HCC Cranendonck strijdt voor de jongensteams

De afgelopen weken kwamen de teamindelingen van honderden hockeyclubs in Nederland naar buiten. Het hele jaar doen vrijwilligers van de clubs er alles aan om leden naar tevredenheid te verdelen over de teams. Hockey.nl keek terug met clubs van verschillende groottes om de balans op te maken. Vandaag: HCC Cranendonck.

HCC Cranendonck, een club aan de Belgische grens bij Eindhoven, stapte recentelijk over op selecties voor alle meisjesteams. Eerst hield de club alleen selecties als er meer dan drie teams per lijn gevormd konden worden. ‘Feitelijk zijn we er het hele jaar mee bezig’, vertelt eindverantwoordelijke Bram Barkhuysen.

‘We doen dat op basis van eigen waarnemingen van de Technische Commissie en evaluatiegesprekken met trainers, coaches en spelers. Daarnaast zijn er nog selectiemomenten in mei en juni. We zijn heel duidelijk in onze communicatie dat we het belang van prestaties prominenter willen maken. Dit is nodig om talenten van de club te behouden, zodat zij hopelijk doorstromen naar het ambitieuze eerste seniorenteam. Als HCC willen we alle leden op het eigen niveau blijven boeien en binden.’

‘En zo is de ‘HCC-cirkel’ weer rond…’

‘Maar we beseffen wel dat we het nooit voor iedereen goed kunnen doen, ondanks het feit dat we altijd zeer zorgvuldig te werk gaan.’ Vooral bij de jongensteams is dit lastig voor de club. HCC heeft namelijk te maken met een te magere bezetting  van de jongenslijnen, zo is er op dit moment geen JA-team.

‘Wij werken echter met alle vrijwilligers keihard om HCC als stoere en dynamische club neer te zetten. En dat lukt gelukkig steeds beter. De afgelopen jaren zijn enkele van onze toptalenten naar een andere club gegaan, omdat zij de potentie hebben om landelijk te spelen. En dat is ze gelukt en daar zijn wij als HCC dan ook met recht trots op. Deze speelsters zijn HCC zeker niet vergeten; want als echte idolen voor onze jeugd geven zij wekelijks training op HCC. En zo is de ‘HCC-cirkel’ weer rond. Voor de rest is er nog veel werk aan de winkel, want de jongens- en herenteams kunnen wij niet missen bij de club.’

Eerder kwamen Kampong (ongeveer 130 jeugdteams) en hockeyclub MEP (27 jeugdteams) aan het woord.


Wat vind jij? Praat mee...