#11 Blije Blaak na topper : ‘Deze drie punten zijn wel heel belangrijk’

Na elke speelronde verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de hockeysterren uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun wedstrijd, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Pirmin Blaak

De keeper van het Nederlands elftal en Oranje-Rood redde op een 4-5 stand tegen Amsterdam vlak voor tijd op een inzet van Mirco Pruyser, de international en topscorer van de Hoofdklasse. Blaak denkt dat alles nu klopt binnen het Eindhovense team, dat zo’n moeilijke start kende van de competitie. Hij blikt terug op een heerlijke wedstrijd.

Mirco Pruyser

Eén keer scoorde Mirco Pruyser, waardoor hij na de 4-5 kraker tegen Oranje-Rood topscorer bleef van de Hoofdklasse, met zestien doelpunten. Hij baalt van een gemiste kans: ‘We starten gewoon echt heel erg goed. Halen veel corners.’

Glenn Schuurman

Na de topwedstrijd tegen Rotterdam (1-1) kon Bloemendaal-aanvoerder Glenn Schuurman wel leven met het gelijkspel. ‘Zij konden ons makkelijk onder druk zetten. Het geluk dwingen we ook net niet af vandaag.’ Hij vertelt ook over zijn gebroken duim die goed herstelt. Hij kan de HWL Final in India spelen.

Albert Kees Manenschijn

De coach van Rotterdam had graag gewonnen van Bloemendaal, om beter aansluiting te houden met de play-off plekken. Maar zijn team kwam niet verder dan een 1-1 tegen Bloemendaal. Manenschijn: ‘Jammer dat we de eerste veertig minuten niet meer dan één keer scoren.’


Wat vind jij? Praat mee...