Tip-in #19 1 april: Wilhelmus, douchen en Naomi op vakantie

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

1 april
Oké, we geven het eerlijk toe. Dat de 1 april van het oranje veld in het Wagener Stadion zo’n succes was, daar genieten we nog steeds van na. Het liefst hadden we in deze rubriek nog even gelachen om al die prominenten en media die er met boter en suiker in gingen. Maar zo zijn we niet. Het zou wel heel gemakkelijk zijn om nu.nl (gefeliciteerd, jullie hadden weer de primeur!) en sportnieuws.nl (jullie hadden na publicatie best snel door dat het een grap was) en vriend van deze rubriek, Jacques Brinkman (‘nee, dit is geen grap dit noemen we in hockey innovatie’) op de korrel te nemen.

Liever richten we onze aandacht op originele  1 april-grappen bij clubs. We hebben er tientallen voorbij zien komen. Hieronder enkele ludieke.

Wilhelmus zingen
Het vermelden meer dan waard: coach Roel Straetemans van MD3 van het Nijmeegse Union. Lees hieronder de brief die hij naar zijn meiden stuurde.

Verplicht douchen
Het blijft een punt van discussie: douchen na de wedstrijd of training. HC Bemmel 800 hebben ze daar met 1 april dankbaar gebruik van gemaakt.

Haha, 1 april: Naomi tijdens de competitie op vakantie
Tot slot onthullen we in deze rubriek een 1 april-grap die opmerkelijk genoeg nog steeds niet als dusdanig is uitgelekt. Vorige week verscheen op Instagram onderstaande foto van Naomi van As, genietend van een copieuze maaltijd op Dubai. Midden in het seizoen? Moet zij niet trainen?, was een veel gehoorde reactie. Naomi gaf geen krimp en plaatste doodleuk nog een paar foto’s met palmbomen.

Zondag tijdens het duel met MOP waren zoals altijd alle ogen op Naomi gericht. Ze zag er wel iets meer gebruind uit, werd langs de kant gefluisterd. En okay, ze speelde goed, maar slaagde er niet in een gelijkspel van haar club Laren tegen laagvlieger MOP te voorkomen.

Bij Ziggo Sport zag de interviewer zijn kans schoon en vroeg heel listig aan Naomi hoe de voorbereiding op het duel was gegaan. Naomi draaide eerst soepel om zijn vraag heen, maar de interviewer hield vol: waar was jij Naomi? ‘Er een paar dagen tussenuit met Sven.’ Niet echt een ideale voorbereiding? ‘Voor het eerst in twee jaar hadden we een paar dagen samen’, glimlachte Naomi die er voor de goede kijker nog meer afgetraind uitzag.

Daardoor wisten wij voldoende. Naomi had iedereen in de boot genomen. Zij was helemaal niet in Dubai om zich te laven aan het goede leven, stiekem heeft ze een mini-trainingskamp voor zichzelf belegd. Vijf dagen lang heeft ze keihard getraind, met Sven als personal trainer. Zo kennen wij hét uithangbord van de hockeysport.

Zondag ondervond ze daar misschien nog de naweeën van. Maar let maar op: Naomi gaat de laatste competitiewedstrijden vlammen en daarna schitteren in de play-offs. Dat is toch de allerbeste 1 april-grap?

Samen cornervlaggen in het veld steken schept een band

Foto: Koen Suyk.

 

Sport verbroedert! En niets kan dat duidelijker maken dan deze foto, waarbij hockeycoaches Santi Freixa (Kampong) en Jorge Nolte (Hurley) samen het veld prepareren voor hun wedstrijd zondag. Eerst rolden ze samen de goals op hun plek. Daarna was het tijd om de cornervlaggen mooi in het veld te steken. Het is de charme en het kneuterige van het hockey, dat de een erg zal waarderen en de ander misschien minder professioneel vindt. Wij vinden het een mooie tafereeltje, zo voor de wedstrijd. Hierna ging het gewoon weer hard tegen hard overigens. Kampong won 2-4 in het Amsterdamse Bos. Aan de cornervlaggen lag dat niet.


1 Reactie

  1. MarjoleinKruijt

    Sorry hockey.nl, maar dat oranje veld was geen 1-april grap. Plaats de grap voortaan aub op de juiste datum, dan kunnen wij ook lachen.


Wat vind jij? Praat mee...