Olympisch nieuws: Rachael Lynch toegetreden tot ‘Olympians for Life’

Het nieuws en andere belangrijke zaken omtrent de Olympische Spelen in Tokio. In een bomvolle sportzomer gebeurt er veel op de internationale hockeyvelden. In deze blog lees je de laatste updates. Met vandaag nieuws over jubilarissen bij India en België en de Australische keepster Rachael Lynch is toegetreden tot ‘Olympians for Life’.


7 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Bizar dat het dragen van een regenboogkleurenband mogelijk een politiek statement is voor de IOC en dat het daar geen helderheid over verschaft. De IOC maakt overigens zelf genoeg politieke statements met betrekking tot COVID en het ten alle kosten door laten gaan van de Spelen. En tegelijkertijd worden hoofdsponsoren Coca Cola en McDonalds door de IOC in het zonnetje gezet.

  1. benzinewagen

   Nou lijkt me dat laatste meer commercie maar ik snap wat je bedoelt. Intussen staat het elke sporter vrij om een berichtje naar het IOC te sturen waarin hij of zij opmerkt gevrijwaard te blijven van consequenties van het dragen van een regenboogband, bij gebrek aan een statement of enige regelgeving, na een redelijke termijn na navraag te dien dus ik snap het probleem niet zo zeer.

  2. stekel

   Wel benieuwd of en wat dan de reactie van Nederland zal zijn.. halfslachtig en diplomatiek of gewoon eens duidelijke keuze ?..

 2. philchapel

  Coen van Bunge maakte dit duel nog onnodig spannend door vaak en onterecht de aandacht naar zich toe te willen eisen. De Nieuw-Zeelandse ref daarentegen floot uitstekend, efficiënt en zonder zichzelf in de kijker te willen fluiten.

 3. RobV

  @philchapel Coen is een absolute topper. Het zou mooi zijn als hij de finale mag fluiten. België vs Australië bijvoorbeeld, het zou zomaar kunnen.

  1. philchapel

   Mijns inziens heeft hij in de recente Bel-Ger teveel fouten gemaakt en was hij deels de controle kwijt, wat hij dan wenste te compenseren met een (vannacht) misplaatst assertieve houding. Zijn collega liet z’n Ego veel minder praten en floot stukken correcter. Met van Bunge in de finale kun je er donder op zeggen dat de tegenstander wint. Dus wij gaan voor een finale zonder van Bunge. En.....de weg ernaar toe is nog lang en bezaaid met hindernissen!

 4. RobV

  @philchapel. Ik ben bang dat je er niet zoveel over te zeggen hebt. In de hockeywereld is het ‘not done’ om een scheidsrechter zomaar even van partijdigheid te beschuldigen. Zo werkt het niet. Tenzij Nederland zelf in de finale staat, is het gewoon mogelijk dat Van Bunge fluit. Maar hij kan natuurlijk ook videoref zijn, dat kan hij ook goed. Ik ben benieuwd.


Wat vind jij? Praat mee...