Tip-in #22: Red Stockey voor slechts 5 euro

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Nico Scheepmaker Beker

We beginnen de Tip-in deze week met nieuws van eigen bodem. We zijn bijzonder trots dat onze redacteur Sander Collewijn is genomineerd voor de Nico Scheepmaker Beker, de prijs voor het beste sportboek van het afgelopen jaar. Naast hockeyverslaggever is Sander ook pokerliefhebber en met zijn eerste boek ‘All-in, een reis door de wereld van het poker‘ is hij meteen genomineerd voor deze prestigieuze prijs. Aanstaande maandag maakt de jury na lang beraad de winnaar bekend, maar wij hoeven er niet lang over na te denken welk boek wint.

Champi(gn)ons Trophy

Jarenlang dachten wij dat de naam van een van de grootste internationale toernooien de Champions Trophy was. Maar toen wij afgelopen week een kijkje namen op Prinsenbeeknieuws.nl, bleek dat we het mis hadden. Het is helemaal niet de Champions Trophy, het is de Champignons Trophy.

Een sportief gebaar van Meisjes B2

Strawberries Meisjes B1 werd in februari zaalkampioen en speelde afgelopen zaterdag tegen Kikkers Meisjes B2. Die hadden ter ere van de zaaltitel van hun tegenstander een heuse traktatie meegenomen: een kampioenstaart mét kampioensfoto. Een sportief gebaar, waarvoor Strawberries Meisjes B1 hen via deze weg hartelijk wil bedanken.

Red Stockey

Toen wij afgelopen weekend een bezoekje brachten aan de kringloopwinkel in Apeldoorn, troffen wij tot onze schrik onze grote vriend Stockey weerloos aan. Zonder kleren, ook dat nog. Dit is dan ook een oproep aan iedereen die Stockey een warm hart toedraagt. Wie een nieuwe thuis voor hem heeft, mag hem voor 5 euro meenemen.

 

Verslaggever onder tafel

Vorige week schreven we dat een van onze verslaggevers werd opgesloten bij HGC. Deze week had een andere verslaggever een probleem van een heel andere orde.

Na de wedstrijd Cartouche tegen Push (Overgangsklasse mannen) dreunde de muziek zó gigantisch hard door het clubhuis dat onze verslaggever zelfs in een ruimte boven, met oortjes in zijn oren, zijn eigen opgenomen interviews met een speler en een coach niet kon verstaan. Het enige wat hij hoorde, was de beat van beneden die in zijn oren tetterde.

Om de een of andere reden kreeg onze verslaggever het bizarre idee in zijn hoofd dat hij zijn interviews onder tafel misschien wél kon verstaan. Daarom stond hij op, kroop hij met laptop en al onder tafel en besloot hij op de grond nog eens te luisteren. En wat bleek? Het werkte nog ook! Want hij heeft dit verslag kunnen tikken (met quotes!).

Reünie Hockey Club Eindhoven

Wij van de Tip-in houden van feestjes. Hockey Club Eindhoven bestond vorig jaar 100 jaar en organiseert op 12 mei een reünie. Dit om ervoor zorgen dat oud-leden en andere mensen binnen en buiten Eindhoven nog één keer dat bijzondere clubgevoel van HC Eindhoven kunnen ervaren dat als volgt wordt verwoord: ‘Bij HC Eindhoven is altijd wat te beleven’. Kijk voor meer informatie op: www.hceindhoven.nl/reunie.


Wat vind jij? Praat mee...