Top 5 opvallende tenues

De Hockey India League vormt een mooi decor om niet alleen te genieten van de Indiase sferen, maar ook van de creatieve tenues waar de spelers in uitgedost worden. Te kleurrijk? Teveel logo’s? Dat bestaat niet. Het inspireerde ons tot een top 5 opvallende hockeytenues, uit buiten- en binnenland.

1. Geel. En lichtblauw. En groen. En rood. En wit.

De Uttar Pradesh Wizzards gaan gehuld in een mosterdgeel shirt met dito broek door de HIL. Sander Baart, Seve van Ass en Wouter Jolie komen dit seizoen voor de Wizzards uit en mogen dit schitterende tenue dragen. De kleur is op zichzelf al opvallend, maar ook qua versieringen kan het niet op. Een lichtblauwe streep aan de zijkant van de broek en het shirt? Een groene streep en een rode streep op de schouders? Mooie rode sterren op de mouw en aan de andere kant een witte banier? Niets is te gek in India.

2. Zuurstokken

Het thuistenue van de Argentijnen kennen we allemaal: hemelsblauw met wit. Herkenbare kleuren, waar ook het fanatieke Argentijnse publiek zich in hult. Het uittenue van de Argentijnse dames is echter een heel ander verhaal. Hét droomtenue van echte meisje-meisjes waarschijnlijk, en zeer zeker opvallend. Want het is niet zomaar roze, maar knallend, fluoriserend roze. In het veld zie je de zuurstokken daardoor in ieder geval niet over het hoofd. Pijn aan je ogen kun je er echter wel van krijgen.

3. Opvallend onopvallend

De tegenhanger van het knallende Argentijnse tenue vinden we in eigen land. MHC Goirle, gelegen in de buurt van Tilburg, hockeyt in allesbehalve een sprankelende kleur. Het beige shirt, en dito bijbehorend beige trainingspak, heeft nu niet bepaald een strijdlustige uitstraling. Opvallend in zijn onopvallendheid dus. De Goirlenaren zijn er zelf waarschijnlijk al wel aan gewend. En met het donkerbruine broekje/rokje en de donkerbruine sokken erbij is het wél retro. Tropenhoedje erbij en je kan zo op safari.

4. The 80’s are calling… they want their shirt back

Het tenue van de Kalinga Lancers, ook een team dat uitkomt in de Hockey India League, is iets minder over the top dan dat van de Wizzards. Maar toch. De broek en sokken zijn mooi Oranje, met een witte streep. Het shirt doet echter denken aan wat in Nederland in de mode was in de jaren 80. En waarom ze voor rugnummers en namen de kleur lichtblauw hebben gekozen? Wie het weet mag het zeggen. Opvallend is het in ieder geval zéker. Billy Bakker, die dit seizoen uitkomt voor de Lancers, staat het dan ook prachtig.

5. Paarse combinaties

Rood, oranje, groen, wit of blauw: dat zijn kleuren die veel voorkomen in hockeytenues. Het was niets voor de hockeyers van HDS. Lichtpaars en donkerpaars, dat moest het worden. En de HDS’ers hielden dapper stand. Op het shirt in blokken, op de sokken in strepen. Origineel is het zeker. Er is in Nederland voor zover wij weten geen enkel tenue wat hierop lijkt. En als je het combineert met een beetje rook, water en een zwarte achtergrond, dan is het, tja, tóch nog stoer?

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...