Jong Oranje (H) speelt gelijk tegen Engeland

Voor de derde keer dit toernooi kwam Jong Oranje Heren niet tot winst. Engeland hield Nederland op 1-1. Al na drie minuten keek Oranje tegen een achterstand aan, door een benutte strafcorner van de Engelsen. Op dat moment was dat terecht.

Engeland was in het begin de sterkere ploeg, maar gaandeweg kwam Nederland beter in de wedstrijd. Dat resulteerde in de 1-1: Bram van Groesen sleepte de strafcorner hard in de bovenhoek. Daarna kreeg Jong Oranje nog tweede grote schotkansen, maar die misten precisie.

In de tweede helft was het opnieuw Engeland dat goed uit de startblokken kwam, maar Nederland dat het initiatief overnam. De winnende treffer leek op de stick van Van Groesen te liggen, maar de paal stond in de weg. De wedstrijd werd nog ontsierd door drie gele kaarten aan het eind. Daarin wist Nederland wel te winnen: 2-1. Bondscoach Eric Verboom over de kaarten: “Het lijkt wel of de sticks van ons harder klinken. Ik hoor de hele wedstrijd stickgekletter, maar dan kiezen ze juist die ene om Jochem naar de kant te sturen.”

Verboom vervolgt: “We hadden een slechte start en gaven direct een corner weg. Daarna maakte Bram een goede corner. De tweede helft vond ik ons net de betere ploeg, maar dan ook net. Engeland is een fysiek zeer goede ploeg. We moeten vertrouwen blijven houden en op deze manier doorgaan, want we zijn goed aan het spelen. Het wordt wel tijd dat we een keer winnen om een plek te stijgen.”

Morgen speelt Jong Oranje tegen het verrassend sterke India.

Overige uitslagen Volvo Invitational Tournamen U21:

Nieuw-Zeeland – Duitsland: 5-3

België – India: 17.00


Wat vind jij? Praat mee...