Spelerscarrousel PK: Van den Barselaar en jeugdspeelsters naar MOP

Op deze pagina vind je een overzicht van het laatste transfernieuws. We proberen zo compleet mogelijk te zijn, maar laat het ons weten als je iets mist via redactie@hockey.nl. Bekijk hier het tot dusver complete overzicht van de dames en hier het overzicht van de heren.

23/05/2020

MOP heeft drie nieuwe namen toegevoegd aan de selectie. Zoë van den Barselaar komt over van Bloemendaal. De keepster doorliep diverse Nederlandse jeugdteams en pakte vorige zomer nog Europees zilver op het EK voor Jong Oranje. Verder komt Sanne Koks over uit de A1 van Tilburg en is Emmely Bekker toegevoegd aan de groep. Zij komt uit de jeugd van Den Bosch.

21/05/2020

SCHC heeft zich versterkt met Floris Steenman (Qui Vive, middenvelder), Tim Tieleman (Groningen, verdediger) en Daan Arends (eigen jeugd, keeper). Daarnaast vechten enkele jonge talenten tijdens de huidige trainingen nog om een plek in de selectie, laat de club uit Bilthoven weten. Tegelijkertijd neemt SCHC afscheid van Bas Appels (stopt), Douwe Lankhout (Were Di) en Thomas Herwijn (buitenland).

‘Het is jammer om te zien dat deze jongens niet meer bij ons blijven spelen, tegelijkertijd zijn we heel blij met de komst van Floris, Tim en Daan’, aldus Bestuurslid Tophockey Leonard Posthumus Meyjes. ‘Floris brengt ervaring en bravoure, precies hetgeen dat wij mooi kunnen gebruiken komend seizoen. Tim heeft afgelopen winter in de zaal al meegedraaid bij ons en liet daar een zeer positieve indruk achter en Daan is nog jong, maar heeft in de jeugd laten zien zijn mannetje te staan, wij kijken ernaar uit zijn niveau verder te verbeteren’.

19/05/2020

Laren pikt Thomas Vis bij HGC op

De heren van Laren hebben zich voor komend seizoen versterkt met Thomas Vis. De 24-jarige verdedigende middenvelder komt over van hoofdklasser HGC. ‘Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen aan deze leuke groep spelers’, zegt Vis, die als trainer van diverse jeugdteams al geruime tijd actief is bij Laren. ‘Ik ben blij om voor deze mooie club uit te gaan komen en samen te spelen met een hoop bekende gezichten.’

Naast de komst van Vis versterkt Laren zich met vijf jeugdspelers. Sebastiaan Bos, Luke Friederich, Bart de Nie, Teun van Uunen en Tijmen Zwierstra komen allemaal over van Laren Jongens A1. ‘We zijn heel blij dat er zoveel jeugd kan doorstromen naar Heren 1’, zegt Jasper Vredegoor van de commissie Tophockey. ‘Het is mooi om te zien dat het team volgend jaar bestaat uit jongens die elkaar al goed kennen en vrijwel allemaal een Laren-verleden hebben. We zijn nog op zoek naar één à twee versterkingen voorin. Onze selectie heeft nu een gemiddelde leeftijd van twintig jaar, dat zouden we graag nog iets opschroeven.’

17/05/2020

Were Di versterkt zich met Jasmina Smolenaars

Were Di versterkt zich met Jasmina Smolenaars, ze komt over van Weert dames 1. ‘We zijn erg blij met de komst van Jasmina, die met haar drive en aanvallende instelling een mooie impuls is voor de ploeg’, zegt coach Mark Dekker. Daarnaast maken vanuit de eigen jeugd Anouk Simons en Jordan Victoria de stap naar dames 1.

04/05/2020

De dames van Were Di hebben zich voor komend seizoen versterkt met Juul van der Velden. De verdedigster is afkomstig van Oranje-Rood. ‘Ik ben blij verheugd met de komst van Juul die perfect past binnen ons team en club’, schrijft Mark Dekker, coach van Were Di.

28/04/2020

MOP versterkt zich komend seizoen met een drietal uit Uruguay. Manuela Vilar del Valle (26) komt over van Oranje-Rood, Soledad Villar (28) komt nu uit voor Brugge en Camila de Maria (28) komt samen met de nieuwe assistent van de ploeg (Moses Lodarmasse) over van Uhlenhorst.

21/4/2020

Tilburg trekt viertal MOP en tweetal Were Di aan 

Tilburg versterkt zich met een viertal van MOP en twee speelsters van Were Di, zo meldt het Brabants Dagblad. De club moet afscheid nemen van Roxy Moerenhout, Lotte van der Meijst, Iris Mohringer, Toni Marks, Doris van Boekel, Lotte Kleijnen en Bente Moschner.

Van MOP komen Lotte van Dongen, Floor van Dongen, Cis IJpelaar en keepster Vera Beukers samen met trainersduo Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen over naar de Tilburgers. Met een vijfde naam is de club nog in gesprek. Marloes Timmermans en Inge Dankers verruilen Were Di voor de stadsgenoot.

MOP ziet ook Janneke van de Venne vertrekken. Zij kiest komend seizoen voor hoofdklasser Oranje-Rood.


59 Reacties

 1. jobe

  Daar gaat MOP. Wat een mismanagement...

 2. mark-j

  Hier gaat echt wat mis met het coach duo dat 4 speelsters meeneemt naar de directe concurrent. Dit geeft meteen een pak onrust bij het huidige team van MOP , sowieso zal de club de coach niet echt meer vertrouwen voor verloop van het seizoen. Speelsters die de " vier " met een scheef oog gaan aankijken met vetrek naar directe concurrent is natuurlijk iets wat komen gaat of wat al aanwezig is. Dan bij Tilburg waar nu al 6!!!! nieuwe speelsters komen inclusief keepster is nu ook een groot probleem binnen het team betreffende motivatie ,mocht competitie in welke vorm ook uitgespeeld gaat worden. De coaches geven wat mij betreft een pak onvermogen af om zo naar een nieuwe club te verkassen . Wie zegt dat na Tilburg weer een team " leeggeroofd wordt" bij vetrek van de nieuwe coaches . Jammer voor MOP die de coaches een kans bood.....Wat mij betreft een not done actie van het coach duo Boomgaardt en Paumen !

  1. alexander1959

   Ligt toch iets genuanceerder..

  2. mark-j

   @alexander 1959 Welke nuance zou dit moeten zijn ? Speelsters die benaderd worden door de huidige coaches om mee te verkassen naar Tilburg ? En tussendoor de huidige keepster van Tilburg even telefonisch afgeserveerd wordt ? Doe je op deze nuances ?

 3. koeienbijtenniet

  De overstap snap ik niet. Trainers kunnen niet betaald worden bij Tilburg. Sportief gezien gaan de speelsters er ook niet op vooruit.

 4. janine-bijlsma

  Schandalig dit.

  1. koeienbijtenniet

   Weet je in ieder geval dat deze coaches met hun nieuwe club over lijken gaan.

 5. lvabr

  Blijkbaar hebben de speelsters voldoende reden om niet de stap naar de hoofdklasse te zetten en met de huidige coaches mee te gaan. Hoe fijn of goed je een vertrekkend coachduo ook vindt, als je de kans op hoofdklasse aan je voorbij laat gaan zal er ongetwijfeld een verhaal achter zitten. Of het nou geld, ontwikkeling (corner) of potentie in de groep is, MOP heeft het blijkbaar niet kunnen bieden. Ook zal het aantrekken van een coach uit de sub-top overgangsklasse (zonder ervaring in de hoofdklasse) niet geholpen hebben om deze meiden te behouden.

 6. Howknow

  Eens! Niet sjiek, not done! Dat je er één of twee meeneemt is tot daar aan toe maar 4 of 5?! Zeer minachtend naar de speelsters van MOP toe die dit samen bereikt hebben. En inderdaad een aantal Tilburgse speelsters had zich de komst van het nieuwe duo waarschijnlijk ook iets anders voorgesteld....Het zal wel weer geschaard worden onder de noemer 'dit is topsport' maar dit is over het randje. Een trap na naar de club waar de speelsters van Mop de dupe van zijn. Misschien is het iets voor de KNHB om transfers te beperken tot max 2 per club!

 7. AvA

  Not done! Had dit niet verwacht v echte topsportmensen. Geen fatsoen en integriteit dus!!

 8. W817

  Martin van de Rakt gaat naar Victory (België) en neemt mee van Tilburg: Lotte Kleijnen, Kim Van Roosmalen en Benthe Möschner. Dit is de nieuwe hockey wereld - we blijven ons verbazen...

  1. koeienbijtenniet

   Ook belachelijk als dit klopt

 9. Hockeyvriend

  Lotte is bijvoorbeel door Ageeth aan de kant gezet nadat Vera had getekend. Dus net iets anders.

  1. mark-j

   Wees eens duidelijk voor niet insiders Tilburg en MOP als je wilt .

 10. Hockeyvriend

  Keepster Tilburg is gebeld dat ze geen 1e keepster meer zou zijn in het nieuwe seizoen. Dit omdat er een andere keepster (die van MOP) naar Tilburg komt. Ageeth heeft gekozen voor de keepster van MOP als 1e keepster.

  1. koeienbijtenniet

   Als het allemaal klopt dan is dit niet echt een staf die voor de Dames gaat, maar voor zichzelf.

  2. mark-j

   De toon is gezet door Tilburg en de nieuwe coaches van MOP . Dit zal heftige potjes gaan opleveren tussen de clubs . Jammer dat op dit niveau spelers geroofd worden en dat door de ex coaches . Denk niet dat deze met de nieuwe genomen Corona maatregelen nog welkom zijn bij MOP. Coaches moeten altijd met opgeheven hoofd de deur uitgaan en deze open laten ...

 11. pipi

  Even voor de juiste context een vraag: Heeft dit duo alle dames gevraagd om mee te gaan, of heeft het groepje spelers zelf aangegeven weg te willen bij MOP en dus naar Tilburg te verkassen? Nogal een verschil volgens mij, al zit er altijd een luchtje aan op enige manier...

  1. Sportliefhebber

   Deze dames zijn stuk voor stuk persoonlijk benaderd door het duo

 12. Hockeyfan12345

  Triestste actie! Totaal niet topsporters waardig.. Ziet er uit als een trap na richting MOP. Lijkt me overigers erg onlogisch om nu naar Tilburg te gaan gezien de financiële omstandigheden

 13. pacoh

  Dus Tilburg betaald geen personeel en koopt wel 6 spelers voor dames 1. Vreemd. Beetje de weg kwijt. Of gewoon onbetrouwbaar bestuur cq mentaliteit

 14. hockeydier

  Ik hoor niemand zeggen dat op deze wijze de eigen kweek de verliezer is. 2 coaches die enkel voor zichzelf komen en dit ‘mogen’ doen van het bestuur van Tilburg. Je weet dus ook dat als Den Bosch zou komen na het stoppen van Raoul Ehren ze Tilburg inwisselen voor DB. Wat een blunder op blunder dit. Wel leuke potjes volgend seizoen. Ik denk dat ik MOP-Tilburg ga kijken 😂

  1. KvD

   De situatie inschattend zou ik denken dat dit coach-duo nog geen seconde heeft gezien van de kwaliteiten die er nu in Tilburg A1 zitten. Dit is zoals bekend een ijzersterke lichting met veel potentie en verbinding. Wat gebeurt hiermee? Zijn zij ongezien al afgeserveerd of mogen zij zich nu gaan bewijzen richting de nieuwkomers? Dit zou de omgekeerde wereld zijn!! Tilburg, ben zuinig op je eigen talent en waak voor wat er nu bij MOP gebeurt zodat ook jullie straks berooid achterblijven. Waar gaat het in hemelsnaam naartoe met deze mooie sport?

 15. koeienbijtenniet

  Denk je dat Den Bosch coaches wil met deze mentaliteit?

  1. jobe

   Boomgaardt en Paumen twee ras Bosschenaren. Dus ja die willen ze op den duur wel.

  2. Mike de Bot

   Hebben allebei idd bij DB gespeeld, maar kwamen van buitenaf. Dus dat “ras” valt wel mee.

  3. jobe

   Wie komt er niet van buitenaf bij Den Bosch dan?

 16. benzinewagen

  Dit soort discussies eindigt meestal met iemand die “ je houdt ‘t toch niet tegen” zegt. Nou, bij deze.

 17. Hockeyvriend

  Bestuur Tilburg is zelf ook verbaast: 'Toeval of niet? Bestuurslid Bart Schraven, verantwoordelijk voor dames-1, is er zelf ook verbaasd over dat vier hockeysters de overstap maken naar HC Tilburg; met een vijfde speelster is de club nog in gesprek.'

  1. Sportliefhebber

   Iemand enig idee wie die vijfde speelster is?

  2. jobe

   Dat zijn er dan al zes. Eentje naar Belgie.

 18. ErikH

  Wat heeft het nog voor zin om te investeren in een jeugdopleiding als er zoveel speelsters van buitenaf worden gehaald.

  1. koeienbijtenniet

   Dat heeft geen zin. Maar ik snap de leden van Tilburg ook niet. Zogenaamd heeft de vereniging niks te besteden, maar willen wel hoofdklasse spelen. Vervolgens trekken ze ook nog eens zes spelers aan. Hoe betrouwbaar is deze vereniging?

  2. Nvanas012

   Terwijl de A jeugd van Tilburg een aantal prima spelers in huis heeft.

 19. ErikH

  Betrouwbaar is natuurlijk een groot woord, maar met het nieuwe bestuur heeft de macht volledig in handen. Iedereen met een kritisch oordeel moet het veld ruimen

 20. Sportliefhebber

  Mop slaat terug met een aantal ervaren krachten. Het zou toch wel erg grappig zijn als MOP komend seizoen boven Tilburg zal eindigen.

 21. de-leermeester

  Hallucinant. Denkelijk/ klaarblijkelijk (?) werken trainer/coaches slechts aan hun eigen (coach)profiel middels goede prestaties bij de vereniging waarbij men in dienst is. Zulke aantallen "overlopers/ meelopers" van spelers/speelsters is bizar. Is dit mogelijk een uitvloeisel van het fenomeen "broodtrainers" in het hockey ?

 22. hophop_zelfopleidenistop

  Zo gaat dat (helaas) op dat niveau. Volgend jaar is Tilburg misschien weer de sjaak. Zelf goed investeren in opleiding en eigen spelers/speelsters in je 1e team brengen gebeurd nauwelijks. Als er morgen een speelster 2 ballen meer stopt zal die wel het jaar daarna gehaald worden. Wel leuk om te lezen zo'n soap.

 23. babette-de-wilde

  M

 24. Hockeyfeest

  Wat wordt bedoeld met "dat niveau"? Laag toch neem ik aan? Paumen en Boomgaardt nemen het allemaal heel serieus (wat kunnen ze anders?). We hebben het nog niet eens over de hoofdklasse van marginale " topsport" dameshockey. Ook hier weer; "Het is een hobby hè".

 25. Hockeyfeest

  Laat aub je eigen A jeugd lekker ballen en neem jezelf allemaal niet te serieus. De dood in de pot voor de hockey sport deze flauwekul in de sub-subtop. Obsessief gedrag was nodig/adequaat toen ze (Paumen en Co) nog (kettingrokende) "top"sporters waren, nu is het toch vooral sneu om te zien. Door daar hard achteraan te hollen, maken clubbesturen zich hier medeplichtig aan.

  1. koeienbijtenniet

   De spelers bij andere verenigingen zijn altijd beter toch? Er zit ook geen plan achter. Coaches Tilburg gaan niet voor Tilburg, maar voor de korte termijn. Mop en hun nieuwe coaches gaan ook met hun drie nieuw aangetrokken speelsters voor de korte termijn prestatie. Zorg gewoon voor een goede opleiding. Dan hoef je niet zo raar te doen. En zorg voor een staf die je club waardeert. Lijkt nergens op.

 26. Sportliefhebber

  MOP had een mooie talentvolle lichting, waar ze nog jaren mee vooruit hadden gekund. Deze 3 zuid Amerikaanse lijken me vooral om de zware klap op te vangen

 27. ErikH

  Voor MOP een lastige situatie, er is geen eigen jeugd die op het gewenste niveau kan instromen. Daarnaast stellen ze een redelijk onervaren coach aan, wat de stap naar boven lastig gaat maken.

 28. hockeydier

  Geen jeugd op niveau, dan moet je niet eens willen promoveren. Lekker ballen en accepteren dat je blij moet zijn met de promotieklasse.

 29. koeienbijtenniet

  Jammer van Jasmina. Veel te lang op Weert gebleven. Had hoofdklasse kunnen halen.

 30. maaja

  Waar zijn al die Weert talenten gebleven? Puur nieuwsgierigheid

 31. koeienbijtenniet

  Je hoort er niks meer van.

 32. maaja

  Ik vind het een verademing om te zien dat je met clubliefde in de jeugd als team ook ver kan komen met een kleinere vereniging... Weert Meisjes... Noordwijk meisjez... Deventer jongens... En vorig jaar Rosmalen jongens... Zo leuk

  1. koeienbijtenniet

   Om vervolgens in de eerste klasse of overgangsklasse te belanden.

 33. Degrensrechter

  Fantastische speler, mooie persoonlijkheid. Goede aanwinst voor Laren.

 34. philchapel

  SUPER dat Thomas Vis bij Laren aansluit. Welkom Thomas!

 35. coach-devries

  Mooie aanwinst, lekker cornertje, topgozer. Wel even de luchtvaartautoriteiten op de hoogte brengen..

 36. Hockeyfan12345

  Mooie aanwinst voor MOP! Topkeeper!

 37. Gs123

  Rare stap dat ene speelster van Tilburg A1 naar mop vertrekt, niet goed genoeg voor Tilburg dames 1 dus?

  1. jobe

   Dat zie jij verkeerd. Als je een selectie aanvult met heeeeel veel spelers van buitenaf dan houdt het ergens op en dat is dus bij de eigen jeugd.

  2. Gs123

   Aanvullen doe je wanneer de kwaliteit van je eigen jeugd niet aansluit bij de ambities die je hebt als club ......

  3. Hockeyliefhebber0

   Vernomen dat deze speler pas eerste jaars A is. Geen toekomst voor jeugdspelers bij Tilburg.

  4. Gs123

   Of simpelweg niet goed genoeg


Wat vind jij? Praat mee...