Tip-in #10: Wie is de echte Maria Verschoor?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Hdm tegen Amsterdam was zondag ook het duel tussen de zussen Julia en Maria Verschoor. De dames zijn geen tweeling, Maria is de oudste, maar lijken wel als twee druppels water op elkaar. Dat zorgde zondag bij hdm voor de nodige verwarring bij jeugdige handtekeningenjagers.

Maria is namelijk geen Naomi van As, die als speelster na afloop van elke wedstrijd minimaal een uur lang handtekeningen uitdeelde aan haar fans. Maar de international met de opvallende haardos is wel een van de populairste hockeysters van Nederland en wordt bij uitwedstrijden van Amsterdam na afloop vaak bedolven onder de handtekeningenjagers.
Maar wie is nu de echte Maria Verschoor?, zo vroegen de jonge fans zich hardop af tijdens het duel. De nummer 11 van Amsterdam of nummer 13 van hdm?

Na het laatste fluitsignaal was dat wel duidelijk: nog voor Maria de dug-out kon bereiken, werd ze bedolven onder de fans. Julia kon in alle rust een rondje uitlopen om de 2-6 nederlaag tegen haar grote zus te verwerken.

Herfstcompetitie met/zonder shoot-outs

Zondagmiddag, een vriendelijke mail vanuit Rotterdam in onze inbox: In de Herfstcompetitie bestaat geen gelijkspel. Bij gelijke eindstand: shoot-outs. Rotterdam – Oranje-Rood 3-3, Rdam wint na shoot-outs (6-5).

Maandagmiddag bericht van de KNHB: ‘Hoe komen jullie er bij hockey.nl bij dat er shoot-outs zijn bij de Herfstcompetitie? Bij een gelijkspel is het gewoon einde wedstrijd. Shoot-outs zijn er alleen als wedstrijden in het finale-weekend gelijk eindigen.’

Hûh, nu begrijpen we er even helemaal niets van. Dus Rotterdam en Oranje-Rood hebben zondagmiddag shoot-outs genomen, terwijl dat niet in de regels staat?

We zijn reuze benieuwd hoe dat bij andere wedstrijden is gegaan. Hebben Bloemendaal en HGC (2-6) op eigen initiatief hun velddoelpunten dubbel geteld? Of hebben Klein Zwitserland en Amsterdam (3-5) zondag hun onderlinge strijd beslist met latje-tik?

Briljante reactie clubnamen

Het aantal reacties bij de artikelen op hockey.nl neemt hand overhand toe. Daar zitten soms fraaie discussiestukken of vlijmscherpe commentaren tussen. Soms zijn het briljante stukken proza. Zoals de bijdrage van Ongelooflijk Maar Waar, die reageert op een round-up van de Eerste Klasse over de Groningse derby tussen GCHS en GHBS.

Dit was de reactie van reageerder rancoburgzorg onder het artikel: Als ik GCHC tegen GHBS lees, dan denk ik dat er een compleet gebrek aan fantasie is daar in het Noorden. Durven ze daar nu echt geen pakkendere naam voor een hockeyclub te bedenken? Waar zijn ze bang voor? De plaatselijke voetbalclub wist ook al niets beters dan de stadsnaam en daar FC voor te plakken, dus misschien is het een regionaal verschijnsel?

Hier het heerlijke reply van Ongelooflijk Maar Waar:

Goed idee. Volgens mij zijn er naast de reigers, graspiepers , kraaien, pelikanen, mezen, meeuwen en zwaluwen nog wel vogelsoorten over. Of misschien is er nog iets te vinden in de grieks-romeinse mythologie naast , alecto, leonidas, apeliotes, ares, athena, hermes, olympia, phoenix, pollux, xenios en thor. Een verwijzing naar ons romeinse verleden doet sowieso altijd goed zoals, fletiomare of civicum. Of wacht! Misschien een verwijzing naar een onderdeel van onze sport, zoals bully, haackey, don quishoot, push, scoop (2x zelfs), shot . Of nee! Misschien een kleuren combinatie zoals rood-wit, zwart-wit, geel-zwart, oranje-rood of ergert u zich dan groen en geel. HAHAHA. Nee, ander idee: we doen afkortingen, maar dan voor een leuke tekst zoals Dopie, FIT, HBS, HOD, MOP. Stiekem hoop ik ook dat HIC voor ‘Hockey Is Cool staat’ Nee, nee, nee! Iets met snelheid: Rapid, Rapide, Tempo of Tempo ’34. Oké, oké, nog eentje: onder welke noemer zouden we de Warande en Kampong, Woerden en Salland kunnen plaatsen?

Rara, waar zit Floris?

Voor wie niet op Instagram zit? We hebben op zondagavond rond 18.30 uur een nieuwe uitzending op onze Instragram-account: Instagram Live met een speler uit de Hoofdklasse. De presentatie wordt verzorgd door de o zo hippe, social media-savvy John van Vliet. De presentator van het Ziggo Sport-programma Hoofdklasse Hockey sprak afgelopen zondagavond live met de onfortuinlijke Floris Wortelboer.

Nadat het even duurde om de verbinding tot stand te brengen, zagen we plots een beeld met een felrode gloed waarin we vaag de contouren van ‘Wortel’ herkenden. Zijn stem was onmiskenbaar, maar ook John was reuze benieuwd waar de verdediger zich bevond.

‘In een restaurant’, antwoordde Wortelboer.
Een antwoord dat door mensen die reageerden tijdens de live-sessie ernstig in twijfel werd getrokken.
Daar begrijpen wij helemaal niets van…

Winnaar van de Week

Zoetermeer Heren 1

Eersteklasser Zoetermeer verloor in de derde ronde van de Gold Cup van promotieklasser Cartouche, maar de ambiance maakte een hoop goed. Toen de spelers het veld betraden, werd er prachtig siervuurwerk in de lucht geschoten. Uit de speakers klonk de Champions League-hymne. En dan was Zoetermeer ondanks de 2-4 nederlaag nog lang op weg naar een stunt ook. Dit was bekerhockey zoals bekerhockey hoort te zijn.

Verliezer van de Week

Liefhebbers van een spannende Livera Hoofdklasse Dames

We gingen er dit seizoen eens goed voor zitten bij de Livera Hoofdklasse Dames. Waar de afgelopen jaren de competitie redelijk voorspelbaar was (Den Bosch, SCHC, Amsterdam halen met twee vingers in de neus de play-offs, Amsterdam en Den Bosch spelen de finale, die door de Brabanders wordt gewonnen), hingen verrassingen nu in de lucht. SCHC had een sterke ploeg, Oranje-Rood was met een nieuwe trainer vol goede moed, Amsterdam brandde van revanche-gevoelens.

Toen Oranje-Rood vervolgens op de tweede speeldag ook nog van Den Bosch won, wreven we in onze handen. Dit ging leuk worden. Wekenlang was dat ook het geval. Bij Den Bosch haakten sterkhouders als Lidewij Welten en Marloes Keetels voor langere tijd geblesseerd af. Heel vervelend voor deze toppers, maar goed voor de spanning. Ginella Zerbo ramde bij SCHC de ene bal na de andere erin. En Laren speelde verrassend gelijk tegen SCHC en Den Bosch.

Maar de laatste weken sloeg voor de liefhebbers van spanning de rampspoed toe. Den Bosch stelde in de topper met SCHC orde op zaken en staat weer fier bovenaan. Laren haakte door opeenvolgende nederlagen tegen Oranje-Rood en Hurley vroegtijdig af in de strijd om de play-offs.

Wij hopen dat we ongelijk krijgen en een heerlijk spannende tweede competitiehelft gaan zien, maar we vrezen dat de liefhebbers van een spannende Hoofdklasse Dames de grote verliezer zijn.


2 Reacties

  1. circlestorm69

    Maria is geen Naomi, maar komt wel in de buurt. Ik vertelde toevallig gisteren nog aan iemand dat toen we vorig seizoen naar Amsterdam - Den Bosch (de wedstrijd die DB verloor) gingen, Maria bijna een uur later nog steeds handtekeningen stond uit te delen en dat er zelfs vaders 😳 met haar op de foto gingen. De rest van de speelsters waren al lang en breed gedoucht en omgekleed. Welkom in het leven van een top hockeyster.... Gelukkig zie je de meeste speelsters het met plezier doen en nemen ze alle tijd. Respect!

    1. robboomsma

      Weet niet of het altijd goed is hoor... Is en blijft een eigen keuze, of iemand er wel of geen oren naar heeft....


Wat vind jij? Praat mee...