Nieuwe spelregel: Lange corner

Pen en papier in de aanslag? Sinds 1 augustus 2015 geldt er in Nederland een aantal nieuwe spelregels. De komende dagen lichten we de belangrijkste toe met een video. Heb je na het kijken nog vragen? Laat gerust een reactie achter.

Deze keer:

‘Lange corner’

De huidige lange corner wordt vervangen door een spelhervatting voor de aanvallende partij op de 23-meterlijn, recht tegenover de plek waar de bal over de achterlijn is gegaan. De spelhervatting vindt plaats binnen het 23-metergebied, waardoor de bepalingen voor de aanvallende vrije slag voor overtredingen binnen het 23-metergebied van toepassing zijn.

Lees alles over de nieuwe spelregels op www.knhb.nl.

Elke dag een nieuw regel

Het seizoen begint weer, daarom presenteren we deze week elke dag een nieuwe spelregel:


1 Reactie

  1. GuusPijnenburg

    bij de vrije slag binnen 5 meter van de cirkel: "Nadat de bal vijf meter heeft afgelegd of door een tweede speler is geraakt, mag een verdediger vanuit elke positie de bal spelen, ook als hij in eerste instantie niet op afstand stond. ". Mijn vraag: Moet de bal nog steeds 5 METER gerold hebben voordat hij de cirkel ingespeeld wordt? In de huidige tekst lijkt een aanraking van een 2e speler die eis te laten vervallen. Die 2e speler moet natuurlijk bij de eerste aanraking WEL op 5 meter gestaan hebben.


Wat vind jij? Praat mee...