Super A, B: ongeslagen winterkampioenen en verrassende uitslagen

Jongens Super A

Bekijk hier het overzicht van de Jongens Super A.

Poule A

HBS en Victoria gaan gezamenlijk aan kop in poule A, met 13 punten. Beide ploegen wisten te winnen zaterdag: HBS met 5-0 van Reigers, Victoria met 2-0 van Geel-Zwart. Maar ook onderin is nog niets beslist: Beuningen, Geel-Zwart en Ring Pass staan allemaal op 3 punten.

Poule B

Tilburg (4-1 winst op Wageningen) en Hurley (5-1 winst op Etten-Leur) maakten geen fouten zondag en gaan beide met 12 punten de winterstop in. Onderin wordt het steeds lastiger voor Voordaan: er werd met 6-1 verloren van nummer 3 HOD, waardoor Voordaan puntloos blijft.

Poule C

Het duel om het winterkampioenschap was spannend afgelopen zaterdag. Koploper Qui Vive ontving runner-up IJsseloever. Het werd uiteindelijk 4-5 in het voordeel van IJsseloever, waardoor die ploeg zich nu winterkampioen mag noemen. Daan Kraaijenhagen was na afloop de gevierde man: hij scoorde een hattrick voor IJsseloever. Westerkwartier staat nog op 0 punten in poule C en was zaterdag kansloos tegen Klein-Zwitserland: het werd maar liefst 14-1.

Poule D

Amsterdam is nog ongeslagen in poule D, na de 3-2 winst op Leiden zaterdag. De ploeg mag zich echter geen winterkampioen noemen: die eer is aan Schaerweijde. Ook ongeslagen, met net een beter doelsaldo. De 10-2 tegen Apeldoorn zaterdag droeg daar substantieel aan bij. Nummer 3 Gooische staat 5 punten achter op Amsterdam en Schaerweijde, en won zaterdag met 5-2 van hekkensluiter AthenA.

Meisjes Super A

Bekijk hier het overzicht van de Meisjes Super A

Poule A

Oss maakte het spannend zaterdag, maar wist toch net met 3-2 te winnen van Nijmegen. Daardoor is de ploeg ongeslagen winterkampioen in poule A. Nummer 2 Ring Pass volgt op 3 punten afstand. Zij wonnen zaterdag met 4-1 van HBS. Hekkensluiter Geel-Zwart pakte overtuigend de eerste punten van het seizoen: de ploeg won met 6-0 van Eindhoven. Daardoor staan de Eindhovense dames nu laatste op de ranglijst en is Geel-Zwart een positie gestegen.

Poule B

De verschillen zijn klein in poule B en dat zie je ook aan de uitslagen: 1-1, 1-0, 2-1, 1-2. Breda en Gooische wonnen zaterdag en voeren de ranglijst aan. Op 2 punten afstand volgen Rood-Wit en Klein Zwitserland.

Poule C

In poule C zijn nog 2 ploegen ongeslagen: SCHC en Huizen. Huizen won met 5-1 van Gouda, SCHC won met 8-1 van Bully en is daardoor op doelsaldo winterkampioen. Hekkensluiter Quick Stick wist zaterdag opnieuw niet te winnen (0-4 verlies tegen Hurley) en gaat daardoor puntloos de winterstop in.

Poule D

Zwolle speelde met 1-1 gelijk tegen Leiden, maar mag zich toch winterkampioen noemen. Runner-up Bloemendaal, dat met 3-0 won van hekkensluiter GHBS staat nu op 3 punten afstand. Rotterdam gaat met een goed gevoel de winterstop in: de ploeg won met maar liefst 9-0 van Naarden en stijgt daardoor naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Schermafbeelding 2015-11-30 om 15.00.32

Jongens Super B

Bekijk hier het overzicht van Jongens Super B

Poule A

De koploper tegen de hekkensluiter: kat in ’t bakkie zou je zeggen, maar niets bleek minder waar zaterdag. Geel-Zwart was dichtbij een stunt, maar verloor nipt, met 4-3, van Houten. Daardoor mag Houten zich winterkampioen noemen en blijft Geel-Zwart onderaan staan. Nummer 2 op de ranglijst Ring Pass won met 5-1 van HOD.

Poule B

Koploper Pinoké won zaterdag eenvoudig van Ede: 9-1. De winterkampioen wordt op de hielen gezeten door HGC, dat op 1 punt van de Steekneuzen staat na de 4-0 winst tegen Breda. Voor Klein Zwitserland en Tilburg ziet het er minder rooskleurig uit: de ploegen staan beide nog op 0 punten.

Poule C

Gooische won met 7-0 van Zoetermeer en is daardoor ongeslagen winterkampioen. Gooische staat inmiddels 6 punten los van zijn belagers, maar het heeft wel véél belagers. Maar liefst 4 ploegen delen de 2e plaats: Zoetermeer, Qui Vive, Amsterdam en Leiden. Qui Vive won met maar liefst 10-0 van HVA, dat nog op 0 punten staat.

Poule D

hdm had zaterdag weinig moeite met Quick Stick (9-2) en is daardoor winterkampioen met een maximaal aantal punten. HBS speelde met 2-2 gelijk tegen Hurley en viel daardoor van een gedeeld 1e plaats terug naar de 2e plaats op de ranglijst.

Schermafbeelding 2015-11-30 om 14.42.16

Meisjes Super B

Bekijk hier het overzicht van Meisjes Super B

Poule A

Were Di won met 4-0 van Houten en blijft daardoor koploper in poule A. De ploeg liet nog geen punten liggen. Leonidas wist maar net te winnen van Oranje Zwart (1-0), maar houdt daardoor wel zicht op de koppositie. Maastricht en Victoria wisten beiden nog geen punten te pakken.

Poule B

Craeyenhout won met 3-1 van HBS en verzekerde zich daarmee van de koppositie. Breda won in een spannend duel van Alliance (2-1), waardoor de ploegen nu de 2e plaats delen. Deventer was dicht bij het allereerste punt van het seizoen, maar verloor nipt van MOP (2-1).

Poule C

Laren wist Zwolle voor het eerst dit seizoen punten af te snoepen (3-3), maar de meiden uit Zwolle gaan toch als koploper de winterstop in. Nummer 2 hdm verloor verrassend van hekkensluiter Quick Stick (3-0) waardoor de achterstand op Zwolle nu 4 punten bedraagt.

Poule D

Het duel om het winterkampioenschap tussen Gooische en Hurley eindigde onbeslist (2-2). Daardoor staan beide ploegen op 13 punten en is Hurley winterkampioen op basis van doelsaldo. Forescate won met 2-1 van Alecto en kon inlopen op de koplopers: het verschil bedraagt nu nog maar 1 punt.

Schermafbeelding 2015-11-30 om 14.58.57

 


Wat vind jij? Praat mee...