Hoog: ‘Wij trekken ons shirt niet over ons hoofd’

Volgens Ellen Hoog waren de Oranjevrouwen er woensdag snel uit welk dansje ze donderdag bij een doelpunt tegen Australië zouden opvoeren. "We hebben het woensdag geoefend op de training", zegt Hoog. "Eerst hebben we geprobeerd om te fietsen, maar dat was iets te ingewikkeld."

“Roeien was vrij simpel. We hebben het één minuutje na het inlopen geoefend en toen hadden we het al onder de knie.”

De Oranjevrouwen kwamen volgens haar op het idee door een presentatie van de FIH. “De FIH vindt het leuk als wij die veertig seconden wachttijd na een doelpunt iets opleuken door te gaan juichen. Dat hadden ze als een soort van opdracht aan ons gegeven. Maar wij gaan niet zoals voetballers naar de hoekvlag rennen en dan ons shirt over ons hoofd trekken. Dus we dachten: we gaan roeien.”

3-0

De ploeg van Sjoerd Marijne deed het toneelstukje pas bij de 3-0 en de 4-1 en niet al bij de 1-0 of de 2-0. “We vonden het niet kunnen om het al bij de 1-0 te doen”, aldus Hoog. “Het is natuurlijk ook een beetje bijdehand. De 2-0 maakte Paumen en die durfde niet, dus vandaar dat we het pas bij de 3-0 deden.” (Marco van Nugteren/@mvn90)

Foto: KNHB/Koen Suyk


4 Reacties

 1. NanneBakker

  Geweldig om het zo te vieren!!

 2. henkpeters

  De NL dames wilden eerst fietsen - ipv roeien - las ik maar wisten niet hoe je dat op het veld makkelijk doet. Kijk hier naar Boxmeer H1 twee jaar terug op weg naar hun trainingsweek in Kaapstad: https://www.youtube.com/watch?v=hvKt3H5SqZY

  1. henkpeters

   En nog een: https://www.youtube.com/watch?v=NvUxnfSVe84

 3. HettieSchoones

  Het was een leuk feestje dat de saaie 40 sec wachten, na iedere goal, wat sneller deed verdwijnen! We moeten niet altijd het liefste kindje van de klas willen zijn, australie viert beslist een grote overwinning als deze ook op een feestelijke manier! Het was voor ons als publiek erg leuk:)


Wat vind jij? Praat mee...