Spelerscarrousel PK: Weber vervangt Voerman bij Schaerweijde

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl. Bekijk hier het tot dusver complete overzicht van de dames en hier het overzicht van de heren.

10/05/2021

Pieter-Jan Voerman hangt zijn hockeystick aan de wilgen. De strafcornerspecialist van Schaerweijde gaat zich richten op zijn maatschappelijke carrière. Zijn plek op kopcirkel wordt overgenomen door Mark Weber. Opvallend, want ‘de gevreesde linksachter van Qui Vive’ kondigde in 2018 zijn afscheid in het tophockey aan en keerde terug op het oude nest bij De Reigers uit Hoofddorp.

Daarnaast raakt Schaerweijde talent Lucas Veen kwijt aan HGC. De 17-jarige zoon van voormalig international Stephan Veen stond op de verlanglijst van meerdere Hoofdklasse-clubs. HGC-coach Paul van Ass ziet in Veen een potentiële international.

10/05/2021
Laren ziet Lars Heerink terugkeren. De bijna 24-jarige verdediger, die een groot deel van zijn jeugdopleiding genoot in ’t Gooi en al vier seizoenen voor het eerste team speelde, keert na drie jaar HGC terug op het oude nest.

‘Met Lars halen we een jongen van de club terug die drie jaar hoofdklasse-ervaring heeft opgedaan. Hij heeft nog steeds een goede band met enkele selectiespelers en gezien zijn leeftijd past hij perfect in onze huidige groep’, zegt Jasper Vredegoor van de commissie Tophockey van Laren.

09/04/2021
Kenny Bain speelt komend seizoen voor Laren. De 31-jarige spits en Schots international is afkomstig van hoofdklasser Hurley waar hij verspreid over twee periodes acht jaar heeft gespeeld. Bain wordt tevens jeugdtrainer bij de club uit ’t Gooi en neemt hij de JB1 onder zijn hoede.

09/04/2021
Na de komst van Jim van de Venne naar Nijmegen heeft de ploeg zich ook versterkt met Rolf Diederen. De doelman staat momenteel onder de lat bij Real Club Jolaseta uit Bilbao, dat uitkomt in de hoogste Spaanse divisie. In het verleden keepte Diederen bij Oranje Zwart, Tilburg en Breda. Daarnaast was hij international van Jong Oranje.

31/03/2021
Jim van de Venne keert na dit seizoen terug van Oranje-Rood naar promotieklasser Nijmegen. Van de Venne groeide op bij club uit de Waalstad en speelde drie seizoenen bij de Eindhovense hoofdklasser. Nijmegen-coach Bas Bogaard, die zijn contract bij de club verlengde, is content met de komst van Van de Venne: ‘Met Jim halen we een speler met Nijmegen DNA in huis met Hoofdklasse ervaring die het verschil voorin kan maken. We verwachten op korte termijn nog enkele aanwinsten te kunnen melden.’


5 Reacties

 1. Hockeyer123

  Hurley is de volgende club die niks overhoudt na Den Bosch en Oranje Rood

 2. Avdd

  De promotie klasse gaat steeds leuker worden zo!

 3. hockeydier

  Is ook veel leuker. Veel vrijer kunnen spelen en niet alleen maar verdedigen.

 4. Het Muurtje

  Correctie: Quo Vive = Qui Vive

 5. unplugged

  Succes Lucas , ik ben erg benieuwd , ik had je liever één jaar in Heren 1 van Schaerweijde zien spelen .


Wat vind jij? Praat mee...