertje kunnen drinken en daarna keurig thuis worden afgezet.
  4. Een trainer van enig niveau. Met een vierde plaats in de vierde klasse A is nog wel wat verbetering mogelijk.

Ziggo promotie voor Tip-In

We zijn bij de redactie al fan van Ziggo. Tenslotte kunnen we mede dankzij de broadcaster veel meer (live) hockey kijken. Maar sinds kort kan Ziggo bij ons echt niet meer stuk: in een landelijke online campagne maakt Ziggo namelijk reclame voor deze rubriek.


Wat vind jij? Praat mee...