Spelerscarrousel HK: Push vist in Hoofdklasse-vijver

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl. Bekijk hier het tot dusver complete overzicht van de dames en hier het overzicht van de heren.

28 mei 2020

Na de komst van HGC’er Willem Rath, verwelkomt Push voor aankomend seizoen opnieuw een speler uit de Hoofdklasse Heren. De overgangsklasser wist de 19-jarige Laurens van Leur te strikken voor een avontuur in Breda. De jeugdinternational komt over van Den Bosch.

25 mei 2020

Lieke Hulsen zet haar loopbaan voort in België. De 30-jarige spits heeft een verbintenis voor één seizoen getekend bij Royal Victory. Hulsen, zevenvoudig Oranje-international, speelde zestien jaar lang voor Den Bosch maar kwam daar niet meer in aanmerking voor een nieuw contract.

Klaartje de Bruijn (27) versterkt komend seizoen de selectie van SCHC. De middenvelder komt over van Laren en speelde daarvoor bij Groningen en hdm. Ze laat in een persbericht weten blij te zijn met haar overstap: ‘Spelen bij SCHC zie ik als een gave kans om te hockeyen in een topploeg en mezelf uit te dagen om alles te geven. Ik heb er ontzettend veel zin in.’

De Bruijn is de tweede versterking in Bilthoven. Eerder werd de komst van Mascha Sterk al aangekondigd.

23 mei 2020

HGC versterkt zich met zeven nieuwe namen. Zo komt Dirkie Chamberlain over vanuit Royal Antwerp. De Zuid-Afrikaanse international, spits, heeft inmiddels 240 caps op haar naam. Maar zij is niet de enige buitenlandse versterking: ook de Argentijnse spits Mili Fernández Ladra sluit aan bij de ploeg. Zij speelde het afgelopen jaar bij UB Taburiente, Gran Canaria, Spanje en maakte deel uit van het Argentijnse nationale team (27 caps).

Heather McEwan, Brits/Zuid-Afrikaans, komt over uit Engeland, Holcombe. Ook zij speelde in het nationale team van Zuid-Afrika (20 caps). Frederique Haverhals komt na vijf jaar te hebben gespeeld in Amerika, terug op het oude nest. Ze komt binnenkort uit voor team Scotland. Verder komen Amy van Den Bosch (hdm) en Anne Eijsbouts (Push) over.

Ingeborg Dijkstra wordt tweede keepster van de ploeg. Zij komt vanuit Kampong terug naar HGC waar zij eerder keepte in HGC A1, dat landskampioen werd in 2017. Verder sluit Merel de Blaey weer aan bij de staf, als assistent van Robbert-Jan de Vos.

22 mei 2020

Willem Rath keert terug bij Push. De inmiddels 28-jarige verdediger zei de Bredase club vijf jaar geleden vaarwel na de degradatie uit de Hoofdklasse en koos voor een avontuur bij topclub HGC. Na vijf seizoenen op het hoogste niveau – en twee deelnames aan de play-offs om de landstitel – keert Rath weer ‘huiswaarts’, waar hij komend seizoen actief zal zijn in de Overgangsklasse.

18 mei 2020

Verdediger Daan Dekker (22) verruilt Almere voor Amsterdam. Dekker hockeyt al zijn hele leven in Almere en kiest nu voor een nieuwe uitdaging.

Amsterdam-coach Santi Freixa laat weten blij te zijn met de komst van Daan. ‘Daan is een talentvolle en gedreven speler, die de afgelopen jaren in de Hoofdklasse heeft bewezen dat hij een versterking zal zijn voor onze achterhoede.’

Dekker speelde in Nederlands A, Jong Oranje en werd begin dit jaar derde met de Oranje Heren Zaal op het EK in Berlijn. Hij woont in Amsterdam, waar hij Fysiotherapie studeert.

18 mei 2020

Victoria heeft op de transfermarkt een slag geslagen door de 24-jarige Elin van Erk weg te plukken bij Laren.

Van Erk zegt: ‘Voor mij is het belangrijk dat ik bij Victoria de ruimte krijg om mijn eigen ideeën over het spelletje in te kunnen brengen. Deze behoefte heb ik als speelster en verhoogt mijn spelplezier. Ik realiseer mij meer en meer dat spelplezier en leiderschap voor mij absolute voorwaarden zijn om mijzelf als speelster beter te ontwikkelen en om te voldoen aan mijn ambitie het hoogst mogelijke te halen. Daarnaast spreekt de samenstelling van het team, de begeleiding en de positieve spelopvatting van Victoria Dames 1 mij dermate aan dat ik hier graag deel van wil uitmaken.’

Vijf jaar geleden maakte oud-Jong Oranje-speelster Van Erk de overstap van hdm naar Laren. Afgelopen week presenteerde Victoria Dominique de Vries en Julia Verschoor al als nieuwe aanwinsten.

18 mei 2020
Joep Troost maakt de overstap van Qui Vive, dat in de Promotieklasse actief is, naar Almere. De 18-jarige Troost doorliep de jeugdopleiding van Pinoké en maakte deel uit van de Nederlandse jeugdselecties. Afgelopen seizoen speelde hij al met Almere Heren 1 in de Hoofdklasse Zaal.

15 mei 2020

Manuel Verga keert komt seizoen terug op het oude nest bij Almere. De afgelopen twee seizoenen speelde Verga in Spanje, voor Atlético San Sebastian. De speler keerde al eerder terug, maar deed dat toen alleen voor de zaalperiode.

14 mei 2020
Julia van den Heuvel verlaat Den Bosch voor Kampong. Bij haar nieuwe club tekent ze een vierjarig contract.

14 mei 2020

Ook Victoria heeft de eerste aanwinsten voor komend seizoen binnen. Oud-hdm-spelers Dominique de Vries en Julia Verschoor komen de selectie versterken. De Vries heeft een jaar stage gelopen in Madrid en komt in Rotterdam wonen. Verschoor is na een half seizoen UD Taburiente in Spanje eveneens in Rotterdam komen wonen, maar zal vanwege een blessure nog een half jaar moeten wachten voordat zij weer wedstrijden kan spelen.

Victoria heeft vanwege een langdurige blessure afscheid moeten nemen van ‘Miss Victoria’ Janneke van Leeuwen. Volgend seizoen maakt zij op medisch vlak wel deel uit van de begeleiding. Florien Homma en Marijn Verheul hebben, volgens het persbericht, besloten qua niveau een stapje terug te willen doen en dichterbij huis te gaan hockeyen.

12 mei 2020

Agustin Bugallo (25) zal komend seizoen de selectie van HGC gaan versterken. De Argentijns international heeft 76 caps achter zijn naam staan. De aanvallende middenvelder komt over van Pinoké, waar hij dit seizoen voor speelde. Coach Paul van Ass: ‘Het is best moeilijk om in deze ongewisse Corona-tijden toch de focus op het hockey te houden. Maar je moet natuurlijk nu kijken naar het komend seizoen. Er zal vast weer het een en ander aangepast moeten worden. Mooi in ieder geval dat Agus naar HGC komt.”

8 mei 2020

De selectie van Oranje-Rood is met de komst van Floor Hoogers, Sarah Sinck, Trijntje Beljaars en Kim Hendrix rond. Eerder liet de club al weten volgend seizoen te beschikken over Pauline Leclef (Braxgata), Janneke van de Venne (MOP) en Carmen Victoria (Den Bosch jeugd).

Sinck keert terug na een jaar Amerika. Zij zal met Saskia van Duivenboden het Eindhovense doel verdedigen. Wie de eerste keepster wordt, is nog niet duidelijk. Rachelle Groot vertrekt bij de ploeg. Trijntje Beljaars (15) en Kim Hendrix (17) komen over uit de eigen jeugd en maakten al eerder hun debuut voor de ploeg.

Hoogers keert na vijf seizoenen terug op het oude nest en tekent voor twee jaar bij de ploeg uit Eindhoven. Ze kwam op haar dertiende naar Oranje-Zwart. Daar speelde zij achtereenvolgens in C1, B1 en A1. Bij haar overstap naar de senioren koos zij ervoor zich verder te ontwikkelen bij MOP.

De dames van Pinoké moeten het volgend seizoen stellen zonder aanvoerster Dana Luijkx, Frédérique Malefason, Pamela Raaff, Cecile Knuvers en Lizzy Ridder. Luijkx, Malefason en Raaff hangen hoogstwaarschijnlijk de hockeysticks aan de wilgen vanwege hun maatschappelijke carrière.

Knuvers en Ridder hebben in overleg met coach Daan Sabel de keuze gemaakt om elders aan de slag te gaan. Ridder heeft in de vorm van overgangsklasser Gooische al een nieuwe club gevonden. Knuvers is in gesprek met verschillende clubs, maar heeft nog geen definitieve keuze gemaakt.

6 mei 2020

Na Hester van der Veld maakt ook Fay van der Elst de overstap van hdm naar Amsterdam. Eerder was Freeke Moes van Oranje-Rood al vastgelegd. De selectie voor komend seizoen is nu compleet, zegt coach Robert Tigges.

Van der Elst heeft vijf jaar in hdm Dames 1 gespeeld. Daarvoor hockeyde ze bij HGC, waar ze ook de jeugdopleiding doorlopen heeft. Ze speelde in Nederlands Meisjes A, waarmee ze twee keer Europees kampioen werd. In Jong Oranje pakte ze een gouden en een zilveren Europese medaille.

Robert Tigges: ‘Ik ben erg verheugd met de komst van Fay. Ze is een gevaarlijke spits met een enorme drive. Een prachtige versterking voor onze selectie. De selectie is nu rond en daarmee hebben we een bijzonder uitgebalanceerde groep met een mooie mix van ervaring, talent en potentie!’

6 mei 2020

Sander van Berkel verschijnt komend seizoen onder de lat bij Tilburg. De sluitpost is twee seizoenen tweede keeper geweest achter Pirmin Blaak bij Oranje-Rood, maar speelde al verschillende duels in de Hoofdklasse. Van Berkel neemt de plaats van Camille van Emstede over, die vertrekt bij de Brabanders. De goalie keert terug op het oude nest: in de jeugd kwam hij ook al jaren uit voor Tilburg.

Tilburg heeft de contracten van Sander Visser en Jip Krens met twee jaar verlengd.

6 mei 2020

SCHC heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen. Mascha Sterk (22) maakt de overstap van hdm.

Afgelopen winter debuteerde Sterk op het EK Zaal in Minsk. Met Oranje verloor ze de finale van Wit-Rusland na shoot-outs.

‘Ik ben erg blij met de komst van Mascha’, zegt Lucas Judge, die Nettie van Maasakker opvolgt als hoofdcoach van Stichtsche. ‘Misschien dat we nog één versterking halen, we zoeken nog een middenvelder. Daar blijft het bij. Daarnaast stromen enkele speelsters uit de A door.’

1 mei 2020

Koen Bijen speelt vanaf komend seizoen voor Den Bosch. De aanvaller komt over van Klein Zwitserland, waarmee hij de afgelopen twee seizoen in de Hoofdklasse speelde, en heeft een contract voor twee jaar getekend. Bijen: ‘Ik ben erg trots dat ik deze mooie stap mag maken. Ik kan dan ook niet wachten om het veld te mogen betreden. Den Bosch is een mooie, grote club waar de ambitie vanaf spat. Het is mooi om een onderdeel uit te mogen gaan maken van de ambitieuze spelersgroep. Ik verwacht mezelf als aanvaller hier goed door te kunnen ontwikkelen.’

Coach Verboom is verheugd met het aantrekken van Bijen: ‘De agressieve speelstijl van Koen in combinatie met zijn techniek maken hem een aanvulling voor onze huidige selectie. Ik heb er zin in om met Koen erbij de ploeg verder te ontwikkelen.’

30/4/2020

Kane Russell en Blair Tarrant vertrekken bij Rotterdam.

Kane Russell en Blair Tarrant (foto) vertrekken bij Rotterdam. Het Nieuw-Zeelandse duo gaat spelen in Duitsland bij Hamburger Polo Club (HPC). De 29-jarige Tarrant (212 interlands) was de afgelopen vier seizoenen een vaste waarde in de verdediging van Rotterdam. De een jaar jongere Russell (170 interlands) kwam vorig jaar zomer naar de havenstad nadat hij in België de landstitel had behaald met Royal Léopold. Het tweetal heeft een tweejarig contract getekend in Hamburg.

28/04/2020

Na tien seizoenen in de Hoofdklasse stopt Charlotte Vega als tophockeyster. De 29-jarige aanvalster kondigde dinsdagmiddag haar afscheid op haar eigen Instagramaccount aan, waarbij ze haar hoogte- en dieptepunten deelt. Vega debuteerde in de Hoofdklasse bij Pinoké en stapte in 2013 over naar Amsterdam. In 2012 debuteerde Vega onder bondscoach Max Caldas in het Nederlands elftal.

‘Ik ben het hockey erg dankbaar voor wat het mij allemaal heeft gebracht heeft’, zegt Vega. ‘Met trots kijk ik terug op een mooie hockeycarrière en is nu het moment daar om mijn stick aan de wilgen te hangen. Bedankt voor jullie support!’

 

28/04/2020

Pinoké versterkt zich met de komst van Lisanne de Lange. De 26-jarige aanvalster komt over van Laren, waar ze haar hele carrière speelde. De Lange won goud en zilver tijdens de laatste 2 EK’s Zaal en speelde eerder ook voor Oranje (11 caps) en Jong Oranje.

In het persbericht van de Steekneuzen is te lezen dat de club bij is met de versterking. ‘Haar komst sluit naadloos aan bij ons streven naar een selectie met de juiste mix van eigen jeugd, jonge talenten en ervaren speelsters. Lisanne brengt onmiskenbaar hockeykwaliteit mee, maar zorgt met haar ervaring en leiderschap ook voor meer balans in het team.’

24/04/2020

Freeke Moes van Oranje-Rood en Hester van der Veld van hdm maken komend seizoen de overstap naar Amsterdam.

In het persbericht van Amsterdam worden van Moes (21) haar karakteristieke vechtersmentaliteit, technische vaardigheden en snelheid geroemd. ‘Ik ben enorm blij met de komst van Freeke’, aldus coach Robert Tigges. ‘Freeke is een complete speelster en kan echt iets toevoegen aan ons team’.

Moes moet volgens Tigges worden gezien als vervanger van spits Kelly Jonker, die afgelopen seizoen na twee wedstrijden stopte omdat ze zwanger was geworden. Voor Oranje-Rood is het vertrek van Moes na de transfer van Laura Nunnink naar Den Bosch de tweede aderlating in korte tijd.

Over Van der Veld (22) wordt in het persbericht geschreven dat ze bij hdm al vrij snel een leider en toonaangevende speelster is geworden en opvalt vanwege haar tactische vermogen en slimme passes. ‘De komst van Hester is een enorme boost voor ons team, met het wegvallen van een aantal ervaren krachten is Hester de ideale versterking. Hester heeft een mooie toekomst voor zich en ik ben blij dat wij daaraan bij kunnen dragen en tevens van haar kwaliteiten kunnen genieten de komende jaren’, aldus Tigges.

Beide speelsters hebben wedstrijden in het Nederlands elftal gespeeld. Moes speelde vijf interlands, Van der Veld vier.

23/04/2020

Oranje-Rood heeft zich versterkt met twee nieuwe namen, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Carmen Victoria (17) komt over de jeugd van Den Bosch en Janneke van de Venne (21) verlaat MOP voor de hoofdklasser. Beide nieuwelingen tekenen voor twee seizoenen bij de ploeg uit Eindhoven.

Eerder deze week werd al bekend dat Belgisch international Pauline Leclef (24) Braxgata inruilt voor Oranje-Rood, waar ze een contract tekende voor twee jaar.

19/04/2020

Bij de vrouwen van Oranje-Rood speelt volgend seizoen Belgisch international Pauline Leclef. De 24-jarige middenvelder maakt de overstap van Braxgata. Leclef speelde tot dusver 96 interlands voor de Red Panthers en won zilver op het EK van 2017 in Amsterdam.

18/04/2020

Regerend landskampioen Bloemendaal heeft Tom Hiebendaal, Daan Dullemeijer en Sam Figge voor volgend seizoen toegevoegd aan de selectie. Zij vervangen Mats de Groot, Sander ’t Hart en Oliver Polkamp, die na dit seizoen stoppen. Hiebendaal komt over van de Duitse kampioen Mühlheim Uhlenhorst. Daarvoor speelde hij bij Amsterdam en HGC. Daan Dullemeijer is nu nog verdediger bij hoofdklasser Hurley. Sam Figge komt over uit de jeugd van Oranje-Rood en speelde voor het Nederlands A.

Pepijn Post, bestuurslid tophockey van Bloemendaal: ‘Het zijn rare tijden. Hockey is momenteel even niet het belangrijkste. Aan de andere kant kijken we er juist nu enorm naar uit om weer binnenkort of in het nieuwe seizoen weer te mogen hockeyen. Samen met de nieuwe coach Rick Mathijssen bouwen we daarom verder aan een sterk team dat om de prijzen kan spelen.’

29/02/2020
Bloemendaal neemt na het seizoen afscheid van Oliver Polkamp, Mats de Groot en Sander ’t Hart. Het drietal heeft besloten te stoppen bij de landskampioen. De Groot kwam in de zomer van 2013 over van Schaerweijde naar ’t Kopje en groeide in de afgelopen jaren uit tot een steunpilaar in de verdediging van de Mussen. Sander ’t Hart stapte in 2017 na acht seizoenen Amsterdam over naar Bloemendaal. Polkamp is bezig aan zijn eerste seizoen bij de club, nadat hij afgelopen seizoen met Hurley de titel in de Promotieklasse had veroverd.

13/02/2020
Pinoké heeft zich voor de komende twee seizoenen versterkt met Duits international Niklas Wellen. De 25-jarige aanvaller komt over van Crefelder HTC, waar hij al sinds zijn zestiende in het eerste team speelde.

4/02/2020
Jake Whetton speelt komend seizoen voor Oranje-Rood. De 28-jarige Australische international heeft een contract voor twee jaar getekend bij de ploeg van coach Robert van der Horst, zijn voormalige ploeggenoot bij Jaypee Punjab Warriors in de Hockey India League (HIL).

31/01/2020
Sander Baart keert komend seizoen terug in Eindhoven. De 31-jarige verdediger heeft een contract voor twee jaar getekend bij Oranje-Rood. Baart is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij het Belgische Braxgata. Daarvoor speelde hij in Spanje bij Real Club de Polo.

29/01/2020
Mink van der Weerden verlaat Oranje-Rood na twaalf jaar voor een avontuur in Duitsland. De 31-jarige strafcornerspecialist maakt komend seizoen de overstap van Eindhoven naar Rot-Weiss Köln.

10/01/2020
De Australische international Aran Zalewski keert na de Olympische Spelen van Tokio terug bij Pinoké, waarvoor hij ook in het seizoen 2016-2017 speelde.


99 Reacties

 1. arnoldS

  Even relativeren; twee artikelen die schrijven voor dat er totale gekte ontstaat op “de hockeytransfermarkt”. Dan valt het op dat er 5 “transfers” voor volgend seizoen zijn.... valt dit mee of tegen? Leuke tip voor redactie; zoek eens uit wie er 4jr geleden de overstap heeft gemaakt. Wie is er binnen NL van club veranderd, wie is er van t buitenland gekomen en belangrijker hoe lang zijn ze gebleven en wat was dan hun impact???

  1. arnoldS

   Extra tipje; pak de spelerslijsten van toen erbij. Heb je gelijk een mooi vergelijk. Tof om te zien!! Succes redactie

 2. stekel

  Clickbait titel en tekst.

 3. jeichinastolk

  Komen er dan geen nieuwe spelers naar HGC?

 4. klaassen

  Tuurlijk wel, hockeygod Ashley komt volgend jaar vast wel weer terug in Wassenaar.

 5. floppieenteun

  Prima aanwinsten voor Bloemendaal. Hiebendaal is in potentie een hele grote speler. Hiebendaal doorliep Nederlands B, A en Jong Oranje en werd twee keer uitgeroepen tot talent van de hoofdklasse (toch de sterkste competitie van de wereld). Caldas zag het als een van de weinigen niet echt in hem zitten. Verder heeft hij veel blessureleed gehad, waardoor een echte doorbraak bij het grote Oranje uitgebleven is. Dullemeijer is een zeer begaafde technische en veel opkomende rechtervleugelverdediger, die ook prima op het middenveld uit de voeten kan. Bovendien een speler met veel Hoofdklasse ervaring. Figge was de afgelopen jaren een van de grote talenten uit het jeugdhockey. Hopelijk kan hij de komende jaren de laatste stap naar de absolute top maken.

 6. jvolcano

  Dat clubhoppen doet vermoeden dat hij het mentaal niet trekt. Ik hoop dat hij in Duitsland volwassen is geworden en dat hij bij Bloemendaal op zijn plek is. Want Hiebendaal is inderdaad een zeer getalenteerde hockeyer.

 7. floppieenteun

  Tot nu toe vertrekken er bij Bloemendaal twee verdedigers (Polkamp & de Groot) en een middenvelder (t'Hart). Als je ervan uitgaat dat Figge voor de toekomst is gehaald, zijn daar een (rechter) verdediger (Dullemeijer) en een aanvaller (Hiebendaal) voor teruggekomen. Kan naar mijn idee twee dingen betekenen. Mathijssen en van Roosendaal zien (een aantal) spelers liever op een andere positie spelen (b.v. Hiebendaal>rechter middenvelder, Wortelboer>rechter verdediger, Dullemeijer>centrale verdediger en Schuurman>linker verdediger). Of er komt nog defensieve versterking aan (positie de Groot). Bloemendaal heeft voor aankomend seizoen 6 spelers die van origine aanvaller zijn: Fuchs, Brinkman, Hiebendaal, Bovendeert, v/d Drift en van Grimbergen. Daarnaast heeft Bloemendaal aanvallend gezien twee toptalenten: v/d Veen en Figge. 4 spelers die van origine middenvelder zijn: Croon, van Dijk, Wortelboer en Schuurman en 4 spelers die van origine verdediger zijn: Brinkman, Swaen, van Dooren en Dullemeijer. Met verder Visser als sluitpost.

 8. RobV

  Mooi dat Pauline Leclef naar Oranje-Rood komt. Goede speelster. Ben benieuwd hoe ze het daar gaat doen.

 9. Sportliefhebber

  Top 3 koopt de beste speelsters van concurrenten.. De top 3 staat wederom al vast, maar wie wordt de nummer 4? Oranje Rood krijgt een jonge talentvolle groep, maar verliest haar beste twee speelsters..

 10. knuufke

  Oef, ik (O-R) word niet blij van deze berichten. Fijn dat Leclef en van de Venne komen als solide speelsters met mogelijk meer in hun mars. Het verlies van Freeke en Laura is groot. Ik hoop dat het een beetje lukt de jeugd snel rijp te krijgen en dat ze een goede teamspirit kweken. Jammer dat het maar niet lukt stabiliteit te krijgen.

 11. p-smits

  Ik vrees als ze voor stabiliteit en sfeer gaan bij O-R dat ze geen handige keuzes maken.

 12. knuufke

  Ik vrees dat ze weinig te kiezen hebben gehad. Dit jaar was ik ook sceptisch en mn dankzij Nunnink hebben ze het zonder meer boven verwachting gedaan. We zullen zien.

  1. jobe

   Vergeet ook niet dat Bachmann van weinig heel veel heeft gemaakt.

 13. Sportliefhebber

  Is er niet nog een solide speelster van MOP die de overstap kan maken? ;)

 14. p-smits

  MOP heeft zelf een leuk team. Ik vrees sowieso ook voor het volgende seizoen qua competitie.

 15. knuufke

  Ik zou het liefste zien dat eigen speelsters uit de jeugd de tijd krijgen om door te groeien, steunend op meer ervaren speelsters die eventueel van buiten komen. Een jeugdspeelster van Den Bosch een contract geven vind ik niet voor de hand liggen. Als ze na 2 jaar goed genoeg is, loopt ze weg. Als ze nu al goed genoeg zou zijn, bleef ze bij Den Bosch. De afstand kan het probleem niet zijn. Het meisje is het gegund, maar ik snap het beleid vanuit de club niet. Ik ken het meisje verder ook niet. Ze is natuurlijk welkom en ik wens haar veel succes, maar voor de hand liggend is het niet.

 16. p-smits

  Een goed voorbeeld van dat het kan werken was Yibbi Jansen toch. Kon bij Den Bosch onvoldoende meters maken, is naar O-R gegaan en heeft zich verder kunnen ontwikkelen. Net niet goed genoeg voor meters bij Den Bosch, goed genoeg om bij een andere club belangrijk te zijn. Ik snap dat wel.

 17. knuufke

  Het is niet de manier om als club vooruit te komen. Het is wat mij betreft geen individuele, maar een clubsport. Beetje ouderwets misschien.

 18. p-smits

  Moes is toch uit de eigen jeugd....

 19. mark-j

  Het probleem is dat er op veel of de meeste clubs geen lange termijn visie is en trainers bang voor hun baantjes zijn en te laf om eigen jeugd lange termijn kansen geeft . Dit veelal onder aanvoering van het bestuur die “belangrijk “ willen blijven binnen het hockey . Coaches die na 1 jaar weg moeten zoals bij Laren . Andere coaches die met onzin redenen stoppen . Het hockey gaat op deze wijze de verkeerde kant op en wie weet is huidige crisis goed voor het inpassen eigen jeugd omdat er minder sponsoring zal komen.

 20. solo

  Grappig om te spreken over eigen jeugd? Terwijl de meeste van deze spelers/speelsters van andere clubs komen en rond de B de overstap maken... is dat dan eigen jeugd? Hoeveel speelsters/spelers zijn echt eigen jeugd vanaf de mini’s?

  1. koeienbijtenniet

   Als verenigingen zorgen voor de juiste uitdagingen en het ontwikkelen van spelers, lopen ze niet weg. Als je soms ziet wat voor coaches (gedateerd en te oud of soms weer veel te jong en zonder ervaring) er op B1 en A1 teams staan zou ik mijn conclusies ook trekken. Of het eigen jeugd is? Nee dat niet.

 21. hockeyster

  Benieuwd hoeveel buitenlandse spelers er komen dit jaar, aangezien het weer een pre-Olympische jaar is....

 22. lynnBosman

  Charlotte Vega gaat gemist worden, jammer dat ze bij Oranje nooit echt is doorgebroken. Ik denk een goede keus van Lisanne de Lange en voor Pinoké een goede aanwinst. Van Laren blijft weinig over. Zou Kerstholt nog blijven bij Laren?

  1. AvA

   Er komen veel nieuwe talenten naar D1 v andere clubs. Wie gaan er dan weg of moeten weg. Tevens stromen er geen talenten dit jaar door v de jeugd naar D1?

 23. Nvanas012

  Vega gaat idd gemist worden, ze stond er altijd in belangrijke wedstrijden. Amsterdam in 1 jaar tijd Jonker, Van Male, Vega kwijt.. ben benieuwd hoe Freeke Moes het gaat doen!

 24. RobV

  Verrassend afscheid van Charlotte Vega, op 29 jarige leeftijd. Bij Oranje was de concurrentie altijd groot, maar het blijft een beetje een raadsel waarom het daar niet echt is gelukt en waarom ze bij Annan uit de gratie was. Dat het alleen hockeytechnische redenen had wil er bij mij niet helemaal in. Hoe dan ook, mooie carrière gehad.

  1. hockeyster

   Spelers met een persoonlijkheid hebben het altijd lastig bij coaches..... Coaches zijn bang voor ze, terwijl coaches er juist heel veel plezier van kunnen hebben

 25. 073

  Beter zetten ze uit dat onder die transfer artikelen de reacties telkens blijven staan tering irritant

  1. Hockey12345-

   Inderdaad

 26. tiemezegelink

  Mooie transfer voor Koen Bijen en zeker een mooie aanwinst voor Den Bosch. Gaan ze veel plezier van hebben denk ik!

 27. jvolcano

  Die begrijp ik even niet. Haagse jongen tussen de Bosche Bollen, ik weet het niet...

  1. PeterMontijn

   ?? Austin Smith, Sebastien Dockier, Loïc van Doren,Joaquin Menini Suero. Allemaal Bossche Bollen? Ik vind het een meesterzet van DB. Die zijn heel doordacht bezig om een kampioenenploeg te smeden. En voor Koen is dit een ideaal platform om de volgende stap te maken, een plekje in Oranje (nu nog Jong Oranje)

 28. conegut

  Een plek in oranje zie ik nog niet zitten, maar hij heeft zichzelf hoog zitten en heeft nu de kans om het te laten zien. Maar dat je helemaal naar Den Bosch gaat voor zo’n kans zegt genoeg, genoeg top clubs in de buurt waar hij zich niet in de kijker heeft gespeeld. Je ziet vaker dat clubs alle spelers uit jong oranje weg halen bij HK clubs uit de onderste regionen. Maar we weten allemaal dat dit jong oranje het slechts heeft gepresteerd in jaren. Ach ja we gaan het zien. Ik wens hem succes, hopelijk kunnen we de competitie starten in september.

  1. Hockey12345-

   Je kan ook je bek houden

  2. conegut

   Dat kan ook. Of niet.

 29. Lars-26

  Ik vind het opvallend dat jij blijkbaar precies weet welke clubs interesse hadden in Koen, wie weet waren er meer kapers op de kust. Maar daarnaast was er op dit moment, gezien de ranglijst, slechts één club beter geweest en dat is Bloemendaal. Enne.. 'hij heeft zichzelf hoog zitten'? Dat is nogal iets om te roepen als je iemand niet kent, daar ga ik tenminste voor het gemak even vanuit aangezien je wel goed op de hoogte zou zijn over dat er geen andere clubs geïnteresseerd waren. Ik denk dat Koen meermaals heeft laten zien aan mensen die geen vertrouwen in hem hadden dat ze ongelijk hadden, denk maar aan zijn sportieve revanche op HDM ;). Ik verwacht dat dit een geleidelijke stap voor hem is naar de top, hij is pas 21 jaar.

  1. conegut

   Ok fair enough jij kent ben beter. Ik hoor alleen dingen in de wandelgangen. Prima talent. Maar vreemd dat hij niet naar een club in de randstad is gegaan, het zal moeten blijken hoe structureel Den Bosch stappen heeft gezet. Het zullen veel km’s zijn op en neer naar het Zuiden.

 30. Sportliefhebber

  Zo zal de strijd om plek waarschijnlijk tussen Pinoke, kampong, hurley en misschien Oranje Rood gaan. Daaronder kan elke club gezien worden als play-out kandidaat..

  1. Sportliefhebber

   Plek 4*

 31. tiemezegelink

  hdm dames 1 begint nu ook langzaam leeg te lopen, en het zijn niet de minsten van het team die vertrekken.

 32. robboomsma

  Zal nog wel meer gaan schuiven hoor!

 33. IvoPositivo

  Vraag me toch onderhand af wat er zo rommelt bij hdm, bij de jeugd ook al een aantal spelers vertrokken..

  1. PeterMontijn

   Bij de jeugd? Wie dan?

 34. Gs123

  Tilburg is langzamerhand bezig om een gevaarlijke ploeg te maken; Van der Horst, Krens, Van Berkel, Visser, Nolan, Hutchinson (2 jaar) allemaal verlengd/bijgetekend. Daarbij nog dat er maar enkele spelers weggaan.

 35. Gs123

  daarbij dat Delmee en Dijkshoorn ook 2 jaar hebben bijgetekend. En ook gezegd dat ze NOG LANG NIET klaar zijn in Tilburg

  1. conegut

   Maar het geld wel op is.... toch ? Hi hi hi

  2. Gs123

   Bij Tilburg werken ze met een realistische visie en goed beleid. Waar geen geld in komt kan er ook geen geld uitgaan. Voor volgend seizoen is er een nieuw budget.

 36. koeienbijtenniet

  Vijf Dames weg bij Pinoke. Ook wel apart. Een speelster die van een goede hoofdklasser naar een middenmoot overgangsklasser gaat? Vreemd allemaal.

 37. rancoburgzorg

  Bij veel clubs is het geld op. Het gaat hard nu. Veel spelers en speelsters zie je nu tamelijk massaal en schielijk verdwijnen en kiezen voor "een maatschappelijke carriere". Allemaal heel menselijk. Waar je voorheen met hockey best nog wat kon verdienen en je dan accepteerde dat je een paar jaar later arts of advocaat werd of zo, zit de angst er nu veel meer in. Uiteindelijk wil je net als je studievrienden een hypotheek, een leuk huis en een gezin.

  1. Hockey12345-

   Bij Bloemendaal zal het geld wel niet op zijn. Dat kan bijna niet

 38. Sportliefhebber

  Ik heb Hoogers de laatste jaren regelmatig zien spelen. Intelligente speler met goede passing en ik gok dat ze met training van Siepman volgend seizoen meer dan 10 strafcorners kan maken.

 39. ErikH

  Tilburg haalt met Sander een groot talent binnen. Tilburg heeft eindelijk ingezien, dat ze hem ten onrechte ooit de B1 ontnomen hebben. Sander Visser en Jip Krens beide op hun retour zijn twee jaar verlengt, niet verrassend, omdat ze samen met voorzitter Rob Kluyt het bedrijf Getton hebben opgericht. Getton is tevens een van de hoofdsponsoren van hockey club Tilburg

 40. Hockeyvriend

  Sander Visser word ook hoofdboekhouding bij Tilburg. De wereld word er steeds kleiner.

  1. Gs123

   Ik begrijp niet wat hier het probleem van is. Deze jongens gebruiken hun verstand en zijn zich al het richten op hun maatschappelijke carrière na het hockeyen. Kan ik persoonlijk alleen maar toejuichen

 41. ErikH

  Helemaal gelijk hockeyvriend, de business club, ooit het paradepaardje van Rob Kluyt is alles bepalend geworden. De vereniging is ondergeschikt geworden aan het geld. In het bestuur zitten geen bestuurders met kennis van zaken, waardoor vriendjes politiek en geld weer de boventoon voeren

 42. tiemezegelink

  Jammer voor Pinoké dat Bugallo nu vertrekt, ondanks dat denk ik dat ze volgend seizoen nog langer gaan meedraaien in de strijd van de top 4. Met de verlening van Alexander Hendrickx en de nieuwe aankopen Aran Zalewski en Niklas Wellen zie ik dat wel gebeuren (als er verder geen belangrijke spelers vertrekken of bij eventuele veranderingen in de staff). Voor HGC is het een mooie aankoop die de groep goed kan versterken. HGC maakt ook een mooie groei door en er zal waarschijnlijk nog een extra topspeler overkomen naar Wassenaar waardoor HGC volgend seizoen weer kan speler voor de play-offs (dat zal ook gaan gebeuren zonder een eventuele nieuwe topspeler).

 43. koeienbijtenniet

  Volgens mij kunnen ze bij Laren beter direct de promotiepoule maar aanvragen.

 44. GlasHalfvol

  Zou het mogelijk zijn om de volgorde van de reacties te wijzigen? Oudste onderaan ipv bovenaan, dat scheelt (zeker bij dit onderwerp) een hoop gescroll!!

 45. tiemezegelink

  Dekker naar Amsterdam!!! Almere gaat het HEEL zwaar krijgen volgend seizoen.

  1. conegut

   Ach ja het is voor hen toch een gratis jaar, als dit seizoen uitgespeeld was dan waren ze gedegradeerd.

  2. Gs123

   “Grasisgroeneraandeoverkant” hoe ongeloofwaardig wil je jezelf maken. Leef je in dromenland?

 46. coach-devries

  @Gs123 rustig aan.. het sarcasme druipt hier van af.

 47. Sportliefhebber

  Ik dacht dat HGC niet meer met 2 clubs op het hoogste niveau mee kon draaien. Onbegrijpelijk management.. In corona tijd al die buitenlanders halen

  1. al1963

   Het zijn maar 3 buitenlandse speelsters waarvan 1 net in Spanje heeft gespeeld , dus die zal niet veel kosten want op Gran Canaria krijg je ook niets ! En verder “ vissen” in NL is niet te betalen of ze gaan naar de top 3 ! Dus met beperkte middelen proberen te handhaven ! Succes HGC !

 48. g-hockeyfan

  Optimaal profiteren van een tweede kans. Ze zouden volgend seizoen veel competitiever moeten zijn.

 49. hockeyisleuk

  Wel allemaal buitenlanders voor H1 en D1. Maar afgelopen maanden niet de trainers kunnen betalen. Er zal dus wel een privé sponsor zijn die een dochter in het team heeft spelen oid. Anders zou het wel gênant zijn en een dikke vinger naar de jeugdtrainers.

  1. koeienbijtenniet

   Ik zie geen argumentatie waarom je hoofdklasse los moet zien.

  2. hockeyisleuk

   Helemaal eens bouwman. Helaas worden veel HK teams grotendeels betaalt vanuit de contributie van de leden. Jeugdtrainers die veel vrije tijd besteden om de jeugd op te leiden staan dan onderaan de ladder om hun inkomsten te ontvangen. De hoofdklasse is helaas toch vrij ongezond voor de clubs, waar de clubs liever toch de internationals betalen.

 50. rancoburgzorg

  Ik kijk persoonlijk wel uit naar Dirkie Chamberlain. Bij Kampong was ze verduiveld sterk. Kan ze het nu nog brengen? Ze ziet er vooralsnog topfit uit. En welke club gaat Ambre Ballenghien voor komend seizoen halen? Schijnt dat ze nu al één van de best verdienende speelsters van de Benelux is (bij La Gantoise), dus zal voor een HoofdKlasse club een forse investering zijn om die los te weken. Is er uberhaupt nog geld om buitenlandse toppers te lokken?

 51. lynnBosman

  Leuk dat Chamberlain weer komt, zal goed zijn voor ZA richting de OS. Ik ben ook wel benieuwd waar Hulsen zal spelen. OR? Kampong? Stapje terug naar Tilburg?

  1. Mike de Bot

   Hulsen gaat naar Tilburg!!

  2. Gs123

   Is dat definitief?

  3. Sportliefhebber

   Selectie van Tilburg zit al lange tijd vol. Denk dat ze naar kampong zal verkassen.

  4. Mike de Bot

   Oh nee, helaas naar België dus :-)

 52. lynnBosman

  @rancoburgzorg: https://m.hoofdklassehockey.nl/nieuws/belgisch-international-ballenghien-kijkt-er-naar-uit-om-te-spelen-in-de-livera-hoofdklasse/ OR en Laren hebben Ballenghien benaderd. Ze vindt het zelf nog te vroeg om de stap al te maken en ze heeft haar studie nog. Ze wilt uiteindelijk wel in de HK spelen bij een club die strijdt om de Play Offs.

 53. john-van-loen

  😂

 54. tiemezegelink

  Goed dat Hulsen een buitenlands avontuur kiest in plaats van een "veilige keuze" in NL. Toch wel noodgedwongen, dat is jammer.

 55. ErikH

  Bij Tilburg ging de naam van Lieke al langer rond. Zal een grote teleurstelling zijn in het bolwerk van het zuiden. De grote namen waar het bestuur mee schermt zijn er niet gekomen, behalve de trainers dan.

  1. Sportliefhebber

   Wat ook logisch is zonder geld en een niveau lager. Ze moeten nog maar laten zien dat ze bij de dames de onbetwiste kampioen worden in de PK..

 56. Nvanas012

  Valt me nu pas op dat de cornervrouw van MOP mee gaat naar Tilburg, hoop dat dit niet ten koste gaat van de ontwikkeling van dit jonge talent en haar corner! https://hockey.nl/nieuws/promotieklasse-dames/mikki-roberts-tilburg-leerde-haar-sleeppush-voor-school/

 57. RobV

  Mooie overstap voor Lieke Hulsen. Na alle consternatie over haar vertrek bij Den Bosch (artikel in Hockey.nl) is het de Belgen ook niet ontgaan dat ze beschikbaar was en zo is het balletje waarschijnlijk gaan rollen. Ik weet wel zeker dat ze van toegevoegde waarde zal zijn bij Royal Victory. Fijn dat ze nu haar carrière een vervolg kan geven.

 58. ErikH

  Het treurige is, dat de komst van de cornervrouw van MOP lange tijd is verzwegen om Mikki Roberts niet ongerust te maken. Voor dit jonge sleeptalent een gemiste kans, dat ze op het tweede plan komt in de promotieklasse.

  1. koeienbijtenniet

   Mikki moet maken dat ze wegkomt.

  2. Nvanas012

   Ze heeft zich afgelopen seizoen bewezen, ondanks haar A leeftijd. Ik hoop dat ze haar veel laten pushen, een 17 jarige die zo pusht verdient ruimte om zich verder te ontwikkelen. Ik vrees helaas dat de ervaren MOP speelster de 1ste keuze wordt, ook omdat ze de coaches al goed kent.

  3. Gs123

   Spelen allebei op dezelfde positie, dus zullen elkaar niet heel veel in de weg gaan lopen

 59. Hockeyvriend

  Heftig bij je eigen jeugd. Netflix kan hier wel iets mee. Wat een puinhoop

 60. lynnBosman

  Houdt Laren iemand over?

 61. vostammer

  De vraag is hoeveel de suikerooms bij Laren willen en kunnen doen. Voor een paar ton kun je een hele competitieve ploeg samenstellen. Maar wie springt er in dat gat?

  1. stekel

   Wie heeft er nog vertrouwen in Laren dan.. geld uitgeven kunnen ze wel.

 62. vostammer

  Meer Belgische clubs zijn Nederlandse speelsters aan het inhuren. Leuven haalt er alvast drie binnen voor komend seizoen: Zoë Dujardin van HV Weert, Puk van Wagenveld ook van Weert en Maaike van Noort van Arnhem.

 63. Nvanas012

  @gs123 dan loop je elkaar toch juist in de weg? Aangezien je (bijna) niet tegelijk op 1 positie kan.

  1. Gs123

   Een speelster gaat op rechtshalf nooit een hele wedstrijd spelen, dus ik denk dat het alleen maar een kwaliteitsimpuls is


Wat vind jij? Praat mee...