Esmee goes KEW: Sportieve toerist met een missie

De 17-jarige Esmee Broekhuizen van Pinoké meisjes A1 hockeyt in juli en augustus in Australië bij KEW. Ze heeft gereageerd via een vacature op hockey.nl en maakt haar droom waar: een reis naar de andere kant van de wereld. Hier op Hockey.nl deelt ze haar ervaringen.

De zesde week in Melbourne was de drukste week die ik tot nu toe heb gehad. Met allemaal leuke activiteiten! Zo heb ik onder andere de toerist uitgehangen in de stad, naar het strand St. Kilda geweest en een tripje naar Sydney gemaakt! In drie dagen tijd heb ik er dertig kilometer kilometer gewandeld en de Harbour Bridge en het Opera House gezien. Wat is Sydyney een supergave stad! Maar dat kunnen julllie ook lezen in het ANWB-boekje, dus laat ik het vooral hebben de twee wedstrijden die ik speelde afgelopen week…

Twee keer net niet

Donderdag om 20.45 uur speelden we tegen Camberwell in het State Netball & Hockey Centre. Het weer was vreselijk. De regen kwam met bakken naar beneden en er stond een stevige wind. Een beetje vergelijkbaar met de Nederlandse winter. We kwamen via een veldgoal uit een hele mooie combinatie op een voorsprong. Dit was een van de weinige veldgoals van dit seizoen en bovendien de eerste keer dat KEW de leiding nam in een wedstrijd. In de tweede helft kregen we de gelijkmaker tegen, maar maakten we ook de 2-1. Met nog 10 minuten op de klok scoorde Camberwell twee goals achter elkaar. Dat bracht de eindstand op 2-3.

Ik kon merken dat mijn team het niet gewend is om wedstrijden te winnen, want als we voor staan wordt het team zenuwachtig. Daardoor wordt er meer gelopen met de bal en worden er teveel lange ballen gespeeld. Balen hoort bij nipt verliezen, maar we keken met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Het niveau en het tempo lagen heel hoog. De spelers van Camberwell waren snel en handig, een aantal meiden uit dat team speelt in het Australische U21 team!

Zaterdag stonden we op het veld voor de wedstrijd tegen Greensborough. We waren opnieuw in ons element en brachten de score op 2-0. Maar geloof het of niet, we verloren uiteindelijk met 3-5. Hetzelfde verhaal als tegen Camberwell: zodra we op een voorsprong staan, wordt er op een andere manier gespeeld. Wat nu misschien ook een rol speelde, was de vermoeidheid van de wedstrijd op donderdagavond. Greensborough had een wedstrijd op dinsdag en had dus genoeg tijd gehad om volledig te herstellen.

Handhaven in de Premier League

Er wordt vaak gezegd dat we beter zijn dan voorgaande teams die debuteerden in de Premier League. Dat is frustrerend om te horen, omdat de resultaten steeds net niet in ons voordeel uitpakken. Ik ben best teleurgesteld na deze wedstrijd, maar hopelijk weten we het tij nog te keren. Ik ben naar Australië gekomen met een missie; ons (KEW) handhaven in de Premier League. Ik moet er langzamerhand, met nog drie wedstrijden te gaan, de kans bestaat dat deze missie niet wordt volbracht…

We geven de moed echter niet op en blijven vechten tot het einde!

Let’s KEW!


Wat vind jij? Praat mee...