Tip-In #28: Ken je die mop van die ene scheidsrechter?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

De hoogmis der bruiloften
Er werd al maanden over gesproken in hockeyland. De bruiloft  van Ellen Hoog en Kelvin de Lang in Italië. Als we de verhalen en foto’s mogen geloven werd het de Hoogmis der bruiloften. Namens de redactie gefeliciteerd en veel geluk samen!

View this post on Instagram

SI!!! #elxkel

A post shared by Ellen Hoog (@ellen_hoog) on

Stripheld
Hurley-coach Simon Organ had afgelopen weekend weinig reden tot lachen, want zijn ploeg degradeerde naar de Overgangsklasse. Toch betrapte de scherpe fotograaf van www.hockeyshoot.nl hem in gesprek met de scheidsrechter, vlak voor de thuiswedstrijd tegen hdm, op een lach. Wat voor grap zou Organ hebben gemaakt, vroeg de fotograaf zich af. Hij begon te fantaseren en plaatste onderstaande tekstballonnetjes bij zijn foto’s.

Leuk gedaan, vinden wij. Ben jij ook zo creatief met foto’s en tekst? Stuur dan jouw foto met tekstballon naar redactie@hockey.nl en weet weet vind je jouw creatie volgende week terug in de Tip-in.

Nijmegen-logo gaat dankzij tattoo de wereld over
Uit het oog, maar zeker niet uit het hart bij Anthony Potter. De coach was begin dit seizoen nog werkzaam bij overgangsklasser Nijmegen Dames 1, maar begin dit jaar kreeg hij de kans van zijn leven: een baan als assistent-coach bij het nationale mannenelftal van Australië. De club had begrip voor zijn keuze en stelde oud-international Matthijs Brouwer aan als hoofdcoach. De sterke dynamiek bleef onveranderd ondanks zijn vertrek en Nijmegen stelde promotie naar de Hoofdklasse veilig, na de dubbele winst op MOP.

Direct na de promotie haalden de speelsters een opmerkelijk voorval aan het begin van het seizoen terug. De Australische coach beloofde namelijk dat hij een tattoo van het Nijmegen-logo zou nemen, mits de dames zouden promoveren naar de Hoofdklasse. Voor de wedstrijd plaatste hij al op Facebook een foto van het logo als steunbetuiging voor zijn voormalige ploeg. ‘Is dit de tattoo die je gaat nemen?’, vroeg één van de speelsters hoopvol. Potter bevestigde en nu kan hij er niet meer omheen. We zijn inmiddels aan het wachten op de foto van Potter!

Geen shoot-outs: toch nog goed nieuws voor Schaerweijde
Het was niet het seizoen van Schaerweijde. De Zeister formatie verloor in het hele seizoen, inclusief play-offs, slechts twee keer, maar miste promotie toch nog naar de Hoofdklasse. De oorzaak: in de play-offs verloor het team van coach Bas Bogaard drie keer een shootout-serie.
Een paar dagen na die deceptie is er toch nog goed nieuws voor Schaerweijde. De KNHB heeft besloten dat volgend seizoen  alleen in de Eerste Klasse als proef in de reguliere competitie shoot-outs een beslissing gaan brengen na een gelijkspel.

 


Wat vind jij? Praat mee...