WK Tip-in #1: Verliest Engeland expres om Nederland te ontlopen?

In onze rubriek Tip-in belichten we ook tijdens het WK in Londen grappige of opmerkelijke zaken uit de hockeywereld. Heb jij ook een geinig nieuwtje of een opvallend feit? Mail dan naar redactie@hockey.nl.

Verliest Engeland zondagavond expres van Ierland?

Een bizar scenario doet zich voor in poule B, waarin Engeland zondagavond waarschijnlijk expres van Ierland moet verliezen om topfavoriet Nederland in de kwartfinale te ontlopen. Hoe zit dat precies?

Duidelijk is dat Ierland met zes punten uit twee duels niet te achterhalen is door Engeland (2 pt), India (1 pt) en de Verenigde Staten (1 pt). Daardoor is het rechtstreekse ticket voor de kwartfinale al vergeven. Ze strijden dus met z’n drieën om de tweede en de derde plaats, die deelname aan de cross-overs betekenen.

De nummer twee van poule B speelt in de cross-over tegen de nummer drie van poule A. Mocht het die wedstrijd winnen, dan wacht in de kwartfinale waarschijnlijk topfavoriet Nederland, dat zondagmiddag dan nog wel eerst even Italië moet verslaan. In dat geval is het dus gunstiger om in poule B derde te worden. Dan wacht na de cross-over niet de nummer één, maar de nummer twee van poule A, waarschijnlijk Italië, als die inderdaad van Nederland verliezen.

Het toeval wil ook nog dat zondagavond voorafgaand aan Engeland-Ierland eerst India tegen de Verenigde Staten speelt en dat de poule van Oranje al in het begin van de middag op het programma staat. Daardoor weet Engeland tijdens hun eigen wedstrijd precies wat het moet doen om Nederland te ontlopen. Wanneer óf India óf de Verenigde Staten wint, hoeft Engeland alleen maar te verliezen om derde te worden.

1 Ierland 6 pt + 3
2 Engeland 2 pt 0
3 India 1 pt -1
4 Verenigde Staten 1 pt -3

 

Zondag 29 juli Poule Wedstrijd Uitslag
12:00 A Zuid-Korea – China
14:00 A Nederland – Italië
18:00 B India – Verenigde Staten
20:00 B Engeland – Ierland

Huh? Freeke Moes in Oranje?

Wie in het WK-stadion in Londen iets te drinken bestelt, krijgt daar een mooie beker bij met daarop een wel heel bijzondere afbeelding. Tussen de sterspeelsters van alle andere landen in pronkt een afbeelding van een international van Nederland die nog helemaal geen interland heeft gespeeld. Het is Freeke Moes, speelster van Oranje-Rood. De makers van de beker hebben waarschijnlijk per ongeluk een foto gebruikt van een willekeurige speelster van – jawel – Jong Oranje. Foutje bedankt.


3 Reacties

  1. circlestorm69

    Als je bewust gaat verliezen om Nederland te ontlopen moet je je afvragen of dat wel de manier is waarop je Wereld Kampioen wil worden. Dat zou heel erg zielig zijn!

  2. joostj

    Het lijkt me sterk dat Engeland expres gaat verliezen. Topsport onwaardig...

  3. robvisser

    Engeland hoeft niet perse te verliezen. Komt er een winnaar in de partij tussen India vs USA, dan is een gelijkspel genoeg voor Engeland om te zorgen dat ze derde worden (in plaats van tweede). Ik denk dat ze daar dan ook voor gaan mocht dit scenario ontstaan. Het is overigens geen toeval dat Engeland speelt op een moment dat die andere wedstrijd in hun poule al is gespeeld. Daar is voor het toernooi echt wel over nagedacht. Net als over het feit dat Engeland in de poulefase telkens drie vrije dagen tussen hun wedstrijden had, daar waar Nederland bijvoorbeeld vijf dagen moest wachten na de eerste wedstrijd en een enkele dag heeft tussen de tweede en derde wedstrijd.


Wat vind jij? Praat mee...