Tip-in #7: ‘Vieze mannen’ blijken lichtmastbewonderaars

In onze rubriek Tip-in belichten we iedere week met een knipoog grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

‘Vieze mannen’ zijn helemaal geen vieze mannen
Een oplettende ouder schrok zich afgelopen week bij HC Voorne uit Hellevoetsluis wezenloos toen hij vier mannen in een auto met een Tsjechisch kentekennummer stiekem video-opnames zag maken van trainende hockeymeisjes in korte rokjes. Direct daarop sloeg de club alarm. Ouders werden gewaarschuwd, jeugdleden werden verzocht na de training in groepjes naar huis te fietsen. De oproep op Facebook werd honderden keren gedeeld.

Maar toen de politie de ‘vieze mannen‘ wist op te sporen, kreeg het verhaal een opmerkelijk staartje. ‘De heren hadden geblowd en waren helemaal stoned. Ze waren zo onder de indruk van de lichtmasten rond het trainingsveld dat ze er geen genoeg van kregen die te fotograferen’, vertelt een woordvoerder aan het Algemeen Dagblad.

Eerst namen de agenten geen genoegen met die opmerkelijke verklaring. Maar toen zij op de telefoons van de mannen enkel foto’s van de masten met fel brandende lampen tegenkwamen, bleek het verhaal inderdaad niet te zijn verzonnen. ‘Er is dus niets strafbaars gebeurd. We hebben de mannen wel verzocht daar niet nog een keer te fotograferen.’

Welke aanvoerder durft voorbeeld van Carlien te volgen? 

Carlien Dirkse van den Heuvel met de regenboogaanvoerdersband. Foto: Ron van Dijk/Orange Pictures

 

Bij alle Hoofdklasse-hockeyteams en voetbalelftallen uit de Eredivisies droegen de aanvoerders vorig weekend een regenboogaanvoerdersband in het kader van Coming-out day: een dag waarop aandacht wordt besteed aan het moment dat LHBT’s uitkomen voor hun seksuele geaardheid. Een goede actie en nog steeds broodnodig, zo ontdekten we dat weekend bij een niet nader te noemen Hoofdklasse-club waar we langs de lijn stonden. Enkele opgeschoten gastjes schamperden daar over ‘watjes’ toen de reden van de regenboogaanvoerdersband werd besproken. Je zult in die groep maar een jongetje zijn met ‘andere’ gevoelens dan zijn teamgenootjes…

De actie duurde slechts één speelweekend. Maar we waren zondag blij verrast toen we bij het duel Oranje-Rood tegen SCHC aanvoerder Carlien Dirkse van den Heuvel van de Bilthovense formatie opnieuw met de regenboogaanvoerdersband zagen lopen. Een mooi statement! Wij hopen dat ze die band het hele seizoen draagt. Welke aanvoerder durft haar voorbeeld te volgen?

Wat je altijd al van Jong Oranje-speelster Ginella Zerbo wilde weten? (of juist niet!)
– Wie was Ginella Zerbo’s eerste liefde?
– Wat is het beste feestje waar ze ooit is geweest?
– Tussen wie kiest ze: Jim Bakkum, Jan Kooijman of Kai van der Voort (Kai wie?)?
– Welk mannenteam uit de Hoofdklasse vindt ze het knapst?
– Wat is haar favoriete serie?
– Kiest ze voor nooit meer hockeyen of nooit meer uitgaan?
– Is ze verliefd?
– Met welk bekend persoon zou ze een koffie’tje willen drinken?

Benieuwd naar de antwoorden op al deze prangende vragen? Check het spiksplinternieuwe YouTube-account van Ginella Zerbo, tegenwoordig niet alleen hockeyster van SCHC, maar ook vlogster.


Wat vind jij? Praat mee...