Tip-in #11: Was Jacques Brinkman dronken?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Wie ging er ooit van de Eerste Klasse naar Oranje? (deel twee)
Dinsdag publiceerden wij een artikel over de Eerste Klasse waarin we ons afvroegen wie er van de Eerste Klasse naar Oranje ging. Dit naar aanleiding van een opmerking van Naarden-coach Vincent van de Peppel. Hij zei over de invoering van shoot-outs in de Eerste Klasse: ‘Het slaat nog steeds nergens op. Niemand die in de Eerste Klasse speelt, haalt ooit Oranje en daar is dit voor bedoeld; als oefening voor belangrijke eindtoernooien.’

Wij vroegen ons af of zijn bewering waar was. Haalt inderdaad niemand die in de Eerste Klasse speelt Oranje? We wisten in ieder geval dat Charlotte Vega als zestienjarige in de Eerste Klasse bij Qui Vive speelde, maar zij bleek bij lange na niet het enige voorbeeld te zijn.

Bob de Voogd reageerde onder het artikel dat hij bij Helmond in de Eerste Klasse actief is geweest en Mark Suvé schreef dat hij ooit in de Eerste Klasse tegen Almere H1 heeft gespeeld met ene Valentin Verga in de gelederen. Marcel Balkestein liet ons weten dat ook hij in de Eerste Klasse heeft gespeeld. En nu zullen we er ongetwijfeld opnieuw een hoop vergeten, waarvoor onze excuses.

Was Jacques Brinkman dronken?
Op zijn gevoelige column over het vrijgeven van doping kreeg onze favoriete analyticus Jacques Brinkman afgelopen week bakken met kritiek. Dat hij Dafne Schippers – bedoeld of onbedoeld – beschuldigde van dopinggebruik, vond niet alleen Dafne zelf, maar zo’n beetje elk icoon uit de sportwereld te bizar voor woorden.

De mannen van Voetbal Inside vroegen zich af of Brinkman tijdens het schrijven van zijn column misschien dronken was geweest. Zo’n gekke gedachte was dat niet, want Jacques heeft immers zijn eigen bierbrouwerij. Bierbrouwerij De Uddelaer in Uddel.

Natuurlijk staat het iedereen vrij om Brinkman een veel te zure man te vinden. Maar één ding willen wij benadrukken. Zijn bier is dat beslist niet.

Jeugdgoals gefilmd: nog even wennen
Op ons nieuwe Youtube-kanaal, Hockeynl Jeugd, worden al de nodige pareltjes van goals geüpload uit de Landelijke A- en B-competitie. Voor sommige cameramannen is het nog wel even wennen, dat filmen. Zo kregen we ook deze beelden binnen. Het lijkt alsof de cameraman niet helemaal tot bovenin de videotoren durfde te klimmen, en nu maar vanaf halverwege de trap filmt. En de goal die werd gescoord? Die was ongetwijfeld schitterend, maar helaas niet te zien.

De uitspraak van de week
Jaïr Levie, coach van Alecto Dames 1, deed deze week in de round-up van de Overgangsklasse de uitspraak van de week. Toen zijn ploeg met 3-0 achterstond tegen Helmond, kreeg een van zijn speelsters een rode kaart. Uitgerekend vanaf dat moment begon Alecto opeens prima te spelen. Achteraf concludeerde Levie dan ook: ‘Ik denk dat we volgende week maar met tien man moeten beginnen.’


3 Reacties

  1. vostammer

    Brinkman is uiteraard een vermakelijke analist. Iemand die zijn mondje roert afkomstig uit het veelal belegen en angstige hockeywereldje. Daar mogen we best blij mee zijn, ook al zitten daar gruwelijke missers tussen zoals zijn doping Schippers faux pas. Hij is diep door het stof gegaan maar ik hoop dat deze welbespraakte bal in de toekomst onvermoeibaar doorgaat met meningen ventileren.

  2. Sjang Fijen

    Of Mijnheer Brinkman dronken was weet ik niet, wel dat deze Heer zich wel erg vaak hinderlijk aanmatigend is. De kwalificatie azijnpisser is dan meer op zijn plaats. Verleden week in de Telefgraaf nog: zijn column was een aantijging over doping richting Daphne Schippers, die zich niet kan verweren maar wel nog steeds diep gekrenkt is. Dat kun je niet maken Jacques, echt niet. Als je een beetje vent bent bied je Daphne je verontschuldiging aan. Of dat gebeurt, ich bin gespannt. Sjang

  3. vruskie91

    Wel leuk dat als je op de link klikt in het eerste artikel, je ook meteen de e-mailadressen ziet van de gebruikers.. Fijn dat ik voortaan Bob de Voogd ook privé kan mailen! 👍🏻😂😅


Wat vind jij? Praat mee...