Tip-in #5 Gezocht: toerist in eigen cirkel

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Huh? Toerist in eigen cirkel?
Phoenix-coach Melchior Looijen, voormalig hoofdklasse-speler van onder meer Kampong (zie hoofdfoto), deed deze week een opvallende uitspraak in onze round-up van de Overgangsklasse Heren. ‘Tijdens de eerste helft acteerden we als toerist in onze eigen cirkel.’

Toerist in eigen cirkel?

Wat zou Looijen daarmee bedoelen? Droegen zijn spelers een zwembroek? Legden ze iedere cirkelpenetratie vast met een fotocamera? Speelden ze op een zandveld en bouwden ze prachtige zandkastelen? Wie het weet mag het zeggen…

Zelfs Jeroen Hertzberger kan JB1 Souburgh niet aan zege helpen
Jongens B1 van de Alblasserdamse Hockeyclub Souburgh heeft niet bepaald een briljante voorcompetitie. In de altijd lastige Derde Klasse Poule E bungelt de ploeg al vanaf dag 1 onderaan. Na vier wedstrijden hadden ze 0 punten, met 7 doelpunten voor en 23 tegen. Voor speler Thijs Barendregt reden mee te doen aan een actie van een lokaal autobedrijf met als hoofdprijs een wedstrijd coachen door Jeroen Hertzberger, aanvoerder van hoofdklasser Rotterdam.

Thijs won de prijsvraag en afgelopen zaterdag stond Hertzberger als coach langs de kant bij de altijd lastige uitwedstrijd tegen Victoria JB4. Ondanks een inspirerende speech voor de wedstrijd verloor Souburgh JB1, in de stromende regen, kansloos met 4-0. Wij hebben natuurlijk nu al een zwak voor Souburgh, maar we denken dat er nogal wat prijsvragen nodig zijn om van JB1 een kampioensploeg te maken.

Jeroen Hertzberger spreekt de spelers van Souburgh JB1 toe voor de wedstrijd. Foto: alblasserdamsnieuws.nl

 

Feest met vertraging
Het was afgelopen zaterdag groot feest bij Hockeyclub Wateringseveld (HCWV) in Den Haag. Daar werd het gloednieuwe clubhuis officieel in gebruik genomen. De club was zo gigantisch hard gegroeid dat een nieuwe thuishaven niet kon uitblijven. Op een steenworp afstand van de oude locatie is er een nieuw complex aangelegd met twee zandvelden en een waterveld. Als klap op de vuurpijl speelde het Heren 1-team kort na de opening een oefenwedstrijd tegen de Boekaniers, een team van oud-internationals. Alleen begon dat duel wat later… Sommige Boekaniers stonden in de file.

En hier is-ie dan: de nieuwe groepsfoto van HCWV! (Foto gemaakt door Sophie Pieterse) #hcwv

Geplaatst door HCWV – Hockey Club Wateringse Veld op Zondag 8 oktober 2017

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...