Tip-in #24: Zijn de Bloemigans wel echte supporters?

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Hebben echte supporters weleens een dag vrij?

De fakkels, de megafoons, de liederen: wat houden wij van de Bloemigans, de fanatieke aanhangers van Bloemendaal. Afgelopen zaterdag tijdens de achtste finale van de EHL tegen Dragons zorgden ze weer voor een prachtige sfeer. Geheel terecht besteedde de NOS aandacht aan de Bloemigans, die alweer vijftien jaar bestaan.

Maar één ding vinden we ontzettend jammer. Als je jezelf dan zo’n fanatieke supporter vindt, als je dan via de NOS aan heel Nederland wilt laten zien wat voor geweldig feest je maakt, laat dan ook op maandag tijdens de kwartfinale tegen Saint Germain je gezicht zien, een potje waarvan iedereen weet dat Bloemendaal het met twee vingers in zijn neus gaat winnen. Helaas waren de Bloemigans toen in geen velden of wegen te bekennen. Daarom vragen wij ons af: zijn de Bloemigans wel echte supporters?

Bloemendaal-speler Glenn Schuurman confronteerden we in de video hieronder met de afwezigheid van de Bloemigans. Zijn verklaring was veelzeggend: ‘Ik denk dat ze een dagje vrij hebben genomen.’

Soest de eerste contributievrije club?

Vorige week kwam MHC Soest met een opmerkelijk bericht naar buiten. Leden hoeven vanaf volgend seizoen geen contributie van 350 euro meer te betalen, maar een accommodatiebijdrage van 50 euro. Het gat dat hierdoor in de begroting ontstaat, dicht Soest door posities in de eerstelijnsteams te verkopen aan jeugdspelers met ambitie.

Een nogal controversieel plan, waarop de bestuursleden van Soest afgelopen weekend talloze keren werden aangesproken. ‘Veel mensen vroegen zich hardop af wat ouders bezielt om blijkbaar alles te doen om hun kind in een eerstelijnsteam te krijgen’, aldus een van de bestuursleden.

De uitkomst laat zich raden. Het was een 1 april-grap.

Cartouche genderneutraal?

Dan ander breaking news van vorige week. Cartouche maakte bekend dat het als allereerste club van Nederland voortaan genderneutraal is. Concreet houdt dit in dat Cartouche genderneutrale toiletten krijgt, genderneutraal taalgebruik hanteert en teams voor transgenders opricht.

Laten we concluderen dat niet alle 1 april grappen even geslaagd zijn.


Wat vind jij? Praat mee...