Tip-in #7: Egypte bidt na een doelpunt

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Bidden na een doelpunt
 • Bidden na een doelpunt
  Er zijn veel manieren om een doelpunt te vieren. Maar zo bijzonder als Egypte hebben we nog nooit gezien. De Afrikaanse ploeg scoorde in het duel om de vijftiende plaats op het WKU21 in India, na vier duels zonder treffer, zijn eerste doelpunt van het toernooi. De spelers  renden niet als gekken juichend over het veld, maar vielen en masse op de knieën en lagen daar seconden lang biddend op de grond. Blijkbaar werden hun gebeden verhoord, want Egypte won het duel met Canada uiteindelijk met 2-1. We zijn benieuwd welk team in Nederland dat voorbeeld gaat volgen…
 • Videoman Oranje voert adoptiehond Dhyan zelfs tijdens WK-finale
  Dat Lars Gillhaus, de videoman van Jong Oranje Heren, gek is op honden, weten we allemaal nadat onze verslaggever Jeroen Mansier een prachtig portret van hem had gemaakt tijdens het WK in India. Bovenop de videotoren heeft hij zelfs een knuffelhond staan. Voor de hondenliefhebber is India echter geen prettig land. Honden behoren tot het uitschot en zijn vogelvrij verklaard. We zullen niet in de details treden, maar de uitdrukking hondenleven kan in India zijn bedacht. Lars ontdekte in de buurt van het speelstadion ook een zwaar verminkte hond, die in een hoekje lag. Lars wilde het beest niet aan zijn lot overlaten en adopteerde de hond tijdens de resterende dagen van zijn verblijf in India. Hij gaf de hond de naam Dhyan, naar het stadion dat is vernoemend naar de Indiase hockeylegende Dhyan Chand. Al tijdens het ontbijt schepte Lars wat royaler op en smeerde wat extra broodjes. Die at hij niet zelf op, maar nam ze mee naar het stadion om ze daar te voeren aan het arme beest. Ook regelde hij bakjes water. Zelfs tijdens de finale tussen België en India, toen Lars op de toren stond, glipte hij er in de rust tussenuit om de hond van eten en drinken te voorzien. Wat ons betreft is Lars Gillhaus de ‘man van het toernooi’.

 • Maak-je-schoonvader-gelukkig-cadeautip
  Over een paar dagen is het kerst. Dat betekent voor veel mensen dat er weer cadeaus worden gekocht. De lastigste opgave, zo vindt in ieder geval het mannelijk deel van de Tip-in-redactie: wat koop je voor je schoonvader? Natuurlijk kun je een fles drank geven, maar echt origineel is het niet. Of je daarmee plots uitgroeit tot zijn favoriete schoonzoon? We betwijfelen het. Dan moet het minimaal een fles oude single malt whisky zijn. Maar dat is ook weer iets te veel van het goede, vinden de mannen van Tip-in-redactie. Al surfend over het web, vonden we het ultieme kerstcadeau voor schoonvaders. We hebben lang getwijfeld of we de tip wel wilden weggeven. Tenslotte willen ook wij origineel blijven en zien we natuurlijk liever niet dat alle schoonvaders er een hebben. Maar als nieuwe rubriek is het belangrijk je fans te koesteren. Daarom vertellen we het toch in deze laatste aflevering van 2016. Als jullie beloven het niet door te vertellen. Klik op dit topcadeau en we weten zeker dat jij na deze kerst niet meer kapot kunt bij je schoonvader.
 • Tip-in tips voor het nieuwe jaar
  De redactie van Tip-in staat op het punt met kerstreces te gaan. Op de veld gebeurt niets, laat staan dat er voor ons langs de velden opmerkelijke zaken zijn waarover we met een knipoog kunnen schrijven. De hockey.nl-redactie gaat de komende weken vrolijk verder: dus blijf ze dagelijks volgen, want ze hebben voor elke dag bijzondere verhalen in voorbereiding.
  Daarnaast kijken ze terug op het afgelopen jaar. Gezien de korte historie van Tip-in heeft terugkijken geen zin, daarom kijken we vast vooruit naar 2017. Een mooi hockeyjaar met het EK als absolute hoogtepunt. Daar kijken we ook als Tip-in-redactie al naar uit. Als rasechte hockeykenners zijn we er ook van overtuigd dat we al vrij zeker weten hoe er in 2017 wordt gepresteerd. Wil je het nog spannend houden, dan moet je nu niet verder lezen.
  (spoileralert)
  Okay, je kunt je niet bedwingen. Eerst een paar gemakkelijke voorspellingen: Den Bosch wordt kampioen in de vrouwen hoofdklasse, Bloemendaal bij de mannen. Qui Vive degradeert bij de mannen, Bloemendaal bij de vrouwen. Iets lastiger is Oranje. Maar de Oranje Dames worden Europees kampioen, de Oranje Heren moeten genoegen nemen met brons.
  Wij wensen jullie fijne feestdagen en een mooi begin van 2017. Als we weer voldoende tips hebben, zie je ons weer terug. Dus blijf ons mailen op redactie@hockey.nl.

Wat vind jij? Praat mee...