Marijne: ‘Bevestiging dat we zo dominant kunnen zijn’

De 2-1 zege van de Oranjevrouwen in de finale van de HWL 3 kwam zaterdagavond moeizaam tot stand, maar was wel dik verdiend. Dat zag ook bondscoach Sjoerd Marijne, die tevens het Nederlands elftal het hele toernooi zag domineren.

“Als je naar de kansenverhouding kijkt, zie je dat we beter waren”, blikt Marijne terug op de finale tegen Zuid-Korea. “We hebben zeven open kansen gehad, negen corners en zijn drieëndertig keer in de cirkel geweest. Zuid-Korea is vijf keer in de cirkel geweest en heeft één corner gehad.”

Lastige ploeg

Ellen Hoog maakte drie minuten voor tijd de winnende treffer. Het was niet de eerste keer dat Oranje het tijdens de HWL 3 moeilijk had tegen Zuid-Korea. In de poulefase won het ook nipt met 2-1.

“Korea is gewoon een lastige ploeg om tegen te spelen”, aldus Marijne. “Mensen denken vaak dat we het zomaar even doen, maar we werken er hard voor. Ik vond dat de Koreaanse verdediging ook dit keer weer erg sterk stond. We hebben veel corners gekregen, maar als ze er niet in gaan, krijgt Maartje Paumen vaak de wind van voren. Onterecht, in mijn ogen.”

Dominant

Zuid-Korea was dan misschien lastig te verslaan, Australië werd donderdag van de mat geveegd. De 5-1 zege op de Aussies in de halve finale was er één om in te lijsten. Toch blijft Marijne kritisch. “Ik denk dat we nog beter kunnen. Ik vond niet dat we die wedstrijd boven onszelf uitstegen.”

Desondanks is hij tevreden over het spel dat Oranje in Brasschaat heeft laten zien. “We kunnen meerdere lessen uit dit toernooi leren. De belangrijkste is dat het ons is gelukt om snelheid en dynamiek aan ons spel toe te voegen. Voor ons is het een bevestiging geweest dat we op die manier kunnen spelen en dat we zo dominant kunnen zijn.” (Marco van Nugteren/@mvn90)


Wat vind jij? Praat mee...