Tip-in #16: Kan Hertzberger niet beter een handstand doen?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Tóch een hond bij Laren
Wij verslaggevers zijn wel eens bij wedstrijden aanwezig waar werkelijk geen hond is. Gelukkig was dat afgelopen zondag bij Laren niet het geval. Ze liepen zelfs in een heuse trui van Laren.

(c) Koen Suyk

(c) Koen Suyk


Het ‘stickwerpen’ van Jeroen Hertzberger
Wij hebben alle respect voor de hockeyer Jeroen Hertzberger, de topscorer van de Hoofdklasse, die zondag op weergaloze wijze z’n twintigste doelpunt van het seizoen maakte. We hopen alleen dat hij zijn festiviteiten na zijn doelpunten iets aanpast. De manier waarop hij zijn stick zondag weggooide, leverde hem een groene kaart op. Navraag bij arbitrage bij de hockeybond leverde de volgende opmerking op: ‘Hij mag blij zijn dat het geen geel was.’

Dus: beste Jeroen. Blijf zo schitteren als je nu doet! Bedenk alleen dat de door jouw uitgevonden sport ‘stickwerpen’ niet onze favoriete sport is. Misschien kun je iets anders ludieks verzinnen om al die goals op te vrolijken. Een handstand overslag schroefcombinatie bijvoorbeeld.

De ene Teun is de andere niet
De omroeper in het Wagener Stadion verwarde zondag de ene legendarische Teun met de andere legendarische Teun. Toen verdediger Teun Rohof van Amsterdam een groene kaart kreeg, werd hij door de omroeper opeens voor Teun de Nooijer uitgemaakt. Wij denken dat Teun – de legendarische, bikkelharde verdediger van Amsterdam en zaalhockeycrack – het niet erg vond om met de beste Nederlandse hockeyer ooit te worden vergeleken. En misschien moet Teun Rohof vaker die aanvallende versnelling inzetten.

Goede blaas noodzaak om hockey op niveau te kijken
Bij Overgangsklasser Nijmegen kon je zondag hockey op niveau bekijken, zo zagen we  bij de derby van de Dames tegen QZ. In de hoek van het veld stond een stellage met een heuse skybox van een bekend biermerk waarop een select gezelschap het hockeyduel aanschouwde. Een ludieke actie met wel één nadeel voor de aanwezigen in de box. Tijdens de wedstrijd was er namelijk geen mogelijkheid de skybox te verlaten. Toen de box na afloop naar de grond werd gebracht, wist een aantal bezoekers niet hoe snel ze het clubhuis moest bereiken.


2 Reacties

  1. hendrickxhockey-nl

    Het stickwerpen is ook niet echt het voorbeeld wat je wilt zijn voor de hockeyjeugd.

  2. Joep Oudendijk

    Moet gewoon consequent geel zijn, geef het goeie voorbeeld of ga op een andere sport


Wat vind jij? Praat mee...