Tip-in #10: Stuurde Rusland het verkeerde team naar EK Zaal?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

  • Onder 21 of onder 18?
    De Russen hadden tijdens het EK Zaal Dames onder 21 in Wenen, zo’n anderhalve week geleden, een wel héél jong team. Sommige speelsters waren slechts vijftien of zestien jaar oud. Het leek dan er ook op dat ze zich in een cruciaal detail hadden vergist. Dat ze niet hun onder 21-team, maar hun onder 18-team hadden gestuurd. Niets bleek minder waar, want de Russen wisten dondersgoed op welk toernooi ze speelden. Ze vonden die speelsters van vijftien gewoon beter dan anderen van twintig. En wat bleek? Ze hadden het nog bij het juiste eind ook, want ze veroverden de bronzen medaille.
  • Hebben we play-offs? Weet je het zeker?
    Zaterdag in het Topsportcentrum Rotterdam kon Hurley al na de eerste wedstrijd play-offs veilig stellen. Om dat te bereiken moesten ze zelf winnen – waarmee ze met 4-2 tegen Voordaan aardig op weg waren – en mocht concurrent Den Bosch dat vooral niet doen. Het doet ons goed te zien dat hockeyers gretig gebruik maken van de Standenmotor, maar zaterdag haperde het hockeyorakel even. Den Bosch – SCHC bleef namelijk lang hangen op 2-1 in plaats van de werkelijke uitslag: 2-2. Gevolg: bij het affluiten van Hurley-Voordaan juichten de Amsterdammers niet. Onze verslaggever moest hen vertellen dat de andere wedstrijd 2-2 was geworden en dat Hurley dus geplaatst was voor de play-offs. ‘Weet je het zeker?’ ‘De Standenmotor zegt dat het 2-1 geworden is!’ ‘Weet je het echt heel zeker?’ Toen het goede nieuws eindelijk tot de Noord-Hollanders doordrong, vielen ze elkaar alsnog, met enige vertraging, in de armen.
  • Topkeepertje
    Zoals de trouwe bezoeker inmiddels wel gezien heeft, duikt één hockeyfan wel heel regelmatig op in het reactiegedeelte onder onze artikelen. Topkeepertje schuwt geen enkel heilig huisje en is nooit bang om zijn mening te geven. Als redactie staan wij keer op keer versteld van zijn verstrekkende en uiteenlopende kennis. Tot nu toe heeft hij op onze site zijn zeer professionele opinie gegeven over: de montage en het geluid bij video’s, de architectuur en het ontwerp van het nieuwe Wagener Stadion, het jeugdbeleid van de KNHB, de organisatie van de topsport bij de KNHB, het gebrek aan communicatie als belangrijke missende pijler in de huidige maatschappij, zaalhockey, de constructie van een zaalhockeytent in combinatie met verschillende weersomstandigheden, bronvermelding in de journalistiek, de fysieke gesteldheid van de bondscoaches, het kopen van led-lampen en hoe je voor aankopen via e-bay minder BTW kan afdragen. En dit was louter in 2017. Het lijkt ons slechts een kwestie van tijd voordat de KNHB Topkeepertje inhuurt als Topadviseur.

Wat vind jij? Praat mee...