Top 5 best gelezen Hockey.nl-artikelen 2015

Eind december: lijstjes, oliebollen en allicht eindelijk wat vrije uurtjes om eens lekker te gaan zitten voor al het (achterstallige) leeswerk. 2015 was voor Hockey.nl een turbulent jaar: nieuwe website, nieuwe redactie, nieuwe app… En terwijl wij onszelf in de zomermaanden aan het heruitvinden waren, werden er mooie stukken en video-items gemaakt. De nieuwshonger van de Nederlandse hockeyfan moet immers gestild worden.

Dat lijkt aardig gelukt: sinds 1 juli, de dag waarop het nieuwe Hockey.nl werd gelanceerd, verschenen zo’n 1000 nieuwsberichten op de website en ongeveer 200 achtergrondartikelen. Over clubnamen, Expeditie Robinson en natuurlijk het succesvolle EK in Londen. We zetten de populairste, meest gelezen artikelen voor je op een rijtje:

Nr. 1: Fitte hockeyers

Het onbetwiste nummer 1-artikel van het vernieuwde Hockey.nl: ‘Onderzoek: Hockeyers zijn fitter dan voetballers en rugbyers’. Tienduizenden keren werd het artikel gelezen. Dat we fitter zijn dan die vervelende voetballers, die altijd alle aandacht krijgen, daarvan werd hockeyend Nederland bijzonder enthousiast!

Uiteraard viel er wat af te dingen op het onderzoek. We maakten een vervolgartikel met topsportfysioloog Jos Geijsel, waarin hij stelde dat de verschillende sporters niet op een consequente manier met elkaar zijn vergeleken in het onderzoek: Topsportfysioloog: hockeyers niet te vergelijken met voetballers. Dat had ook veel lezers, maar toch nét wat minder.

Nr. 2: Opvallende clubnamen

In augustus ontfermde redacteur Anne, tevens historica, zich over de clubnamen in Nederland. De competitie was nog niet begonnen, men had vakantie en dus tijd om zich te buigen over vragen als ‘Wat ís een graspieper eigenlijk?’. Het artikel ‘De 5 meest opvallende clubnamen’ was een hit op de website en op Facebook, waar er driftig op los werd gediscussieerd of dit dan wel echt de 5 meest opvallende clubnamen waren. Uiteindelijk volgde er nog een Deel 2 en een Deel 3 (een afkortingen-special).

Nr. 3: Oranje Heren verpulveren Duitsland

In augustus werd het EK in Londen gespeeld en Hockey.nl was er natuurlijk bij. Met hoge verwachtingen keek iedereen naar de Oranje Dames, die helaas net naast het goud grepen. De verwachtingen bij de mannen waren minder hoog gespannen. Maar ze bleven winnen, winnen en winnen. En dus eindigde het toernooi met Nederland in de finale. Tegen Duitsland, onze gewaardeerde oosterbuur c.q. sportieve aartsrivaal. 6-1 werd het. Het artikel met de kop ‘Oranje verpulvert Duitsland in de EK-finale’ bestormde de hitlijsten. Wat een feest!

Nr. 4: Typische spelers

Nieuws waar je jezelf of een bekende in herkent, dat is leuk. Op een vrijdagmiddag schudde onze redacteur Pieter een 11-tal typische spelers uit zijn mouw. Zelf is hij ‘De Italiaan’, maar ook de rest van de opstelling wordt feilloos geduid. Heb jij je al een type toegeëigend?

Nr. 5: Mercy, please!

Wat begon als een opvallend nieuwsfeitje (een enorme uitslag in de voorcompetitie jeugd), ontpopte zich tot een landelijke discussie over ‘de Mercy-regel, ja of nee’. Op basis van de reacties kunnen we vaststellen dat het laatste woord hier nog niet over is gezegd. De helft van de mensen vindt dat verlies bij sport hoort. Grote getallen kunnen voorkomen in de voorcompetitie, ondanks het jaarlijkse gepuzzel van de bond om zoveel mogelijk teams van gelijk niveau bij elkaar te krijgen. De andere helft vindt dat er ingegrepen moet worden als er zich een evident niveauverschil aftekent. Wie in deze tijd van contemplatie hier een alomvattende aanpak voor bedenkt; meld je alstjeblieft. In het artikel Groot niveauverschil in voorcompetitie: de mercy-regel? vind je de overwegingen.

Leestip

Net niet de top 5 gehaald, maar toch heel goed leesvoer voor de donkere dagen, waarin voedsel bepaald niet schaars is: de ervaringen van oud-international Kim Lammers tijdens het programma Expeditie Robinson:

Fijne dagen gewenst!


Wat vind jij? Praat mee...