Tip-in #5: Bijzondere bijnaam voor gemaskerde Pleun van der Plas

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

 • Geen nominatie hockeydames
  Ellen Hoog maakte zich deze week boos op Twitter. Ondanks de zilveren medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn de Oranje Dames niet door NOC*NSF genomineerd als Sportploeg van het Jaar 2016. En dat terwijl de handbalsters, met hun vierde plaats in Rio, wel een nominatie te pakken hebben. Daar snapt Ellen dus helemaal niets van en dat zijn wij met haar eens. Wat vinden jullie? Zijn jullie het met haar eens of heeft Ellen het Hoog in haar bol?

 • De omroepster in Chili
  Ondanks de nederlaag hebben wij met volle teugen genoten van de prachtige finale van het WK onder 21 in Chili tussen de Jong Oranje Dames en Argentinië (2-4). Alleen vroegen wij ons af: wie maakte nou de openingstreffer? Wij dachten dat Imme van der Hoek toch echt bij Jong Oranje speelt, maar de omroepster riep dolenthousiast: ‘Goaaaaaal for Australiaaaaa’.
 • De bijzondere bijnaam van Pleun van der Plas
  Meer nieuws over de Jong Oranje Dames. Het is geen geheim dat Pleun van der Plas vlak voor het WK haar neus brak en daarom tijdens alle wedstrijden in Chili een masker droeg. Afgelopen week speelde de regionale krant BN/De Stem daar handig op in. Zij gaven Van der Plas in hun berichtgeving een wel heel bijzondere naam: The Mask uit Made.
Pleun van der Plas

(foto: Robert Sanders – FotostudioRSP)

 • Studenten(gr)hapje
  Van studenten is bekend dat ze, behalve hard studeren en nog harder drinken, wel van een goede grap houden. Daar zijn wij gek op in deze rubriek. Daarom hebben de Delftse studenten van hockeyclub DSHC bij ons een streepje voor. Elke keer proberen zij de algemene ledenvergadering van de hockeybond – nuttig maar niet bepaald een spektakel – ‘op te leuken’ met een studentengrap. Die begint meestal met een kwartier te laat binnenkomen.  En inderdaad, precies na een kwartier betrad het bestuur van DSHC de zaal, keurig in pak en rok gestoken. Ze onderbraken de speech van voorzitter Erik Cornelissen en schudden alle bondsbestuurders een-voor-een de hand. Onze aandacht ging vooral uit naar de plastic tassen van ’s lands grootste grutter die ze met zich mee torsten. Wat zou daarin zitten? Tijdens de laatste ledenvergaderingen waren dat toastjes met salade, dus rekenden we nu op een ander studenten(gr)hapje. Teleurgesteld constateerden we een paar minuten later dat de studenten waren teruggevallen op hun oude recept: ze gingen rond met toastjes met salade. Bij de in grote getale aanwezige clubbestuurders gleden de hapjes – ondanks dat net een rijk gevuld stamppottenbuffet was geleegd – overigens soepeltjes over de huig. Wij verwachten echter meer van onze geliefde Delftse Studs.
  Op de volgende ALV rekenen wij op revanche van DSHC. Wij willen ons niet bemoeien met het menu, maar wat ons betreft hoeven de hapjes niet per se koud te zijn.
Bussum, Spant Congrescentrum, 29-11-2016, KNHB Algemene Vergadering november 2016, studs

(De Delftse Studs hier nog met toastjes. Wij zijn benieuwd waarmee ze ons op de volgende ALV gaan verrassen. Foto: KNHB/Willem Vernes)


1 Reactie

 1. bcuckow

  Silver op OS als wereld nr 1 is idd minder goed dan 4e als een land dat was maar blij om te kwalificeeren voor de spelen.


Wat vind jij? Praat mee...