Tip-in #9: Fotograaf Koen Suyk zelf in de picture

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

De Allyminati van Almere slaan toe in Den Haag

De entree van de parkeerplaats van de Haagse sportclubs.

Al ruim voordat de beruchte supporters van Almere – de Allyminati – hun ploeg naar een 3-5 overwinning schreeuwden, hadden ze hun eerste slag al geslagen. Terwijl ze het parkeerterrein van hdm opliepen, beplakten ze stiekem het bord waarop alle sportclubs aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan. Alle supporters van hdm dachten dus dat ze naar Hockeyvereniging ‘Allyminati’  gingen.

Caia van MaasakkerS
Heb je 133 interlands gespeeld en 34 doelpunten gemaakt. Ben je uitgeroepen tot beste speelster van de play-offs 2016/2017. En dan moeten je SCHC-coach Tina Bachmann en je manager Astrid Kersseboom afgelopen zondag nog steeds een half uur voor de wedstrijd checken of de speaker van tegenstander Den Bosch jouw naam dit keer wél goed gaat omroepen. Dat is toch om te huilen? Vorig jaar werd je aangekondigd als Caia van MaasakkerS. Afgelopen weekend ging het, misschien wel mede dankzij het ingrijpen van Bachmann en Kersseboom, wel goed. Volgende week schitter je hopelijk op de Hockey World League in Nieuw-Zeeland. Caia van Maasakker is de naam.

Caia van Maasakker heeft gescoord en oud-teamgenoot Delfina Merino rent op haar af. Foto: Worldsportpics/Frank Uijlenbroek

Onderscheiding Koen Suyk
Onze fotograaf Koen Suyk is afgelopen zaterdag in Utrecht geëerd tijdens de jaarvergadering van De Batavieren, de (elite-)club van (oud-)internationals. Koen ontving de Eisenhower Trofee, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die zich over een lange periode verdienstelijk heeft gemaakt voor het Nederlandse hockey.

Volgens De Batavieren is Koen de terechte winnaar: ‘In de ruim veertig jaar dat hij fotografeert, een ware ambassadeur van de hockeysport. Niet alleen met zijn foto’s, waar een grote liefde voor zijn vak en stick & bal uit spreekt, maar ook met zijn immer positieve kijk en houding. Koen past perfect in de lange rij van winnaars (Batavieren en buitenstaanders) van de Eisenhower Trofee, die sinds 1967 wordt uitgereikt. Onder anderen André Bolhuis, Ties Kruize, Els van Breda Vriesman, Floris Jan Bovelander, Maurits Hendriks, Geerhard de Grooth, Teun de Nooijer, Johan Wakkie en Michel van den Heuvel gingen Koen voor.’

Van harte, Koen! Wij hopen dat je nog heel veel jaren doorgaat.
ps. Koen is zondag te bewonderen en te feliciteren bij het duel SCHC tegen Almere (aanvang 13.10 uur).

Portret van Koen Suyk. Foto: Olaf Kraak

Bossche vergaarbak voor eremetaal 
De eerste competitieronde van de dames in de Hoofdklasse zit er alweer op. En hoe verrassend: Den Bosch staat bovenaan. Elf wedstrijden gespeeld, alles gewonnen, veertig keer gescoord en slechts vier doelpunten tegen. Wij zeggen: KNHB graveer de naam Den Bosch maar vast in de schaal, want die gaat vast weer naar Brabant!
Dat de Bossche teams aan de Oosterplasweg grossieren in bekers, schalen en medailles, is inmiddels genoegzaam bekend. Ze hebben er inmiddels zoveel gewonnen, dat ze van gekkigheid niet meer weten wat ze met al het eremetaal moeten. In een vitrinekast past het allemaal niet meer, daarom is in de hal van het clubhuis een enorme doorzichtige (vergaar)bak neergezet. Een snelle blik in de bak leerde ons dat er geen kampioensbekers en -schalen in liggen. We zijn ook blij dat de beker voor het kampioenschap 2014-2015 nog wel een eigen ereschavot heeft gekregen. Maar als veelvraat Den Bosch in dit tempo de landstitels aaneen blijft rijgen, vrezen wij het moment dat er ook zo’n vergaarbak voor kampioensbekers en -schalen komt.
Wij nemen toch aan dat ze dat in Amsterdam, Laren en Bilthoven willen voorkomen!

Links de vergaarbak voor gewonnen eremetaal bij Den Bosch, rechts de beker voor de landstitel in 2014-2015. Foto: redactie hockey.nl


Wat vind jij? Praat mee...