#5 SCHC zit in een mindere fase, stelt Dirkse van den Heuvel

Na elke speelronde verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de hockeysterren uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun wedstrijd, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Felice Albers

De jonge Felice Albers scoorde de enige goal in de wedstrijd Amsterdam – SCHC, waardoor Amsterdam er met de drie punten vandoor ging. ‘Ik tipte hem met mijn backhand erin. Ik vind het supercool om matchwinner te zijn.’ Amsterdam had het wel eerder af kunnen maken, stelt ze.

Carlien Dirkse van den Heuvel

SCHC verloor de topper bij Amsterdam. Volgens captain Carlien Dirkse van den Heuvel zit Stichtsche in een fase waarin het wat minder gaat. ‘Dat mag best gezegd worden. We moeten nu zien hoe we daar weer uit komen.’

Teun Rohof

Amsterdam won met 4-0 van HGC. ‘We begonnen gelijkwaardig’, stelt Teun Rohof. ‘Maar toen maakten wij een corner en zij niet. Dat is het geluk wat je moet hebben.’

Tristan Algera

HGC verloor met 0-4, maar toch had Tristan Algera een positief gevoel over de wedstrijd. ‘Dat klinkt misschien gek. Maar we zijn blijven spelen en hebben ook veel kansen gecreëerd. Aan de andere kant hebben we ook op cruciale momenten veel balverlies geleden. En dan zie je de klasse van Amsterdam. Die straffen dat meteen af.’

Pirmin Blaak

Oranje-Rood won in de laatste minuut met 1-2 van Rotterdam. ‘De wedstrijd kon beide kanten op. Op het laatst zaten we een beetje in de verdrukking. Tot in de laatste drie minuten, toen kregen we een paar ballen in de cirkel en scoren we in de laatste tien seconden. Op zo’n manier winnen is natuurlijk wel heel mooi.’

Sander de Wijn

Kampong won met 2-5 van Tilburg, maar gemakkelijk ging dat niet. ‘Op de één of andere manier hebben we hier altijd taaie potjes’, stelt Sander de Wijn. ‘Het was stroef en hier en daar slordig van onze kant. Maar in de laatste tien minuten trekken we hem wel op basis van ervaring en een dosis kwaliteit over de streep.’