Tip-in #27: Kip kan de diepvries weer in bij Almere

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Naomi is zwanger

Hierbij willen wij Naomi van As en Sven Kramer van harte feliciteren met het leuke nieuws dat ze hun eerste kindje verwachten. Wij gaan er vanuit dat het kind hoe dan ook een ijshockeyer wordt.

De kip kan weer de diepvries in bij Almere

Bedenk je de volgende scène: twee verslaggevers van hockey.nl zitten in een verlaten clubhuis van Almere om acht uur ’s avonds hun stukken en video’s af te ronden, na de 4-2 kraker tegen hdm. Dan worden we langzaam aan het clubhuis uit geveegd. Er zijn nog twee vrouwen die op ons wachten. We horen ze praten over het eten na de dinsdagtraining. Wij opperen dat deze dinsdag de mannen wellicht vrij zijn, om even bij te tanken na een hectisch competitieslot en play-outs pas later op de agenda.

‘Nou weet je dat zeker, dan moet ik de kip weer terug in de diepvries gooien hoor’, zegt de vrouw lekker plat. Zij maakt het eten blijkbaar altijd klaar voor de Almeerse hockeyers. Wij opperen dat we het niet zeker weten. De vrouw vertelt dat ze de coach (Pasha Gademan) wel gaat appen, maar bedenkt zich dan: ‘Anders haal ik wel verse kip voor dinsdag.’

Beste Almere Heren 1: als jullie gisteravond hebben getraind, zijn we heel erg benieuwd hoe de kip heeft gesmaakt!

We’ve got her

Vorige week vroegen wij ons af wie het meisje was die de hoofdrol had in de onderstaande video, die viral ging. In een enthousiaste bui sprong ze over de boarding rondom een hockeyveld heen waarna ze onfortuinlijk ten val kwam. Toen ze opstond, kreeg ze van dichtbij de sproeier vol in haar gezicht.

Inmiddels kunnen we melden dat we haar hebben gevonden. Het is Millie Grant, een Engelse student van de University of Bath. De opnames zijn van een wedstrijd van de University of Bath tegen de Cardiff University.

Millie had wellicht iets te diep in het glaasje gekeken, maar maakt het gelukkig goed.

Een onvergetelijke dag

Tot slot jullie aandacht voor een bijzonder project voor het goede doel. Op 22 juli bekijkt een grote groep hockeyvrienden de openingswedstrijd van de Oranje Dames op het WK in Londen in een bioscoop in Utrecht. In samenwerking met Spieren voor Spieren krijgen tien kinderen met een ernstige spierziekte allemaal vier tickets. Deze worden persoonlijk aan hen overhandigd door international Frédérique Matla.

Deze stoelen zijn voor 100 euro per stoel te sponsoren, waarmee geld wordt ingezameld voor Spieren voor Spieren. Interesse om deze stoelen te sponsoren? Meer informatie is te vinden op deze website.


Wat vind jij? Praat mee...