Tip-in #6: De Braboneger leert hockeyen

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

 • Problemen met pinnen in India
  De Jong Oranje Heren spelen momenteel het WK-21 in Lucknow in India. In heel India is nauwelijks cashgeld voorhanden, omdat de regering de 100 en 500 rupee-biljetten uit het systeem heeft gehaald. Resultaat: enorme wachtrijen bij de pinautomaten. Die pinautomaten zijn overigens na een halve dag al leeg, omdat je nu maximaal 2000 rupees per dag mag pinnen. Dat is omgerekend ongeveer 25 euro, één derde van het gemiddelde inkomen van de Indiase bevolking per maand. Een lastig situatie dus, ook voor de teammanagers van de deelnemende landen. Zo bestelde Klaas Vermeulen, de manager van de Jong Oranje Heren, 750 flessen water voor zijn ploeg en liet hij deze bezorgen bij het hotel. Dat pinnen we even, dacht Vermeulen. Maar bij de bezorging bleek hij met cashgeld te moeten betalen. Dat bedrag had Vermeulen uiteraard niet bij de hand. De bezorger komt later tijdens het toernooi terug om het geld alsnog te innen. Succes met pinnen, Klaas!
 • Handige Oostenrijkers
  Andere geldproblemen dan. De kas van de Oostenrijkse hockeybond is niet rijk gevuld. Daardoor deed de bond een beroep op niemand minder dan de spelers zelf om deel te kunnen nemen aan het WK in Lucknow. Per persoon moest iedereen rond de 450 euro betalen om de reis naar India te kunnen maken. Gelukkig hebben de Oostenrijkers met Cedric D’Sousa een goede onderhandelaar als coach. De 60-jarige Indiër is een hockeylegende in India en heeft bij het Marriot Hotel een special price kunnen afdingen voor de kamers van zijn jongens. Ze betalen niet 100+ euro per nacht, maar slechts 30 euro. Misschien een idee om Cedric D’Sousa in 2018 op te nemen in de technische staf van Oranje als in India het WK wordt gespeeld.
 • Die-hard India-fans
  In één van de hotels in Lucknow verblijven enkele die-hard India-fans. Deze Indiërs –  mét tulband en gewapend met enorme India-vlag – noemen zichzelf One Team, One Dream. Ze volgen India over de hele wereld. Een van hen heeft zelfs al elf olympische spelen meegemaakt. Hun dag ziet er als volgt uit: wakker worden met een kater, ontbijten, slapen, weer wakker worden en naar het stadion. Daar moedigen ze India aan, waarna ze snel terug naar het hotel keren om weer hun ‘holy water’ te drinken. Eigen flessen whiskey welteverstaan, want in het hotel wordt alleen in het weekend alcohol geschonken. Uiteindelijk gaan ze tuimelend van tafel weer naar bed. Wát een leven.
Braboneger
 • De Braboneger leert hockeyen
  Tot slot nog ander nieuws. Niet uit India, maar uit ons eigen landje. Eén van onze favoriete tv-programma’s is ‘De Braboneger verkaast?!’. Steven Brunswijk alias De Braboneger, bekend van zijn populaire vlogs op YouTube, doet daarin typisch blanke Nederlandse dingen. Afgelopen maandag zagen we tot onze grote vreugde dat hij een poging deed om te hockeyen. Bekijk hieronder hoe de Braboneger en zijn matties de sfeer bij Phoenix proeven. En proberen aan te pappen met een paar hockeymeisjes…
 • In de categorie ‘opvallende-redenen-waarom-de-training-niet-doorgaat’, deze tweet van Leiden:


Wat vind jij? Praat mee...