Verwijderde spelregel: 10 meter regel

Pen en papier in de aanslag? Sinds 1 augustus 2015 geldt er in Nederland een aantal nieuwe spelregels. De komende dagen lichten we de belangrijkste toe met een video. Heb je na het kijken nog vragen? Laat gerust een reactie achter.

Deze keer:

“10 meter regel”

De mogelijkheid om een vrije slag 10 meter naar voren te verplaatsen is uit het spelreglement verwijderd en dus niet meer van toepassing.

Lees alles over de nieuwe spelregels op www.knhb.nl.

Elke dag een nieuw regel

Het seizoen begint weer, daarom presenteren we deze week elke dag een nieuwe spelregel:


2 Reacties

  1. Leo4105

    Eigenlijk meer een vraag. Afgelopen zaterdag floot ik een wedstrijd waarbij ik de bitjes controleerde.. Gedurende de wedstrijd ontdekte ik na een wissel dat een speler, die het veld was ingekomen,. geen bitje in had. Ik heb hem "gemaand" zijn bitje onmiddellijk in te doen. Moet dit gezien worden als een ( opzettelijke) overtreding en is een groene kaart hierbij op zijn plaats ?

  2. KNHB

    Alle veldspelers zijn verplicht mondbescherming (‘bitje’) te dragen. Heeft een speler geen bitje in als hij het veld in wil komen dan laat je dit als scheidsrechter niet toe. Constateer je dat iemand in het veld zijn bitje niet draagt dan corrigeer je dat bij het eerstvolgende dode spelmoment of je laat de betreffende speler direct wisselen. Er wordt geen spelstraf verbonden aan het niet dragen van een bitje! In het uitzonderlijke en onwaarschijnlijke geval dat de speler weigert het veld te verlaten en ook de aanvoerder en de coach het niet lukt de speler naar de kant te krijgen, of hun medewerking niet willen verlenen, kun je de betreffende speler wel een persoonlijke straf geven. Nogmaals: een zeer onwaarschijnlijk geval en een uiterste noodmaatregel die wordt ingezet wanneer het vriendelijke, redelijke en herhaalde verzoek tot wisselen echt niet wordt opgevolgd. Met vriendelijke groet, Yolande Brada - Projectmanager innovatie en ontwikkeling arbitrage


Wat vind jij? Praat mee...