Ook tegen Schotland toont Meisjes Nederlands A slagkracht: 8-0

Ook de derde wedstrijd heeft Nederlands meisjes A met ruime cijfers gewonnen. Schotland delfde het onderspit: 8-0. Voor Nederland scoorden Pien Sanders (2x), Michelle Fillet (2x), Julia Verschoor, Imme van der Hoek, Joosjes Burg en Minout Mink. De verwachting is dat in de halve finale meer tegenstand geboden wordt.

Bondscoach Rick Mathijssen: “Wij vinden het nog heel erg leuk. Omdat we in deze fase van het toernooi tegenstanders van minder kaliber treffen, leggen we onszelf doelstellingen op; als we die halen dan mogen we onszelf belonen. Uiteindelijk staan de meiden daardoor zeer gebrand en gemotiveerd op het veld. We hebben vandaag prachtig Nederlands combinatiespel op snelheid laten zien.”

Michelle Fillet was vandaag aanvoerster: “Ik ben nog nooit echt aanvoerder geweest, dus dat is wel even wennen. Dit toernooi wisselen we elkaar af. In het veld geven we eigenlijk met z’n drieën aanwijzingen. Ik heb dan vandaag alleen zo’n bandje.”

Fillet over de wedstrijd: “Het was een lastige wedstrijd, omdat het hard regende. Maar we hebben goed samengespeeld en daar kwamen ook mooie goals uit voort. Een van de uitdagingen die we onszelf opleggen is bijvoorbeeld een bepaald aantal corners halen. En dat dan ook echt doen, dat geeft veel voldoening. Nu pakken we onze rust, even naar je kamer, filmpje kijken, dat soort dingen. Na drie wedstrijden hebben we dat wel nodig. Ook als de zon nu had geschenen, hadden we dat gedaan.”

Bekijk hier de uitslagen en standen van het Euro Hockey Championship in Santander.


Wat vind jij? Praat mee...