Round-up EK Dag 2: Duitsland te sterk voor Italië

Op dag 2 van het EK in London stonden zes wedstrijden op het programma.

Duitsland – Italië (V)

In poule B hebben de Duitse vrouwen Italië met 4-0 verslagen. Daarmee gaan ze aan kop in poule B. Beide elftallen mochten vijf keer aanleggen voor een strafcorner, maar geen daarvan werd omgezet in een doelpunt. De Duitse vrouwen hadden dit wapen niet nodig om tot de zege te komen. Maandag speelt Duitsland tegen Schotland en Italië tegen Engeland. Woensdagavond staat Engeland – Duitsland op het programma.

2′ Lisa Altenburg 1 – 0
22′ Hannah Krüger 2 – 0 (sb)
46′ Lydia Haase 3 – 0
59′ Marie Mävers 4 – 0

Engeland – Schotland (V)

De Engelse dames zijn de sterksten gebleken in ’the British clash’. Ze versloegen Schotland met 2-1, een uitslag die al na 20 minuten was bereikt. Saillant detail is dat beide Engelse goals gemaakt zijn door het echtpaar Richardson-Walsh. Kate zorgde – na een snelle en verrassende voorsprong van de Schotse dames – voor de gelijkmaker uit een strafcorner. Haar echtgenote Helen scoorde de 2-1.

Door de zege gaat Engeland aan de leiding in poule B. De andere wedstrijd in deze poule gaat tussen Duitsland en Italië.

3′ Kareena Marshall 0 – 1 (sc)
10′ Kate Richardson-Walsh 1 – 1
20′ Helen Richardson-Walsh 2-1

Duitsland – België (M)

In de strijd tussen de twee favorieten in poule B, was Duitsland te sterk voor België. De 4-0 uitslag geeft de verhoudingen niet heel goed weer, maar typeert wel de koelbloedigheid van de Duitsers. Tot aan het openingsdoelpunt van Niklas Wellen in de 42e minuut ging de wedstrijd geheel gelijk op. Een gele kaart voor Dohmen aan het begin van het vierde kwart werd België fataal. Voor Duitsland scoorde Staib en nogmaals Wellen in een tijdsbestek van drie minuten. Fuchs bepaalde de eindstand op 4-0.

42′ Niklas Wellen 1 – 0
48′ Constantin Staib 2 – 0
51′ Niklas Wellen 3 – 0
58′ Florian Fuchs 4-0

België – Spanje (V)

In de poule van de Oranje Dames bleef bij het duel tussen België en Spanje het scorebord staan op 0-0. Zoals de uitslag doet vermoeden was het een gelijkopgaande wedstrijd. België had iets betere mogelijkheden om tot een doelpunt te komen, maar ook twee strafcorners waren niet aan onze zuiderburen besteed. Aan Belgische kant werd Anouk Raes  tien minuten voor tijd met twee keer geel (rood) van het veld gestuurd.

Spanje is morgen om 14 uur de tegenstander van Nederland.

Ierland – Frankrijk (M)

In de eerste wedstrijd in poule B op de Euro Hockey Championships wonnen de Ierse mannen met 4-3 van Frankrijk. De Fransen kwamen in het begin van de tweede helft zelfs even op voorsprong. Daarvan konden ze precies drie minuten genieten. Krap tien minuten later keerden de Ieren met twee doelpunten het tij. Frankrijk maakte het nog spannend door acht minuten voor tijd de aansluitingstreffer te maken. Daar bleef het bij.

De wedstrijd werd nog ontsierd door vijf gele kaarten, waarvan drie aan Franse zijde. De andere wedstrijd in deze poule gaat tussen Duitsland en België, die vandaag om 17 uur wordt gespeeld.

1′ Kyle Good 1 – 0
27′ Jean-Laurent Kiefer 1 – 1
33′ Gaspard Baumgarten 1 – 2
36′ Peter Caruth 2 – 2
45′ Jonathan Bruton 3 – 2
47 Shane O’Don’oghue 4 – 2 (sc)
52′ Simon Martin Brisac 4 – 3