2e tot en met 4e klasse: verslag 1 november

Een aantal wisselingen van de wacht, zoals altijd veel doelpunten en een zeldzame déjà-vu. Dit gebeurde er onder meer in de Tweede tot en met de Vierde Klasse in speelronde 7. Twitter vooral mee met de hashtag van jouw poule.

Tweede Klasse Heren

In hun tweede tweet ooit doet Strawberries gewag van een nederlaag op eigen veld tegen een belangrijke concurrent. Dat vergt moed. Hopelijk volgen er nog vele tweets met overwinningen in poule A.

In dezelfde poule maakten Gouda en Haarlem er een waar spektakelstuk van. Het werd maar liefst 5-5. Het verschil tussen de middenmoters blijft daardoor 2 punten in het voordeel van Haarlem. Koplopers Alliance en Terriërs maakten geen fout en gaan gebroederlijk aan de leiding.

In Poule C wint Geel-Zwart – volgens de tweet van de club ‘verdiend’–  van QZ. In deze poule gaat Rosmalen ruim aan kop na een doelpuntrijke wedstrijd (5-3) tegen Basko. Die staan na de 10-0 in de vorige ronde dus weer even met beide benen op het kunstgras.

Bekijk de poulepagina’s van de Tweede Klasse Heren.

Tweede Klasse Dames

In Poule A heeft VVV de koppositie afgestaan aan de Utrechtse studenten van USHC. Bij Houten verloor VVV met 4-3. Of was het nou 5-3? USHC staat na een even spannende 4-3 tegen Purmerend nu op doelsaldo eerste. De nummer 3 Fletiomare haalde even flink uit tegen Strawberries: 10-0.

Bovenin Poule C heeft HOD zeer goede zaken gedaan met de zege op Basko. ‘De rest’ bestond uit Uden, dat met 3-1 ten onder ging bij Drunen, en Heeze dat op 2-2 bleef steken tegen DES.

Bekijk de poulepagina’s van de Tweede Klasse Dames. 

Derde Klasse Heren

In Poule A herhaalt de geschiedenis zich een beetje. Althans, als we Twitter mogen geloven. Want exact dezelfde, grote uitslag (7-2) in 2 achtereenvolgende wedstrijden, dat is zeldzaam. Misschien minder bijzonder is dat dezelfde speler een hoofdrol opeist, maar daarom niet minder de moeite waard om te vermelden. Zijn naam: Wesley Ballering.

Overigens was de tegenstander van middenmoter Westerpark de nummer 2 Noordwijk. Kon de koploper profiteren? Maar half, de nummer 3 Abcoude bleek een waardig uitdager: 3-3.

https://twitter.com/Ikhidje/status/660848857144819712

In Poule C speelde zich een doemscenario af voor de Raamsdonksveerse mannen. Tegen directe concurrent SHOT leek de thuiswedstrijd in kannen en kruiken. Tot de 66e minuut dus. Na het laatste fluitsignaal zaten de punten in de tas van SHOT, dat DDHC nu aflost op plaats 8.

In de top 3 werden geen fouten gemaakt. Nuenen, Son en Drunen sieren in die volgorde de kop van de ranglijst.

Bekijk de poulepagina’s van de Derde Klasse Heren.

Derde Klasse Dames

De nummer 6 Rapid (niet te verwarren met koploper Rapide) keek vol trots terug op het 2-2 gelijkspel tegen de nummer 2 Ommoord. Ondanks een ongelukkige tegengoal in de laatste minuten tegen 11 veldspelers, schreven de Gorinchemers dit sportieve verslag. 

In Poule E deden de dames van ‘Spabo’ (foto) goede zaken door de topper bij nummer 2 Baarn te winnen met 0-1. Daardoor staat Spandersbosch nu 3 punten los van de nummer 2, Shinty, dat met dezelfde cijfers (1-0) won van Culemborg.

Dames Spandersbosch Facebook

Bron: Facebook Dames Spandersbosch

In dezelfde poule won Nieuwegein met 6-1 van Eemvallei en verdubbelt daarmee haar puntentotaal naar 6. Zoals in onderstaande tweet al een extra doelpunt aan Nieuwegein wordt toegekend, gaan we hier nog even uit van de officiële cijfers… Hou de standenmotor in de gaten want kan zijn dat er een doelpuntje verspringt.

Bekijk de poulepagina’s van de Derde Klasse Dames. 

Vierde Klasse Heren

De Heren van Cranendonck zijn niet alleen koploper in de competitie (Poule A), ze weten ook als de beste de aandacht van hockey.nl te trekken op Twitter. En eerlijk is eerlijk, daar kun je dan niet om heen. Bekijk hieronder de stand in Poule A, waarin inderdaad nummer 2 Gilze-Rijen 2 punten verspeelde door het 3-3 gelijkspel bij Mierlo.

Bekijk de poulepagina’s van de Vierde Klasse Heren. 

Vierde Klasse Dames

Tot slot aandacht voor Poule A van de dames in de Vierde Klasse. Daar staan bovenin 5 ploegen op maximaal 3 punten afstand van elkaar. Mierlo boekte de belangrijkste winst afgelopen weekend. Door de 4-1 op Liempde staan zij op dit moment ‘lonely at the top’. Hadden de dames van Liempde gewonnen, dan was aan hen de eer geweest. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen. Dan staat Liempde – Gemert op het programma…

Schermafbeelding 2015-11-02 om 16.54.42

Top 5 Poule A

Bekijk de poulepagina’s van de Vierde Klasse Dames.


Wat vind jij? Praat mee...